Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

O Aλέξης Τσίπρας μιλάει για την ομοφυλοφιλία

«Γίναμε Σόδομα και Γόμορρα»!!!  
«Οίος ο λαός, τοιούτοι και οι άρχοντες».  Δηλ. όποιος είναι ο λαός τέτοιοι είναι και οι άρχοντές του. 

Μια συνέντευξη στην οποία μιλάει για τα ζητήματα της ομοφυλοφιλίας και τα δικαιώματα των LGTB πολιτών παραχώρησε στον Αντώνη Μποσκοΐτη και το περιοδικό Fagazine, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
...............................................................................................................
ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ:
Υπάρχουν εμπειρίες στο κοντινό περιβάλλον σας από την καθημερινότητα ομόφυλων ζευγαριών; Ποιες παρατηρήσεις θα είχατε γι’ αυτή τη συμβίωση από ανθρώπινη και κοινωνική πλευρά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ:
Και βέβαια υπάρχουν αλλά δεν νομίζω ότι είναι το κατάλληλο δείγμα για να εξάγω καθολικά συμπεράσματα. Διότι οι άνθρωποι που συναναστρέφομαι κινούνται σε έναν πολιτικό χώρο χωρίς προκαταλήψεις και οι ίδιοι είναι αρκετά καλά εξοπλισμένοι με θεωρίες ώστε να υπερασπίζονται τις προσωπικές τους επιλογές αλλά και να νοιώθουν συμφιλιωμένοι με αυτές. Χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι δεν σκοντάφτουν σε ρατσισμούς. Σίγουρα όμως δεν βιώνουν την ομοφοβία στην ένταση που την υφίσταται ένας ή μία κάτοικος της επαρχίας. Την ίδια στιγμή που οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης σέβονται και με το νόμο το δικαίωμα των πολιτών τους να διαθέτουν όπως αυτοί επιθυμούν τον εαυτό τους, με κατοχυρωμένες σχέσεις συμβίωσης, στην Ελλάδα η επίσημη πολιτεία αρνείται να εφαρμόσει βασικές οδηγίες της ΕΕ σε ζητήματα θεμελιωδών δικαιωμάτων. Με αποτέλεσμα να καθηλώνει την κοινωνία στο σκοταδισμό.
[Σχόλιο Καραμπάτση Ευάγγελου (Οικονομολόγου):
Δηλαδή για τον κ. Τσίπρα, η απόρριψη της ομοφυλοφιλίας είναι ... σκοταδισμός!!!]

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ:
Πως βλέπετε το θέμα της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ:
Τα παιδιά χρειάζονται πάνω απ’ όλα αγάπη, χρόνο και φροντίδα. Αυτά είναι τα κύρια κριτήρια του ευ ζην. Η κακοποίηση του παιδιού στην ελληνική οικογένεια έχει λάβει πλέον τεράστιες διαστάσεις και αυτό διαφαίνεται στις ερευνητικές μελέτες που έχουν διενεργηθεί. Η ενδο-οικογενειακή βία είναι περισσότερο δίπλα μας από όσο εμείς πιστεύουμε. Και αυτές οι οικογένειες αποτελούνται από μία γυναίκα και έναν άνδρα. Άρα δεν είναι ο συνδυασμός των φύλων που εξασφαλίζει μια ασφαλή ζωή στο παιδί αλλά η ποιότητα των ανθρώπων-γονιών.

[Σχόλιο Καραμπάτση Ευάγγελου (Οικονομολόγου): Και μόνο από την τελευταία πρόταση (της ανωτέρω απαντήσεως) καταλαβαίνει κανείς τα άθλια και ελεεινά επιχειρήματα του Αλέξη Τσίπρα. Αλήθεια, γιατί δεν δίνει τα δικά του παιδιά για να τα μεγαλώσουν οικογένειες με άλλο «συνδυασμό φύλων»; Ίσως μάλιστα και να τα βαπτίσουν!!! 
Δηλαδή κ. Τσίπρα, επειδή πολλές οικογένειες δεν είναι σωστές και δεν παιδαγωγούν ορθά τα παιδιά τους, θα πρέπει να αλλάξουμε τον «συνδυασμό» των φύλων της οικογένειας;  Έτσι λύνεται το πρόβλημα; 
Αυτά, από τις καταλήψεις τα έχετε μάθει κ. Τσίπρα;
Ώ της παραφροσύνης και της υποκρισίας!!!
Πού είσαι Σαπφώ Νοταρά για να ξαναφωνάξεις με όλη σου τη δύναμη (προς τον κ. Τσίπρα): «Γίναμε Σόδομα και Γόμορρα»!!! 
Και όμως, αυτός είναι ο άνθρωπος που διεκδικεί την ψήφο μας!!! 
Αχ! κατακαημένη Ελλάδα τι σου έμελε να πάθεις...
Όταν η ανθρώπινη αθλιότητα ξεπερνάει τα όρια, γίνεται Εφιάλτης.
]
.........................................................................................................
ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ:
Συνηθίζετε να δίνετε συνεντεύξεις στο γραφείο σας, το οποίο κοσμεί πορτραίτο του Τσε Γκεβάρα. Γνωρίζετε ότι ο εν λόγω θρυλικός επαναστάτης είχε "συνεισφέρει" ως προς τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους ομοφυλόφιλους στην Κούβα, στις πύλες των οποίων υπήρχε η αναγραφή "Η δουλειά θα σας κάνει άνδρες";
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ:
Πολλά πορτραίτα κοσμούν το γραφείο μου. Ξέρω και κατανοώ τις ενστάσεις σας. Στη «ζυγαριά» της ιστορίας πιστεύω όμως πως πρέπει να λαμβάνουμε τα πάντα υπόψη μας. Έτσι δεν θα αδικήσουμε κανέναν και καμία. Και όσοι και όσες έχουν αδικηθεί, αυτοί έχουν τη γενναιότητα να μην αδικούν. Εκείνο που μου προκαλεί αγανάκτηση είναι αυτό που συμβαίνει στην εποχή μας και στα του οίκου μας. Στη χώρα μας, τόσο σε επίπεδο πολιτικής εξουσίας και ΜΜΕ όσο και στο σώμα της κοινωνίας, η κυρίαρχη και ατύπως επίσημη αντίληψη που αναπαράγεται με έντονο τρόπο και σε καθημερινή βάση είναι βαθύτατα σεξιστική.

[Σχόλιο Καραμπάτση Ευάγγελου (Οικονομολόγου):
Για την τελευταία απάντηση του Τσίπρα ισχύει αυτό που λέει ο λαός: «Άλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε».
Επίσης οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν: «Οίος ο λαός, τοιούτοι και οι άρχοντες».  Δηλ. όποιος είναι ο λαός τέτοιοι είναι και οι άρχοντές του. 
Ελπίζουμε ότι,  ο ηθικός, ενάρετος και ευσεβής ελληνικός λαός θα αποδείξει ότι δεν επιθυμεί άρχοντες που να υποστηρίζουν τη διαφθορά και την ασυδοσία. 
Διαφορετικά θα «τρίζουν» τα κόκκαλα των ηρώων του '21 που αγωνίστηκαν (και οι περισσότεροι πέθαναν) υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.



Για περισσότερα δείτε τον επόμενο σύνδεσμο (link):