Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

Θαυμάστε αστέρες που στιρίζουν τους μοιχεπιβάτες Δεσποτάδες !!!

Η νέα Εκκλησία είναι εδώ! (Σε λίγο, με την ανοχή των Ποιμένων θα είναι παντού).

Η ανάρμοστη συμπεριφορά του αρχιμανδρίτη π. Φιλούμενου ΚοσμαδάκηΠηγή: "Κατάνυξις"
Λάβαμε την παρακάτω επιστολή από τη συντονιστική επιτροπή αγώνος της ενορίας του Προφήτη Ηλία Θεσσαλονίκης, εναντίον της δίωξης του π. Νικολάου Μανώλη
Σήμερα Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 και περί ώρα 11η πρωινή, στη συμβολή των οδών Κ. Γκράτζιου και Ολυμπιάδος στην ενορία του Ι.Βυζ.Ν. Προφ. Ηλία Θεσσαλονίκης, εθελοντικά οργανώσαμε μια μικρή ομάδα κυριών της ενορίας μας, για τη διανομή εντύπου προς ενημέρωση των συνενοριτών μας για τις θλιβερές εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του πατρός Νικολάου Μανώλη. Το έντυπο περιείχε αποκλειστικά, την δημοσιευθείσα ήδη εδώ ανοιχτή επιστολή μας, με σκοπό να ενημερωθούν περαιτέρω και ενορίτες που δε διαθέτουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Κυρίως άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, που ενδιαφέρονται ειλικρινώς εναγωνίως και με πόνο ψυχής για την αποκατάσταση του πατρός Νικολάου στην ενορία μας.

Κατά μήκος της οδού Κ. Γκράτζιου, κάθε Πέμπτη, γίνεται λαϊκή αγορά και την άνωθεν αναφερθείσα ώρα στο σημείο εκείνο ήταν δύο από τις κυρίες της εθελοντικής ομάδας. Τότε προς έκπληξη των δύο κυριών, εμφανίστηκε από το απέναντι πεζοδρόμιο ο Αρχιμανδρίτης π. Φιλούμενος Κοσμαδάκης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού, άρχισε να τις φωτογραφίζει με το κινητό του τηλέφωνο εντελώς απροκάλυπτα. Οι κυρίες παραξενεύτηκαν και δεν έδωσαν σημασία γιατί ο π.Φιλούμενος, αφού έβγαλε τις φωτογραφίες απομακρύνθηκε.
Δυστυχώς είχε άλλες διαθέσεις και επιστρέφοντας δεν αρκέστηκε στη φωτογράφηση αλλά πλησίασε εν εξάλλω τις δύο κυρίες, οι οποίες σημειωτέον στελέχωναν επί δεκαετία και πλέον, την ερανική επιτροπή της ενορίας μας και τις επιτέθηκε φραστικά, με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και με τρόπο ανάρμοστο για το σχήμα του. Τις επιτέθηκε προσωπικά χαρακτηρίζοντάς τες άθεες, ιαχωβούδες, υποκρίτριες κ.α. Απειλούσε δε πως οι φωτογραφίες τους θα πάνε κατευθείαν στη Μητρόπολη.
(σημ. Κατάνυξης: Ενημερώνουμε τον π. Φιλούμενο, πως είναι αδίκημα να φωτογραφίζεις κάποιον χωρίς την συγκατάθεσή του και μάλιστα να τον απειλείς ότι θα κοινοποιήσεις τη φωτογραφία του. Αδίκημα επίσης, θα πρέπει να γνωρίζει ο πατήρ, είναι να μαγνητοφωνείς κάποιον ή να βιντεοσκοπείς χωρίς την συγκατάθεσή του και μετά να κοινοποιείς το υλικό αυτών των πράξεων, απειλώντας μάλιστα).
Αναστατώθηκε τόσο ο κόσμος που τον παρακολουθούσε αποσβολωμένος, όσο και οι επαγγελματίες της λαϊκής αγοράς που παρακολουθούσαν έναν ιερέα να βρίσκεται εκτός εαυτού. Προκλήθηκε μποτιλιάρισμα, κυκλοφοριακό πανδαιμόνιο με κορναρίσματα και εκνευρισμό των διερχόμενων οδηγών, που δεν πτόησαν όμως τον εν λόγω ιερέα. Οι κυρίες προσπαθούσαν να τον καθησυχάσουν λέγοντας πως μοιράζουν ενημερωτικά έντυπα στους ενορίτες για την εξέλιξη της υποθέσεως του πατρός Νικολάου Μανώλη, δεν διαπράττουν κάποιο έγκλημα, ή κάποια παράνομη πράξη. Η απάντησή τους τον εξόργιζε περισσότερο και αφού “τις τα έψαλλε”, έφυγε.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έσπρωξε έξω από το Ναό, τη μία από τις δύο κυρίες που πήγε να ανάψει ένα κερί, με τρόπο αυταρχικό και απαράδεκτο. Το να απαιτήσει ιερέας από μια ενορίτισσα να βγει έξω από το Ναό, να της απαγορέψει δηλαδή την είσοδο και μάλιστα να την απωθεί με τα χέρια του προς την έξοδο, είναι φαινόμενο πρωτοφανές και πέρα από κάθε λογική. Οι χαρακτηρισμοί, οι συκοφαντίες και η προσωπική επίθεση ετούτη τη φορά, ήταν χειρότεροι από το επεισόδιο το πρωί στη λαϊκή. Στο Ναό ήταν μόνον άλλη μία κυρία και δύο παιδιά, οπότε ο π. Φιλούμενος αισθάνθηκε πως μπορεί να συμπεριφερθεί με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο. Ωρυόταν πως η εν λόγω ενορίτισσα, τον κατασκοπεύει αν ανοίγει το Ναό πρωί απόγευμα και αν τελούνται οι ακολουθίες!!! Το εξωφρενικό είναι πως επανέλαβε την απειλή: “ ...Έχω βίντεο που αποδεικνύει πως έρχεσαι κάθε μέρα στο Ναό (!!!) να με κατασκοπεύεις αν κάνω ακολουθίες…” με λόγια που δε λέγονται και δε γράφονται
Ποιος είσαι πάτερ μου και συμπεριφέρεσαι με αυτόν τον τρόπο; Τσιφλίκι σου είναι ο Ναός μας; Μας βρήκες πάτερ στην ενορία, δε σε βρήκαμε. Καλό θα ήταν να αναθεωρήσεις τη στάση σου γιατί ως λαϊκοί έχουμε κι εμείς δικαιώματα και δυνατότητες. Σεβόμαστε το σχήμα σου αλλά δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι κατά αυτό τον τρόπο!
Επί του θέματος όμως έχει επιληφθεί η αστυνομία και η διαμαρτυρία μας επέχει θέση αμέριστης συμπαράστασης στην εν λόγω ενορίτισσα.
Η εξέλιξη αυτή μας θλίβει και μας στεναχωρεί βαθύτατα. Αποκαλύπτει όμως και το παρασκήνιο πίσω από την ταλαιπωρία του πατρός Νικολάου, καθώς και την θέση του πατρός Φιλουμένου, που απέδειξε σήμερα ποιος ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ.
Εμείς εκφράζουμε με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο:
“Αγωνιζόμαστε για την επιστροφή του πατρός Νικολάου στην οργανική του θέση, όπου ΜΑΖΙ με τον πατέρα Φιλούμενο, να εργάζονται στον αμπελώνα του Κυρίου για το ποίμνιο, ορθοτομώντας το λόγο της αληθείας”.
Ευχόμαστε ο άγιος Προφήτης Ηλίας, να γαληνέψει τον πατέρα Φιλούμενο, να μετανοήσει και να ζητήσει συγγνώμη από τις ενορίτισσές του για τη στάση του, πριν τα πράγματα οδηγηθούν στο μη παρέκει.