Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΡΑΤΕ ;;; α) Γιατί τα πλούσια αραβικά κράτη δεν δέχονται πρόσφυγες; Β) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ Γ) ΘΑΥΜΑ! ΤΥΧΑΙΟ ή ΚΑΚΟΣ ΟΙΩΝΟΣ;

Η επιχείρηση κατάληψης της Ευρώπης από το Ισλάμ είναι σε εξέλιξη.





ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΡΑΤΕ ;;;




α) Γιατί τα πλούσια αραβικά κράτη δεν δέχονται πρόσφυγες;


Η επιχείρηση κατάληψης της Ευρώπης από το Ισλάμ είναι σε εξέλιξη.






Είναι γεγονός ότι η Δύση στα χρόνια του Βυζαντίου επιδίωξε πολλές φορές την κατάκτησή του με τη διπλωματία ή με πολέμους. Αποτυγχάνοντας τελικά στο σκοπό της άφησε τα ανατολικά κράτη εξασθενημένα και αδύναμα να αντιδράσουν στους επερχόμενους Τούρκους οι οποίοι έφθασαν έξω από τη Βιέννη (1529 μ.Χ.). Στην εποχή μας παρατηρούμε μια νέα εισβολή στην Ευρώπη χωρίς όπλα αλλά με τις μάζες προσφύγων που τους ανάγκασαν με πολλούς τρόπους να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους για δήθεν μια καλύτερη ζωή.
Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ότι αυτό το κατακλυσμικό προσφυγικό τσουνάμι που απειλεί την Ευρώπη χρηματοδοτείται από τις πλούσιες χώρες του Κόλπου (Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Εμιράτα…).
Επίσης ότι τα κράτη αυτά, ενώ προσφέρουν στα Ηνωμένα Έθνη εκατομμύρια για την ανακούφιση των προσφύγων (μουσουλμάνων) ανά τον κόσμον και καταδαπανώνται για το κτίσιμο εκατοντάδων τζαμιών στην Ευρώπη (μόνο στη Γερμανία μιλούν για 200 τζαμιά) δεν δέχονται ούτε έναν πρόσφυγα στην πατρίδα τους.
Στην πόλη Μίκα - κοντά στη Μέκκα - υπάρχουν 100.000 κλιματιζόμενες σκηνές (με δωμάτια, κουζίνα, μπάνιο) χρησιμοποιούμενες μόνο 5 ημέρες το χρόνο από προσκυνητές Χάτζ για το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα στη Μέκκα, τον υπόλοιπο δε χρόνο μένουν κενές. Σ’ αυτές θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν μέχρι 4 εκατομμύρια πρόσφυγες. Δυστυχώς δεν τους δέχονται παρ’ όλο ότι είναι ομόθρησκοι και με την ίδια κουλτούρα. Προτιμούν να δαπανούν εκατομμύρια στέλνοντάς τους στην Ευρώπη κι αλλού.
Ο εκπρόσωπος του Κουβέιτ Fahad Alshelaimi δήλωσε στους New York Times: «Δεν μπορούμε να δεχθούμε ανθρώπους από διαφορετικά περιβάλλοντα και από ένα άλλο μέρος, που έχουν προβλήματα ψυχολογικά, το νευρικό τους σύστημα έχει καταρρεύσει ή έχουν κάποιο άλλο τραύμα, για να συμμετέχουν στις κοινωνίες μας». Εδώ γεννιούνται εύλογα ερωτήματα:
Είναι τυχαίο ή αποτελεί ένα καλομελετημένο σχέδιο των σκοτεινών κύκλων αποβλέπον στην αποχριστιανοποίηση κυρίως της Ελλάδας και κατ’ επέκταση της Ευρώπης που βρίσκεται είδη στο στάδιο αυτό;




Β)ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
Η Ζάκυνθος είναι μία από τις περιοχές της Ελλάδας στην οποία από αρχαιοτάτων χρόνων έχει διαπιστωθεί και καταγραφεί η ύπαρξη πετρελαίου.
Πρώτος ο Όμηρος επισημαίνει ότι στο Κερί της Ζακύνθου υπήρχε πετρέλαιο. Ακολουθεί αργότερα ο Ηρόδοτος που επισκεπτόμενος την Ζάκυνθο περιγράφει την ύπαρξη μικρών λιμνών που το υγρό τους οι ντόπιοι συνέλεγαν σε αμφορείς.
Και άλλοι, αρχαίοι συγγραφείς, αναφέρονται στις ασφαλτούχες πηγές της Ζακύνθου, όπως ο Πλίνιος στη «Φυσική Ιστορία» του, ο Διοσκουρίδης στο «Περί Ύλης Ιατρικής» σύγγραμμά του, κ.ά.
Από τους νεώτερους συγγραφείς συναντάμε τον Γάλλο πολιτικό και ποιητή Σατωβριάνδο να επισκέπτεται την Ζάκυνθο το 1806 και να γράφει στο βιβλίο του «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»: «Η Ζάκυνθος είναι σήμερα ξακουστή για τις πετρελαιοπηγές της». Το ερώτημα είναι. Τι πετρελαιοπηγές ξακουστές ήταν αυτές που είδε ο Σατωβριάνδος το 1806;
Από το 1848 γίνονταν προσπάθειες εξόρυξης από τον Αυστριακό Λόυδ, κι ακολούθησαν η Αγγλοαμερικανική Εταιρεία υπό το Γιορκ το 1866, η Αγγλική «ΛΟΝΤΟΝ ΟΙΛ ΝΤΕΒΕΛΟΠΜΑΝ», και το 1913 πήρε τη σκυτάλη ο Ζακυνθινός επιχειρηματίας Δ. Κολαΐτης που συνεταιρίσθηκε με τον Άγγλον Ρόστον που εξήγαγαν 20 τόνους πετρέλαιο ημερησίως καθώς και ποσότητα λιπαντικών.
Και φθάσαμε στη περίοδο της Γερμανικής κατοχής. Από 1941 έως 1945 ο Γερμανικός πολεμικός στόλος τροφοδοτούνταν καύσιμα από τις πετρελαιοπηγές της Ζακύνθου. Αυτές τις πηγές τις έκλεισαν οι Άγγλοι “σύμμαχοι” το 1946 με τσιμέντο ταχείας πήξεως.
Το 1967-1973 ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «ΧΡΩΠΕΙ» έκανε νέες διανοίξεις πετρελαιοπηγών στο Κερί της Ζακύνθου όπου έστησε ένα κανονικό εργοτάξιο επανδρωμένο με μηχανικούς και τεχνικούς της «ΧΡΩΠΕΙ».
Να πώς το περιγράφει ο ίδιος:
«Η μεγαλύτερη γεώτρηση που είχα κάνει ήταν βάθους 120 μέτρων. Το περισσότερο, όμως, πετρέλαιο έβγαινε από μια γεώτρηση των 18 μέτρων. Πετρέλαιο χωρίς υδρόθειο, με βάση τη νάφθα. Έφθασα να βγάζω, ανάλογα με τις υδροστατικές πιέσεις, μέχρι και 70 βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα. Για μήνες ολόκληρους τα πετρελαιοκίνητα φορτηγά της ΧΡΩΠΕΙ κινούνταν με αυτό το καύσιμο, ενώ επί χρόνια μου ζητούσαν να τους πω το μυστικό – πώς δηλαδή κατάφερα να βγάζω ντίζελ σε πρώτη φάση χωρίς διυλιστήριο!».
Ενώ του έδωσαν άδεια παραγωγής, και άρχισε την άντληση, όταν ζήτησε (την περίοδο της μεταπολίτευσης) άδεια εκμετάλλευσης τότε τα βρήκε σκούρα. Να τι λέει ο ίδιος:
«Έτρεχα από το υπουργείο Βιομηχανίας στη ΔΕΠ και τούμπαλιν. Σ’ αυτό το δρομολόγιο με κορόιδευαν όλοι μαζί. Τράβηξα μια εταιρεία στη Ζάκυνθο και πουλούσα το πετρέλαιο που έβγαζα με κανονικό τιμολόγιο στη ΧΡΩΠΕΙ».
Η δουλειά αυτή κράτησε δύο χρόνια, όπως υποστηρίζει ο ίδιος: «Ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής είχε ζητήσει από τον υπουργό Βιομηχανίας να μου δοθεί η άδεια εκμεταλλεύσεως, αντ’ αυτού μια ωραία πρωία έρχονται στο Κερί και με συλλαμβάνουν ως παραβάτη του νόμου επειδή παράγω αργό πετρέλαιο».
Το Μάιο του 1979 στη δίκη που έγινε αθωώνεται. Με δικαστική όμως, απόφαση αναστέλλονται οι δύο άδειες που είχε για την παραγωγή πετρελαίου. Από τότε κανείς δεν ασχολήθηκε πια με τα πετρέλαια της Ζακύνθου.
Μια πραγματική ιστορία που άρχισε το 1965 και έκλεισε το 1976. Μια απίστευτη περιπέτεια για τον πρώην ιδιοκτήτη της ΧΡΩΠΕΙ.
Τα συμπεράσματα δικά σας!



Γ) ΘΑΥΜΑ! ΤΥΧΑΙΟ ή ΚΑΚΟΣ ΟΙΩΝΟΣ;

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 ο Πάπας Φραγκίσκος, βγήκε στο γνωστό παράθυρο του Βατικανού να μιλήσει στους συγκεντρωμένους πιστούς για την ειρήνη και για το πρόβλημα στην Ουκρανία. Αφού πρώτα ανέπεμψε σύντομη προσευχή για τον Ουκρανικό λαό, μετά παρουσίασε δύο παιδιά – ένα αγόρι και ένα κορίτσι – να στέκονται δίπλα του, και να αφήνουν δύο λευκά περιστέρια ελεύθερα να πετάξουν, ως συμβολισμό της ειρήνης που πρέπει να βασιλεύει στον κόσμο.
Ξαφνικά ένα απρόσμενο περιστατικό άφησε χιλιάδες πιστούς εμβρόντητους. Πριν προλάβουν τα ελευθερωθέντα περιστέρια να απομακρυνθούν, δύο αρπακτικά πουλιά – ένα κατάμαυρο κοράκι και ένας γλάρος άσπρος – όρμησαν και κατασπάραξαν τα άτυχα περιστέρια!
Άφωνος ο κόσμος παρακολουθούσε το τρομακτικό θέαμα διερωτώμενος τί άραγε να συμβόλιζε το γεγονός και προσπαθούσε να δώσει απάντηση στις απορίες:
Πώς είναι δυνατόν, αναλογίζονταν, να βρεθούν τα δύο αρπακτικά – ένα του βουνού και τ’ άλλο της θάλασσας – ταυτόχρονα στο ίδιο σημείο (έξω από το παράθυρο του Βατικανού στο οποίο εμφανίζεται ο Πάπας σε επίσημες στιγμές) και τη στιγμή που αφήνονταν ελεύθερα τα περιστέρια;
Πώς πλησίασαν τη πλατεία του αγίου Πέτρου χωρίς να φοβηθούν από το πλήθος του κόσμου, την οχλαγωγία των συγκεντρωθέντων και τον εκκωφαντικό ήχο των τεράστιων καμπανών;
Μήπως ήταν θεϊκό σημάδι για ν’ αποκαλύψει στο λαό την πολυπροσωπία του Πάπα και ότι τα χαμόγελα, οι αγαπολογίες, η … ευσέβεια, οι αγκαλιές, τα φιλιά και οι ειρηνολογίες δεν είναι τίποτε άλλο παρά προσποίηση και υποκρισία;
Μήπως οι δημόσιες προσευχές, η έκφραση λύπης για την αναταραχή στον κόσμο (Ουκρανία), τα ευχολόγια αποτελούν μέσα κάλυψης της παπικής ραδιουργίας, δεδομένου ότι πάντα πίσω από κάθε πόλεμο και αναταραχή κρύβεται το Βατικανό;
Όπως παντού, έτσι και στην Ουκρανία, δεν προσπαθεί να την αποσπάσει από την Ορθόδοξη Ρωσία, χρησιμοποιώντας ως δούρειο ίππο την Ουνία, και να την προσδέσει στην επιρροή της παπικής και προτεσταντικής Δύσης;
Μήπως όλο αυτό το βρωμερό παρασκήνιο λειτούργησε ως ύβρη απέναντι στο δικαιοκρίτη Θεό, αλλ’ Αυτός, ως μακρόθυμος έκρυψε την οργή Του με το θαυμαστό αυτό σημείο, επιτρέποντας να κατακρεουργηθούν τα κατάλευκα περιστέρια, τα ψεύτικα σύμβολα ειρήνης του Πάπα;