Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΡΗΓΟΡΙΕ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Επειδή πολλές διαφορετικές τοποθετήσεις και  φωνές κρίνουν και μιλούν για τα περί της εν Κρήτη προσφάτης Συνόδου, γεγονός που φέρει τον λαό Του Θεού σε συνειδησιακά και Θεολογικά διλλήματα  πίστεως, θεωρήσαμε σωστό και Ορθόδοξο να συμβουλευτούμε τους Αγιασμένους Γέροντες, Πνευματικούς και Ιερές Μονές που πιστεύουμε ότι έχουν Ορθό Θεολογικό κριτήριο προκειμένου να διαμορφώσουμε την σωστή τοποθέτηση στο προκύψαν αυτό γεγονός της Συνόδου της Κρήτης.


Ήδη έχουμε απευθυνθεί:

1ον Στο Ι.Ησυχαστήριο"Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου" στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης.
 2ον Στον Γέροντα Ευθύμιο στην Καψάλα του Αγίου Όρους.
3ον Στους Πατέρες του Ι.Κ.ΠΑΝΑΓΟΥΔΑΣ .π.Αρσένιο και π.Ησαϊα.
 4ον  Στις Ι.Μονές Αγίου Αρσενίου Χαλκιδικής και 4ον Τιμίου Προδρόμου Μεταμορφώσεως Χαλκιδικής.
5ον Τον Γέροντα Εφραίμ τον Φιλοθεϊτη στην Ι.Μ.Αγίου Αντωνίου Αριζόνας.

Μέχρις στιγμής μας έχουν απαντήσει ο Γέροντας Ευθύμιος και οι Πατέρες της Παναγούδας

Πλέον αναφερόμαστε και απευθυνόμαστε  στο Γέροντα Γρηγόριο Ηγούμενο της Ι.Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους ο οποίος τυγχάνει  άξιος συνεχιστής του Ορθοδόξου πνεύματος της παραδόσεως  και του ήθους  των Αγίων και Οσίων Ιερομονάχων Γερόντων π. Αμφιλοχίου Μακρή και π. φιλοθέου Ζερβάκου προκειμένου να μας διαφωτίσει περί του αναφερομένου
και σημαντικοτάτου θέματος.

Σε κάθε περίπτωση που οι παραλήπτες Πατέρες μας απαντούν  θα σας γνωστοποιούμε και τα κείμενα τους προς πληροφόρησή σας.


'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' 


5η Σεπτεμβρίου, εορτή του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ζαχαρίου.



ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 


ΠΡΟΣ 

 ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟ
ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


ΘΕΜΑ: Αίτημα για απάντηση δια τα περί της « εν Κολυμπάρι Αγίας και Μεγάλης Συνόδου»

ΣΧΕΤΙΚΑ : Δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο


ΑΠΟ
Ομάδα Προσκυνητών Αγίου Όρους Αργολίδος
Εκπροσωπουμένη από τον κ.Ιωάννη Καρυανό



ΠΡΟΣ


 Γέροντα Γρηγόριο.
Ηγούμενον της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ-Δοχειαρίου Αγίου  Όρους

  

Αγαπητέ εν Χριστώ Πατέρα Γρηγόριε την ευλογίαν σας.

Γνωρίζοντας την άρρηκτη πνευματική σας σχέση, ακολουθία, εν Χριστώ υπακοή  και συνέχεια που είχατε την ευλογία να φέρετε με τους αγιασμένος και Οσιακώς βιώσαντες Ιερομονάχους π. Γέροντες  Αμφιλόχιον Μακρήν και π. Φιλόθεον Ζερβάκον (σε καιρούς που άλλοι τρέφονταν από  τα θολά νερά των δυτικής και προτεσταντικής εμπνεύσεως εν Ελλάδι θρησκευτικών ρευμάτων), γεγονός που σας καθιστά στην συνείδηση των Ορθοδόξων πιστών ως άξιο και ανόθευτο θεματοφύλακα, συνεχιστή και εγγυητή του πνεύματος και του ομολογιακού χαρακτήρος των αναφερομένων Οσίων καθώς και του αμερολήπτου και ειλικρινούς  χαρακτήρος σας ο οποίος «πρόσωπον ανθρώπου ου λαμβάνει και επ΄άληθείας την οδό του Θεού διδάσκει» (Λουκ. κ΄ 21) και εν μέσω μίας εποχής που εντείνει ακόμη περισσότερο, μεθοδικά και δυναμικά, τον πόλεμο κατά της Ορθοδόξου πίστεως και παραδόσεως μας, παρακαλούμε από υμάς όπως μας γνωστοποιήσετε :

-Ποία η θέση και άποψή σας για την πρόσφατη σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου που έλαβε χώραν προσφάτως εις το Κολυμπάριον  της Κρήτης και τα ψηφισθέντα υπ΄αυτής κείμενα;

Προς τούτο σας αποστέλλουμε συνημμένα

1)ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ «ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ Ή ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ» ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣΠερίληψη κανονικο-δογματικής μελέτης –ΤουΚυριάκου Κυριαζόπουλου
καθηγητή (επ.) του Εκκλησιαστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ.
Και
 2)ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ «ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ» ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (19-26/7/2016) Καθηγητού κ.Δημητρίου Τσελλεγγίδη Α.Π.Θ (Τμήματος Θεολογίας-τομέως δογματικής Θεολογίας)

Παρακαλούμε θερμά και ενόσω το συγκεκριμένο θέμα τυγχάνει τόσο σοβαρής  σημασίας σε σημείο που ήδη πολλοί πιστοί , λαϊκοί,κληρικοί και Μοναχοί ,εντός και εκτός Αγίου Όρους να αντιδρούν ομολογιακά ,όπως μας απαντήσετε με την γνωστήν σας τιμιότητα μαζί με τους εις ημάς ήδη απαντήσαντες και μη τηρήσαντες  την του σήμερον εορτάζοντος σιωπήν του Προφήτου Ζαχαρίου. 
Η δική σας φωτισμένη εκτίμηση και στάση στο συγκεκριμένο ζήτημα θα βοηθήσει τα μέγιστα εις τον συνειδησιακό προσδιορισμό μας  δια το αναφερόμενο  και τόσο σοβαρό προκύψαν θέμα.


Μετά τιμής και απείρου σεβασμού
 Για την Ομάδα Προσκυνητών Αγ. Όρους 
Μετά τιμής, εν Χριστώ προσκυνητής

 Ιωάννης Καρυανός του Νικολάου (Α.Δ.Τ. ΑΗ233243)
Απόστρατος Αξιωματικός Σ.Ξ.
Εφέσου 14, Ναύπλιον
Τηλ.: 6972664871

Emailjok64@otenet.gr