Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΄΄ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ΄΄


Του Δημητρίου Ιωάν. Παπαδημοπούλου, Δικηγόρου Λαρίσης.
            Το ότι κάποιοι εκ των πολιτικών μας έδρασαν συνειδητά, εκτελώντας προδιαγεγραμμένο σχέδιο, προκειμένου να μπούμε στο επαίσχυντο ΄΄Μνημόνιο΄΄, είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Σε τερατώδη βλακεία, αδυνατώ να το αποδώσω. Οι πάντες – οι έξω και οι εγχώριοι ειδικοί και μη – αναγνωρίζουν πλέον ότι, τα ως τώρα μέτρα ήταν σε λάθος κατεύθυνση. Συνεχίζουν όμως το ΄΄ίδιο βιολί΄΄.
            Ο κ. Βενιζέλος, ο καθηγητής μου, απέκλειε την 23-6-2011, ως αντισυνταγματική, παράνομη και άδικη, την επιβολή του ΄΄χαρατσιού΄΄, αλλά και την είσπραξή του μέσω της Δ.Ε.Η.. Ο άλλος Δικηγόρος κ. Χρυσοχοίδης, δε διάβασε τις δανειακές συμβάσεις…! ενώ αντιθέτως, ο τυφλός Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Κουρουμπλής τις διάβασε. Ο Υπουργός μας κ. Παπαϊωάννου, αντί να κινήσει διαδικασίες για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις, θέλει να βγάλει από τη φυλακή καταδικασθέντες ακόμη και για κακουργήματα, γιατί δε θα μας κοστίζει να τους ταίζουμε και να καταστήσει το νόμο για τα ναρκωτικά επιεικέστατο. Ο καθηγητής της Νομικής κ. Λοβέρδος, δηλώνει ότι ΄΄Θα γίνει μακελειό αν πειράξουμε το Γιώργο΄΄. Ο κ. Βορίδης, Δικηγόρος κι αυτός: ΄΄Ενοχλητική η αύξηση στα διόδια αλλά…είναι μικρή΄΄. Παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη  με τον κ. Μπεγλίτη να διερμηνεύει τις επιθέσεις στο Γιώργο, ως άμεσο εθνικό κίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα. Ταυτίζουν τον εαυτό τους με το εθνικό συμφέρον! Ούτε ο Λουδοβίκος της Γαλλίας δεν τόλμησε. Εκείνος είπε ΄΄το κράτος είμαι εγώ΄΄, δεν είπε ΄΄το έθνος είμαι εγώ΄΄. Κι αυτοί θέλουν και πάλι να μας κυβερνήσουν…φαρισαίοι και υποκριτές; Συρφετός αποτυχημένων και επικίνδυνων υπουργών; Πάντως αμετανόητοι.

            Δικαίως, ο Ελληνικός λαός δεν εμπιστεύεται την πολιτική ηγεσία. Ήδη και αυτή τη νεοσύστατη υπό τον κ. Παπαδήμο, ο οποίος προ ημερών δήλωσε ότι ΄΄ είμαστε σε απόλυτη σύγκλιση΄΄ , με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς. Τι να πιστέψει κανείς! Ενώ τίθενται ΄΄κόκκινες γραμμές΄΄, ο κ. Παπαδήμος λέει άλλα. Υπάρχουν, τελικά, αυτές; Μπήκαν για ΄΄το θεαθήναι΄΄ και για άγρα ψήφων; Μήπως αυτοί που τις έθεσαν, καλώς έκριναν ότι δεν πρέπει να τον διαψεύσουν σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή; Κανείς δε γνωρίζει. Πάντως, ΄΄κόκκινες γραμμές ετέθησαν και είναι υπαρκτές.
            Τα μεγάλα όμως κανάλια – κρατικά και μη – και δημοσιογραφικά συγκροτήματα, πώς αντιμετωπίζουν τα τεκταινόμενα; Είναι άμοιρα ευθυνών; Να τα εμπιστευόμαστε; Μέχρι πριν λίγους μήνες στήριζαν τον Παπανδρέου. Τον ΄΄σωτήρα΄΄ μας, που επιμένει ο ίδιος να το διαλαλεί. Κατόπιν ακολούθησαν μια αντιμνημονιακή πολιτική. Τελευταίως, διαφοροποιούνται εντέχνως, αφήνοντας να εννοηθεί ότι συζητούν ή στηρίζουν τα νέα μέτρα, αλλά δε δέχονται το διορισμό Επιτρόπου. Λες και αυτό ήταν το μείζον. Ενώ το μέγιστο είναι – εκτός των δυσβάστακτων μέτρων – η νέα δανειακή σύμβαση (μνημόνιο) – να μη ψηφισθεί από τουλάχιστον 180 τουλάχιστον βουλευτές, ενσωματώνοντας και το πρώτο του Μαίου του 2010, που αν και άκρως προδοτικό είναι έωλο, και μετατραπούν οι αξιώσεις των δανειστών σε εμπράγματες, υπαγόμενες μάλιστα στο αγγλικό δίκαιο, διότι τότε, αλλοίμονο.
            Σημειώνω, όχι όλοι οι δημοσιογράφοι, όπως όχι όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι. Η δολιότητα όμως κάποιων εκ των Μ.Μ.Ε., από χονδροειδής, αναγκάστηκε να γίνει πιο ΄΄διακριτική΄΄. Μέχρι και δήθεν ΄΄αντικαθεστωτική΄΄. Και δημιούργησαν ένα μείγμα με το ποιόν κάποιων πολιτικών μας, που χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό απεργάζεται, όχι τη σωτηρία της χώρας, αλλά τη δική του επιβίωση. Γι’ αυτό, λοιπόν, τυμπανιαία πτώματα, ασκούντα διάφορες μορφές εξουσίας, πάσης φύσεως μέσα ενημέρωσης, ξένοι και ντόπιοι μασκοφόροι και μη, μνηστήρες με καθορισμένους ρόλους και στρατηγική, βρίσκονται μεταξύ τους σε απόλυτη σύγκλιση και με περιστρεφόμενες διπρόσωπες κεφαλές, στροβιλίζονται σε ένα εφιαλτικό ΄΄τανγκό΄΄, σέρνοντας με το ζόρι στο χορό (στη δίνη της εξαθλίωσης), την τρυφερή μητέρα Ελλάδα. Μεγάλα πολιτικο-δημοσιογραφικά εργοστάσια, είτε κόβοντας είτε ράβοντας, εξυφαίνουν στα μέτρα τους και κατά περίσταση την ΄΄πληροφορία΄΄, σιγοβράζοντάς την μέσα σε τεράστιους λέβητες, με σκοπό να παραπλανήσουν και χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη.
            Κι επειδή ΄΄δεν τους βγαίνει η συνταγή΄΄ γιατί τους τη χαλάει ο κ. Παπανδρέου με την αλαζονεία του και τις ΄΄Κοσταρίκες΄΄ του…τί κάνουν; Αποδυναμώνουν, αποδομούν και ενοχοποιούν όλο το – ένοχο μεν – αλλά όχι απολύτως ένοχο πολιτικό σύστημα. Οι διάφορες ΄΄κορώνες΄΄ του τύπου: ΄΄όλοι ίδιοι είναι΄΄, ΄΄οι συμφοιτητές΄΄, ΄΄οι πολιτικοί και οι βουλευτές΄΄ (με περιφρονητικό τρόπο), ΄΄το σάπιο πολιτικό σύστημα΄΄ κ.λπ., ΄΄κορώνες΄΄ που μας ΄΄σερβίρουν΄΄ ομαδόν και επισταμένως οι ΄΄ατρόμητοι-αδιάφθοροι΄΄ και ΄΄παντελονάτοι΄΄ δημοσιογράφοι, νομίζετε πως σκοπό έχουν την εξυγίανση του συστήματος;
            Σε απόλυτη σύγκλιση με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, προωθούν τη δημιουργία μίας πολυκομματικής βουλής. Γιατί όσο πιο μικρά τα ποσοστά κατ’ αναλογία των κομμάτων, τόσο ευνοϊκότερο πεδίο δημιουργείται για διασπάσεις, μεταγραφές, αλληλομαχαιρώματα, ΄΄κεραυνοβόλους έρωτες΄΄ και εξωκοινοβουλευτικούς ΄΄σωτήρες΄΄. Ξεκάθαρα προλειαίνουν το έδαφος για την έλευση νέων ΄΄σωτήρων΄΄ και κυβερνήσεων – δήθεν – συνεργασίας που θα οδηγούν σε εσωτερική, εξωτερική, γεωπολιτική και εν τέλει εξευτελιστική αδρανοποίηση της χώρας και των πολιτών της, που αδυνατούντες να διασφαλίσουν τα στοιχειώδη για την επιβίωση της οικογενείας τους, δε θα έχουν την πολυτέλεια του πολιτικού προβληματισμού, περιερχόμενοι σε απόγνωση, απογοήτευση και αφοπλισμό.
            ΄΄Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται΄΄. Και θυμηθείτε με… μέσα σε παγωμένα δάση, μακριά απ’ τα βλέμματα του λαού, σε υπόγεια εργαστήρια το πρωθυπουργεύον ΄΄ρομπότ΄΄ Παπαδήμος νούμερο 1, είτε θα αναβαθμίζεται είτε ετοιμάζεται το ΄΄ρομπότ΄΄ νούμερο 2.
            Ο Ελληνικός λαός δεν πρέπει, δεν αντέχει, δεν επιτρέπεται να παγιδευθεί και πάλι. Μην ακούτε τους ΄΄παντελονάτους΄΄ δημοσιογράφους, αυτούς που ΄΄το παίζουν΄΄ δήθεν αντιμνημονιακοί. Γιατί αυτοί ήταν που ΄΄έδιναν γραμμή΄΄ με το: ΄΄Πάτε στις παραλίες και όχι στις κάλπες για να χτυπηθεί το σύστημα΄΄, την ώρα που –από τότε- το επελαύνον καθεστώς του Μνημονίου συσπειρωνόταν, ενώ το ΄΄Αντιμνημόνιο΄΄ έκανε μπάνιο… Και τα υπόλοιπα τα νοιώσαμε μετά…
            Οι εχθροί μας είναι αποφασισμένοι να φθάσουν στο τέρμα. Να τσακίσουν τους Έλληνες. Θυμηθείτε τη φράση του Λοβέρδου ΄΄θα γίνει μακελειό΄΄. Α, ναι. Και λεφτά υπάρχουν. Και τα έχουν εκείνοι. Στρατιές επιστημόνων-συμβούλων, στρατιές του υποκόσμου και παντός είδους στρατιές του σκότους ή αόρατες που τους υπηρετούν.
            Ένα τεράστιο κύμα κακού πάνω από την Πατρίδα μας. Κι ο λαός  παγιδευμένος σε ΄΄απόλυτη σύγκλιση΄΄. Εξουθενωμένος, ζαλισμένος σαλεύει χωρίς κατεύθυνση.
            Η αποστασία έφερε την αμαρτία. Η αμαρτία την πλάνη. Η πλάνη την παγίδευση. Δε θέλω να κοιτάζω. Δε θέλω να μιλώ. Δε με νοιάζει τι θα πείτε…Υπεραγία Θεοτόκε, Σώσον ημάς.