Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Μετά τις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης, ο εξουνιτισμός προχωρεί ανεμπόδιστα, με τη σφραγίδα της Συνόδου!


ΕΠΙΠΛΕΟΝ: ο μητροπολίτης τους (Σιδηροκάστρου Μακάριος) εξαπάτησε τους πιστούς ότι η επίσκεψη του Πάπα στην Λέσβο θα ήταν ιδιωτική και ΑΠΟΚΑΛΕΙ τουςΠαπικούς ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

Από: Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 


Λάβαμε το παρακάτω μήνυμα από απολύτως αξιόπιστους αναγνώστες μας:
    "Πραγματοποιήσαμε προσκύνημα στις 30/8/2016 στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι για να προσκυνήσουμε τα Άγια λείψανα. (προφανώς αναφέρονται σε υπότμημα της σιαγόνας του Τιμίου Προδρόμου που ήρθε την προηγούμενη ημέρα στο μοναστήρι, (διαβάστε σχετικά εδώ και εδώ)

Αφού θαυμάσαμε την λαμπρότητα και την ομορφιά της μονής, μας περίμενε μια έκπληξη στην έξοδο του μοναστηριού.Κοντοσταθήκαμε στην πόρτα γιατί ο αυλόγυρος γέμισε με κόσμο.Ανάμεσα τους διακρίναμε καθολικούς καλογέρους, καλόγριες, ιερείς καθολικούς και ορθοδόξους.
Ταυτόχρονα υπήρχαν και λαϊκοί που μιλούσαν την ιταλική και την Ελληνική.Χαρούμενοι και γελαστοί θαύμαζαν το μοναστήρι.Διακρίναμε ανάμεσα τους τον καθηγητή της θεολογικής κ. Παναγιώτη Σκαλτσή, που φαινόταν διοργανωτής.
Στο τέλος του γκρουπ, υπήρχαν 3 καθηγητές που έλεγαν ότι τέτοιες κινήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν διότι σταμάτησαν επί Χριστόδουλου.Διαπιστώσαμε στο πάρκινγκ πούλμαν του ΑΠΘ που τους μετέφερε στην μονή.
Το γεγονός αναφέραμε σε φίλους που μετά από 2 ώρες επισκέφθηκαν το μοναστήρι και επιβεβαίωσαν όσα τους είπαμε.Ρωτώντας μια μοναχή, τι συμβαίνει, τους απάντησε ότι κάποια κυρία της περιοχής έδωσε πολλά χρήματα στο μοναστήρι ζητώντας ως χάρη να δεχθούν το γκρουπ αυτό".


Σχόλια:
1)  Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο διαπιστώνουμε ότι εκείνες τις μέρες (28 - 30 Αυγούστου) γινόταν στην Θεσσαλονίκη το "Διεθνές Διαχριστιανικό Συνέδριο για τον Ευαγγελισμό και Επανευαγγελισμό στην Ευρώπη του 21ου Αιώνα" με συμμετοχή και παπικών.


Πράγματι το συνέδριο έκλεισε στις 30 Αυγούστου, με την Παπική "Θεία Λειτουργία" σε παπικό ναό της Θεσσαλονίκης, στις 9 πμ.
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ακολούθησε  "Εκδρομή - Γεύμα- Συμπεράσματα"

Οπότε προφανώς η εκδρομή περιλάμβανε την Μονή Ακριτοχωρίου!
Συμπίπτει απόλυτα με όσα μας έστειλαν οι αναγνώστες μας.


(οι 2 φωτογραφίες του προγράμματος από εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων, εδώ)



2) Αμφιβάλουμε αν πράγματι "μια κυρία" έδωσε χρήματα στη μονή και αυτό ήταν η "πρόφαση" για να δεχτούν τους παπικούς.
Αντιθέτως, το μοναστήρι του Ακριτοχωρίου ήταν ΧΟΡΗΓΟΣ του Συνεδρίου όπως βλέπετε στο κάτω μέρος του εντύπου:





3)  Στην επίσημη ιστοσελίδα της "Καθολικής επισκοπής Σύρου", εδώ,
διαβάζουμε ότι μηνύματα απέστειλαν ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος (το μήνυμα του Βαρθολομαίου διάβασε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος!)



Στο διαδίκτυο (δείτε εδώ), θα δείτε άφθονες φωτογραφίες του Θεσσαλονίκης Ανθίμου, δίπλα σε παπικούς (στο συνέδριο αυτό):



Να κι ο καθηγητής κ.Παναγιώτης Σκαλτσής που αναφέρουν οι αναγνώστες μας!
Είχε ψηφίσει ΝΑΙ στην ίδρυση τμήματος Ισλαμικών Σπουδών, όπως μπορείτε να δείτε εδώ!

ο κ.Σκαλτσής δίπλα σε παπικό "μοναχό"

Ο κ.Σκαλτσής στον αντικανονικό Ιγνάτιο Λάππα Λαρίσης και την χαριέστατη    συνοδεία του  που τον στηρίζει στο έργο του…



4) Στην μονή Ακριτοχωρίου, στις 22 Οκτωβρίου 2012, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε "θερμή συνάντηση" με τον τότε Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίρα (πηγή, πηγή):
5) Μην ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη μονή (Ακριτοχωρίου) είναι μετόχι της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους (κι εμείς περιμένουμε από το Άγιο Όρος να αντιδράσει στην οικουμενιστική λαίλαπα και να διακόψει το μνημόσυνο του Βαρθολομαίου).

6) Μην ξεχνάμε ακόμη ότι η γερόντισσα Ιακώβη του μοναστηριού του Ακριτοχωρίου συμμετείχε (μαζί με μία ακόμη μοναχή) " στους εορτασμούς για την 75η επέτειο από την ίδρυση της Παπικής οικουμενιστικής κοινότητας Ταιζέ". Δείτε εδώ:





Δείτε τε την:



7) Όσο για τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο, στον οποίο υπάγεται το γυναικείο μοναστήρι του Ακριτοχωρίου (ο οποίος εμφανίζεται στις 2 πρώτες φωτογραφίες κατά την υποδοχή του λειψάνου του Τιμίου Προδρόμου, στις 29 Αυγούστου 2016),


θυμίζουμε ότι όπως είχε αποκαλύψει το zougla.gr (εδώ και εδώ), αντάλλαξε σε έμπορο το mini bus  που παρέλαβε μετά την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων (minibus που πιθανότατα προοριζόταν για ίδρυμα), για να παραλάβει πολυτελή λιμουζίνα!

Όπως γράφει χαρακτηριστικά το άρθρο του zougla.gr
"O ίδιος όμως, δεν μας εξήγησε, γιατί ενώ αιτήθηκε «επιβατικού» όπως λέει από τον οργανισμό αξιοποίησης ολυμπιακής περιουσίας, δεν προέβαλε αντίρρηση, όταν του προσέφεραν το mini bus. Επίσης, εφόσον έλαβε το λεωφορειάκι, γιατί δεν επέλεξε να το παραχωρήσει στα παιδιά του ΚΕΠΕΠ που το είχαν πραγματικά ανάγκη, αφού το δικό τους όχημα «εξαφανίστηκε», αλλά τελικά επέλεξε να το ανταλλάξει με επιβατικό πολυτελείας (SKODA SUPERB - 20.000 ευρώ), αν και ο ίδιος ισχυρίζεται πως πρόκειται για ένα «κοινό αυτοκίνητο που έχουν πλείστοι όσοι»."

8) Θυμίζουμε τις διαβεβαιώσεις του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακαρίου,  ως "συνοδικός", πριν μόλις λίγους μήνες, ότι η Επίσκεψη του Πάπα στην Λέσβο "θα είναι ιδιωτική, ανεπίσημη",



Όπως είδατε στο βίντεο, δήλωσε ότι: "Ο Πάπας είναι ο αρχηγός μιας πολύ μεγάλης, πολυαρίθμου ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ"!

Για την "ιδιωτική" και "ανεπίσημη" επίσκεψη του Πάπα, θυμόμαστε όλοι τι "ανεπίσημη" υποδοχή του έγινε (από Τσίπρα, Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με online σύνδεση της ΕΡΤ)





Βλέπετε πως μας εξαπατούν; "Ιδιωτική επίσκεψη" !
Να θυμηθούμε ότι στους συνοδικούς που προσκάλεσαν τον Πάπα στη Λέσβο, εκτός από τον Σιδηροκάστρου Μακάριο, ήταν και ο Ναυπάκτου Ιερόθεος και ο Φλωρίνης Θεόκλητος.

Όσο για τον Πάπα που κατά τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο είναι ο αρχηγός μιας ... "εκκλησίας", του απαντούμε ότι
στο Σύμβολο της Πίστεως λέει : «Εις Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν».

Ο Σιδηροκάστρου Μακάριος όμως,  αντίθετα με τους Αγίους Πατέρες, αναγνωρίζει κι άλλες ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ.
Κάτι που αποφασίστηκε και στην ληστρική (ψευδο)Σύνοδο της Κρήτης.
Κάθε πιστός οφείλει 
και σύντομα θα δώσει την απάντηση του.
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"