Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΒΕΒΉΛΩΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΠΑΤΜΟ ΑΠΟ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΜΕ ΠΑΡΑΧΏΡΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΚΥΡΙΛΛΟΥ. ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ;;;

Λίγο αργά ξυπνήσατε, κύριοι!

 Πάτμος – Ορθόδοξος ναός θα παραχωρηθεί στους Παπικούς

AGIA-EIRHNH2     Τὴν 18 Δεκεμβρίου 2014 εἴχαμε ἀναρτήσει τὴν καταγγελία τοῦ Nίκου Μελιανοῦ, ὅτι «γίνεται προσπάθεια και μάλιστα από το Πατριαρχείο να αλωθεί το κέντρο της Ορθοδοξίας που είναι η Πάτμος, με τη δημιουργία ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ στο νησί μας και μάλιστα να στεγαστεί στον υφιστάμενο ναό του Αγίου Φωκά στο λιμάνι» (ἐδῶ).
Λίγο ἀργότερα (6 Φεβρουαρίου), εὐαισθητοποιημένοι γιὰ τὸ θέμα καὶ ἔχοντες ἀντιμετωπίσει παρόμοιες (ἄκαρπες εὐτυχῶς) προσπάθειες στὸν ἑλλαδικὸ χῶρο, ἐπανήλθαμε καὶ ἀναρτήσαμε γιὰ τὸ ἴδιο θέμα, νέα δημοσίευση τοῦ Διον. Μακρῆ ἀπὸ τὸ «ΣΤΥΛΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ» μὲ τίτλο: «Μυστικὸ σχέδιο Πάπα-Πατριάρχη γιὰ ἅλωση τῆς νήσου Πάτμου καὶ τοῦ Ἁγίου Ὄρους»! (ἐδῶ). 
Πέρασε ἕνας χρόνος περίπου καὶ ὁ Πατριάρχης Βαρθολομαῖος ἔκρινε ὅτι δὲν μπορεῖ νὰ περιμένει ἄλλο, οἱ ὑποσχέσεις στὸν Πάπα πρέπει νὰ πραγματοποιηθοῦν, καὶ ἔτσι, παρὰ τὶς ἀντιδράσεις τῶν Πατμίων, τὸ σχέδιο τῶν Οἰκουμενιστῶν πρέπει, μὲ μία μικρὴ τροποποίηση, νὰ ὑλοποιηθεῖ · ἀντὶ τοῦ Ἱ. Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Φωκᾶ, «θα παραχωρηθεί στους καθολικούς η αγία Ειρήνη του Χοχλακά»!

Τὸ ἱστολόγιο «Ἀκτίνες» τὸ ὁποῖο ἀναδημοσίευσε τὴν εἴδηση, τόλμησε νὰ δημοσιεύσει καὶ σχόλια-διαμαρτυρίες πιστῶν τοῦ ὕφους: «ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ… Εσχάτη προδοσία και μάλιστα από τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας»!
Λίγο ἀργὰ ξυπνήσατε, κύριοι! Μακάρι νὰ ὑπάρξουν τέτοιοι πιστοί, ἀλλὰ μᾶλλον δὲν θὰ ὑπάρξουν. Γιατὶ ἐσεῖς τόσα χρόνια τοὺς εὐνουχήσατε! Κι ἐσεῖς, ἀκολουθώντας κακόδοξους ποιμένες, προπαγανδίζετε τὴν αἱρετικὴ θεωρία περὶ ὑπακοῆς καὶ κοινωνίας μὲ Ἐπισκόπους ποὺ διδάσκουν κακόδοξα καὶ ἀνέχονται τοὺς κακόδοξους Οἰκουμενιστές, ἀποδεχόμενοι δηλαδὴ τὴν κακόδοξη θεωρία περὶ ἐπισκοποκεντρικῆς Ἐκκλησίας!
Ἐσεῖς κατηγορεῖτε χρόνια καὶ θεωρεῖτε ὡς ἐκτὸς Ἐκκλησίας, ἐκείνους τοὺς πιστοὺς πού, ἐφαρμόζοντας τὴν διαχρονικὴ Παράδοση τῆς Ἐκκλησίας μας, διέκοψαν τὸ Μνημόσυνο Ἑλλήνων Ἐπισκόπων ποὺ ἐκήρυξαν αἱρετικὲς διδασκαλίες καὶ προσπάθησαν νὰ ὑλοποιήσουν τὶς ἴδιες κακόδοξες ἐνέργειες ποὺ τώρα ἐπιχειρεῖ ὁ πατριάρχης Βαρθολομαῖος. Καὶ ἐννοοῦμε τοὺς Ἐπισκόπους ἐκείνους ποὺ προσπάθησαν πρῶτοι νὰ παραχωρήσουν Ἱ. Ναὸ στοὺς Παπικούς, ὡς ἕνα κακὸ προηγούμενο, ὅπως ὁ Καλαβρύτων Ἀμβρόσιος καὶ ὁ Μεσσηνίας Χρυσόστομος!
Λίγο ἀργὰ ξυπνήσατε, κύριοι! Μακάρι νὰ ὑπάρξουν τέτοιοι πιστοί! Μακάρι νὰ ξυπνεῖστε ἀπὸ τὸν οἰκουμενιστικὸ λήθαργο, στὸν ὁποῖο ἔχετε περιπέσει διὰ τῶν εὐλογιῶν τῶν ποιμένων τοὺς ὁποίους ἐμπιστεύεσθε!
Μακάρι νὰ μετανοήσουμε ὅλοι, ἔστω καὶ τὴν ἑνδεκάτη, καὶ νὰ ἀντισταθοῦμε στὴν οἰκουμενιστικὴ λαίλαπα, ποὺ παρασύρει τὰ πάντα!
Π.Σ.

Αντί ο άγιος Φωκάς, θα παραχωρηθεί στους καθολικούς η αγία Ειρήνη του Χοχλακά.
Γράφτηκε από την Σμαράγδα Μουλιάτη
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας patmostimes.gr ο καθηγούμενος Πάτμου μετά την πίεση που δέχθηκε στο τελευταίο του ταξίδι στο Φανάρι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, δέχτηκε να παραχωρήσει το εξωκκλήσι της Αγίας Ειρήνης στην περιοχή Χοχλακά στους καθολικούς για τα λατρευτικά τους καθήκοντα στο νησί μας.
Το θέμα της παραχώρησης εκκλησίας στους καθολικούς θεωρείται τετελεσμένο και εκκρεμούν οι επιστολές μεταξύ των δύο πλευρών του Πατριαρχείου και της Καθολικής εκκλησίας, όπου η
ενέργεια αυτή θα παρουσιάζεται ως ανάγκη της ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού. Η εκκλησία αυτή θα είναι η Αγία Ειρήνη στο Χοχλακά.
Επικοινωνήσαμε με τον καθηγούμενο κ. Κύριλλο, ο οποίος δεν διέψευσε την εξέλιξη αυτή, αλλά τόνισε ότι ακόμα δεν έχει προχωρήσει και αν θα γίνει θα υπάρχει πλήρης έλεγχος της Αγίας Ειρήνης από την Ιερά Μονή, τα κλειδιά θα βρίσκονται στα χέρια της Μονής και θα δίδονται όταν τους ζητηθούν, με την υποχρέωση της άμεσης επιστροφής τους.
Με το ίδιο θέμα ασχολείται και η εφημερίδα ο Στύλος της Ορθοδοξίας σύμφωνα με την οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με το πρόσχημα της αύξησης του θρησκευτικού τουρισμού, παρά την πρόσφατη άρνηση του ηγουμένου της γεροντίας και των κατοίκων να παραδώσουν τον ιστορικό ναό του Αγίου Φωκά, που βρίσκεται στο λιμάνι, στους καθολικούς, εντούτοις επανήλθε ως λέγεται προσωπικά και ... πίεσε ασφυκτικά τον ηγούμενο αρχιμανδρίτη Κύριλλο να συναινέσει, ώστε να παραδοθεί έτερος ορθόδοξος ναός... στην παπική εκκλησία.
12 σχόλια:
Περιγραφή: https://img1.blogblog.com/img/blank.gif
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το πράγμα είναι ιεροσυλία. Το να τελούν αιρετικοί τα δικά τους μυστήρια πάνω σε Αγία Τράπεζα που έχει τελεστεἰ το ὐψιστο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είναι ανεπίτρεπτο και καταδικαστέο.
Περιγραφή: https://img1.blogblog.com/img/blank.gif
Ανώνυμος είπε...
Α-ΔΙ-Α-ΝΟ-Η-ΤΟ
Περιγραφή: https://img1.blogblog.com/img/blank.gif
Ανώνυμος είπε...
ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Περιγραφή: https://img1.blogblog.com/img/blank.gif
Ανώνυμος είπε...
Και στο Ορος μνημονευουν ακομα τον Πατριαρχη και οι μητροπολιτες αγωνιζονται ποιος θα τον κολακευσει περισσοτερο. . .αυτος θα περασει και τον Βεκκο
Περιγραφή: https://img1.blogblog.com/img/blank.gif
Ανώνυμος είπε...
Να δούμε τι θα σοφισθούν για μία ακόμη φορά οι φιλοπατριαρχικοί ψιττακοί προκειμένου να δικαιολογήσουν το νέο ατόπημα του Φαναρίου!

Λ.Ν.

Περιγραφή: https://img1.blogblog.com/img/blank.gif
Ανώνυμος είπε...
Ἐὰν τοῦτο ἀληθεύει ἀποτελεῖ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΘΟΣΙΩΣΕΩΣ!!

Ἄν καὶ ἀπὸ τὸν Φαναρίου Βαρθολομαῖον ὅλα νὰ τὰ περιμένῃ κανεὶς, ἡ ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος πρέπει νὰ ἀντιδράσῃ δυναμικὰ. Φθάνουν πιὰ τὰ τερτίπια μὲ τὸν ἀπὸ Μελετίου Μεταξάκη καὶ ἐντεῦθεν μολυσμένον θρόνον τῆς Μητέρας Έκκλησίας καὶ ὅλαι αἱ ἐν Ἑλλάδι ἐπισκοπαί πρέπει νὰ περιέλθουν εἰς τὴν Ἀριεπισκοπὴν Ἀθηνῶν.

Νὰ τελειώνουμε μὲ αὐτὴν τὴ γάγγραναν ἡ ὁποία μεθοδικῶς ὑποσκάπτει τὴν μίαν καὶ μοναδικὴν Ἁγίαν Καθολικὴν καὶ Ἀποστολικήν Ἐκκλησίαν, τὴν Ὀρθοδοξίαν.

Περιγραφή: https://img1.blogblog.com/img/blank.gif
Ανώνυμος είπε...
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΡΙ ΑΛΛΑ ΣΚΟΤΑΔΙ ΒΑΘΥ!
Kaikis Efstathios είπε...
Έχουμε αρπάξει όλη την "Οικονομία" από τον Θεό. Όλα καθ' οικονομία. Καθ' οικονομία για τον τουρισμό, καθ' οικονομία το ένα και το άλλο. Στην Πίστη μας να μην κάνουμε τίποτα "καθ' οικονομία"!!!
Δε ξέρω αν πρέπει να "χαρώ" για το νέο κατόρθωμα του ιερατείου....αλλά σίγουρα λυπάμαι για την κατάντια μας.....

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. Να μη παραπονιέται κανείς αύριο όμως. Κάντε άλλη μια φορά πίσω....θα το συνηθίσετε κι αυτό. Καλημέρα από την Ιερουσαλήμ του Αιγαίου.

Εσχάτη προδοσία και μάλιστα από τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας
Περιγραφή: https://img1.blogblog.com/img/blank.gif
Ανώνυμος είπε...
ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΚΥΝΕΣ.

ΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ;ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΨΕΥΔΟΔΑΙΜΟΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ,ΑΦΟΥ ΕΚΤΡΑΠΗΚΑΜΕ ΠΑΜΠΑΛΑΙΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΚΑΗΔΙΑ,ΤΟ ΟΛΙΓΟΤΕΡΟΝ ΟΛΙΓΟΤΕΡΟΝ ΠΑΛΙ ΚΑΚΟΝ,ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ''ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ''

ΣΤΕΡΑΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΜΠΑΛΑΙΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ.......>ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΜΑΣ,ΤΩΡΑ;

ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ..ΤΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ;;;;ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΟΤΑΝ ΕΦΕΥΡΙΣΚΕΙΣ ΤΡΟΠΟΥΣ [βλπ.ΑΦΟΡΙΤΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ]ΕΙΣΔΟΧΗΣ ΝΑ ΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΑΙΣΧΟΣ!

Περιγραφή: https://img1.blogblog.com/img/blank.gifΑνώνυμος είπε...
ΝΤΡΟΠΗ!! 
Δολιότητα και υποκρισία! Η αίρεση δεν κηρύττεται ΜΟΝΟ, αλλά και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ δια της "βίας"!!

Ο Βαρθολομαίος και η φατρία του, δεν κηρύσσουν μόνο την αίρεση, αλλά και την επιβάλλουν (κατά τον ...Τελεβάντο!) δυναστικά, δια της βίας!!!  Έτσι τώρα, μετά τα «Κοράνια» σε Μουσουλμάνους, «δωρίζουν» και Ορθόδοξο Ναό στους Παπικούς!
Ο δε Τελεβάντος και οι όμοιοί του μιλούν για ασχήμιες ή επιδίδονται σε αμπελοφιλοσοφίες! Παρουσιάζουν την ομοφυλόφιλη Λουθηρανή «επίσκοπος» Έβα Μπρούννε νὰ καταργεί τον Σταυρό, να προχωρά σε διαθρησκειακή ενότητα με Μουσουλμάνους και Βουδιστές, εξανίστανται διότι «με αυτούς τους ανθρώπους, τους απόγονους των σταυροφόρων, συνομιλούν συμπροσευχόμενοι οι ημέτεροι οικουμενιστές»,
αλλά παρόλα αυτά, εκεί:  αγωνίζονται έως τέλους να αποτρέψουν τὴν αποτείχιση των πιστών από τούς Οικουμενιστές με ειρωνείες, διαστρεβλώσεις κειμένων, συκοφαντίες κ.λπ.
Ο μύθος της κουτσονούρας αλεπούς εκπληρώνεται και πάλι!
Δύο από τα τελευταία κείμενα με την Τελεβάντια
λογική (η έμπρακτη αίρεση επισημαίνεται, αλλά μετονομάζεται σε ... ασχήμια!!!):
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ
 Του Παναγιώτη Τελεβάντου
====
Πολύ θλιβερή η επίδοση του Παναγιότατου ο οποίος με κάθε τρόπο επιβάλλει την οικουμενιστική γραμμή όχι μόνον σαν επίσημη πολιτική του Οικουμενικού Θρόνου αλλά και σε κάθε παραδοσιακό κληρικό ή μοναχό που εξαρτάται πνευματικά από το Πατριαρχείο.
Τι δουλειά έχουν οι Παπικοί στην ιερά νήσο Πάτμο και από πού ως πού έχουν υποχρέωση οι Ορθόδοξοι να τους παραχωρήσουν ορθόδοξο ναό;
Όσο για τη δικαιολογία που επινοήθηκε για να δικαιολογήσει την οικουμενιστική ασχημία τι να πει κανείς; Ο θρησκευτικός τουρισμός έχει μεγαλύτερη σημασία από τους ιερούς κανόνες των Οικουμενικών συνόδων που απαγορεύουν την παραχώρηση ναών σε αιρετικούς;
Δυστυχώς ο Παναγιότατος σπεύδει σε κάθε οικουμενιστική ασχημία και κατορθώνει δια της πειθούς ή δυναστικά την συμμόρφωση των υφισταμένων του με την οικουμενιστική
του πορεία.
Αλλά αυτός ακριβώς δεν είναι ο λόγος που οι πιστοί αισθάνονται πλήρη αποξένωση από τον πατριάρχη τους; (εδώ).

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΩΝ...
Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====
Στη Σουηδία και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσά της Στοκχόλμη, η Λουθηρανή «επίσκοπος» Έβα Μπρούννε, που «διακονεί» στην περιοχή Φρήπορτ, αποφάσισε να αφαιρέσει το σταυρό από το λουθηρανικό ναό της περιοχής για να μην ενοχλούνται οι Μωαμεθανοί! 
Μάλιστα η Εκλαμπρότατη έκανε έκκληση να αφαιρεθούν οι σταυροί από όλες τις εκκλησίες της Χώρας. Επίσης θα φτιάξει στον πιο πάνω ναό ειδικό χώρο για να προσεύχονται οι οπαδοί του «Προφήτη». Σκέπτεται επίσης να φτιάξει τέτοιους χώρους προσευχής και για άτομα άλλων θρησκειών, όπως λ.χ. Βουδιστών. 
Η Εκλαμπροτάτη κυρία Μπρούννε έχει συνάψει νόμιμο «γάμο» με πρόσωπο του ιδίου φύλου, που είναι μάλιστα «ιέρεια» της Λουθηρανικής «Εκκλησίας» της Σουηδίας. 
Τι απέμεινε όρθιο στους Λουθηρανούς της Σουηδίας ώστε να γνοιάζονται για το σταυρό; Όλα τα έχουν γκρεμμίσει με θράσος περισσό. Ο,τιδήποτε θυμίζει το Χριστό και την Εκκλησία Του το έχουν αφαιρέσει με διάφορες προφάσεις ή το έχουν διαστρέψει. Τελικά ο Σουηδικός Λουθηρανισμός είναι ένα αδειανό καλάθι, που το μόνο που του απομένει είναι κάποιος να το γυρίσει ανάποδα για να φανεί η μηδενική περιεκτικότητά του. Σε λίγο οι Σουηδοί θα αποκαθηλώσουν κι από τη σημαία τους το σταυρό. Υπάρχουν του κόσμου τα παγανιστικά σύμβολα. Όλο και κάποιο θα βρουν να τους αντιπροσωπεύσει. 

Όσον αφορά τά περί «γάμου» της Εκλαμπρότατης με «ιέρεια» τι φω και τι λαλήσω; Εις οίους καιρούς τετήρηκεν ημάς ο καλός Θεός! Με αυτούς τους ανθρώπους, τους απόγονους των σταυροφόρων, συνομιλούν συμπροσευχόμενοι οι ημέτεροι οικουμενιστές και πασχίζουν, αέρα δέροντες, να βρουν κοινά σημεία!!! Εδώ χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια τους κι αυτοί; Ξημερώνει και βραδυάζει, πάντα τον ίδιο το σκοπό.