Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

κ.Σεραφείμ Πειραιώς δυστυχώς σε τίποτα δεν διαφέρετε απο τους άλλους λυκοποιμένες -- Γνωρίζετε τον κ. Ευαγ. Μαρινάκη του Mega που έχει ορίσει στο κανάλι του δημόσιο δημαγωγό τον Εισαγγελάτο;;;

Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : «...είμεθα πιστοί αφοσιωμένοι στο κανάλι MEGA, γιατί ξέρετε ο πρόεδρος (Μαρινάκης) είναι απο τα αγαπημένα παιδιά... κάνω το εμβόλιο της γρίπης…μάσκα δεν είναι κάτι μεμπτών...» (βίντεο)

κ. Σεραφείμ, η συμπεριφορά σας προκαλεί την αποστροφή των Χριστιανών.  Αν  κάποιοι  πιστοί διατηρούσαν ακόμα κάποια εμπιστοσύνη στο προσωπό σας, με τις πράξεις σας τους την ξεριζώσατε και αυτή, επιβεβαιώνοντας ὅτι σε τίποτα δεν διαφέρετε από τους άλλους λυκοποιμένες.

  κ. Σεραφείμ, ο δημόσιος τηλεκατήγορος "Εισαγγελάτος"   ο διαπομπευτής των Χριστιανών και της Εκκλησίας, στο "αγιο"κανάλι  mega που εκθιάζετε ανενδιάστως, του φίλου σας Ευάγγελου Μαρινάκη δεν δουλεύει;

κ. Σεραφείμ, πότε διαμαρτυρηθήκατε εσείς και οι συνεπίσκοποί σας για τον εκπεμπόμενο βόρβορο  του φιλικού σας καναλιού mega, αλλά και όλων των άλλων καναλιών της παραπληροφόρησης και διαφθοράς των στρατευμένων κατά της Ορθοδοξίας και εκμαυλίσεως της Ελληνικής κοινωνίας;;;

Αντιθέτως, με γλίσχρα αηδιαστικά λόγια, μη συνάδοντα στο επισκοπικό αξίωμα, τον κολακεύετε προκαλώντας το κοινό αίσθημα. 




Η ΕΜΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 Όσοι αντέχετε ...δείτε το βίντεο:

«Υπάρχει μια πανδημία εξόχως μεταδοτική...»: Ο Πειραιώς Σεραφείμ για κορωνοϊό και μάσκες στο MEGA

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=oeFgGhVe4XI&feature=emb_logo

 
Γράφει ο  Ιερομόναχος Ευφρόσυνος

Ο Επίσκοπος του Πειραιά από το γνωστό του μικρόφωνο στα βοθροκάναλα της αδικίας επέστρεψε κάνοντας έναν ακόμη εμετό υπέρ πάσης διαφθοράς και ανομίας! Δε ντράπηκε ο παλιός ηθοποιός της ομολογίας να εμμείνει στην εωσφορική του πτώση (πρώτος είχε πει ότι η μάσκα είναι λειτουργικό μέσο!), κάτι τέτοιο αν θυμάμαι.
 
Τώρα  τόλμησε να αγγίξει και το θέμα της παιδείας, να μας περάσει τη γνώμη ότι όλα είναι φυσιολογικά, ότι οι αρνητές της μάσκας είναι συνωμοσιολόγοι και τρελοί (εξωφρενικοι), ότι η μάθηση στα σημερινά σχολεία είναι οξυγόνο για τα παιδιά, ότι οι ιερείς που κάνουν το χρέος τους να φωνάζουν κατά της βλάσφημης μασκοφορίας στους ναούς είναι αδιάκριτοι και ασύνετοι!
Νομίζω τα σχόλια περιττεύουν...
Πλήρης άρνηση του Χριστού, δηλ. της αληθείας και συμπόρευση με τον Καίσαρα και τα κανάλια του Μαμωνά!
 
Ας προσέξουμε αδελφοί τι σταθμούς και εκπομπές και ομιλίες ακούμε!
Χύνουν δηλητήριο!
 
 Όσοι αντέχετε ...============
==========================
Σχετικά

«Οι ιεράρχες άφησαν να εισέλθει ο Οικουμενισμός, ως θανατηφόρος ιός, στο σώμα των πιστών»!

«Προς Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ»


(ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ)

Του Ν. ΣΑΚΑΛΑΚΗ

 

            Σεβασμιώτατε

         Με δριμύτητα στηλιτεύσατε σε συνέντευξή σας (16/09/20 - MEGA) τους πιστούς, που αρνούνται την αλλαγή των όρων της εκκλησιαστικής ζωής από την Πολιτεία στο όνομα μιας δοκιμασίας (πειρασμού), κοσμικά αποκαλουμένης ως «πανδημία».

Πού γνωρίζετε, Σεβασμιώτατε, αν αυτοί που τους χαρακτηρίζετε ως «ευσεβιστές» και «υποκριτές», επειδή αποδοκιμάζουν–απορρίπτουν την «Μάσκα» εντός των Ι. Ναών, δεν είναι μια σειρά αξιοθαυμάστων πιστών, με βεβαιωμένες εμπειρίες Θείας προστασίας στη ζωή τους, γι’ αυτό και δεν φοβούνται;

Ο Αγ. Νικόδημος ο Αγιορείτης συμβουλεύει–διδάσκει:

«Η αιτία οπού δεν διακρίνουμε ορθώς όλα αυτά τα πράγματα, όπου είπαμεν, και άλλα πολλά, είναι διότι δεν τα στοχαζόμεθα εις το βάθος των ποία είναι, αλλά πιάνωμεν αγάπην ή μίσος εις αυτά, ευθύς από μόνην την εξωτερικήν τους θεωρίαν και επιφάνειαν» (ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, σελ. 24-25).

Στη συνέντευξή σας, δημιουργήσατε την εντύπωση ότι λειτουργείτε ως οριζόντια κατανομή της κυβερνητικής πολιτικής στο θέμα του κορονοϊού παρά ως επίσκοπος που τον ενδιαφέρει το κύρος της εκκλησιαστικής αλήθειας και η σωτηρία των πιστών. Δυστυχώς, όλο και διευρύνεται από τους «ποιμένες» η ασταμάτητη διύλιση των εκκλησιαστικών–κοινωνικών γεγονότων με ορθολογισμό και οικουμενισμό.

Περιμέναμε να εξηγήσετε τη δοκιμασία του κορονοϊού ως συνέπεια της αποστασίας από τον Θεό, μια προσέγγιση που, δυστυχώς, την αποφύγατε. Ήταν μια σπουδαία ευκαιρία να ομιλήσετε–καλέσετε σε ΜΕΤΑΝΟΙΑ την Πολιτεία και το Λαό, μιας και γνωρίζετε (άριστα) τις πολιτειακές πτώσεις σε θέματα πίστεως και τον ζόφο του οικουμενισμού, που τον άφησαν όλοι οι ιεράρχες να εισέλθει, ως θανατηφόρος ιός, στο σώμα των πιστών.

Δεν απορρίπτουμε την Επιστήμη, ως δώρο του Θεού. Πολλές φορές, όμως, και αυτή ξεγελιέται, μιας και είναι ανθρώπινη εκδήλωση με αρμοδιότητα (μόνο) στην υλική πραγματικότητα. Για παράδειγμα:

Ένας «ειδικός ιατρός» μπορεί ν’ αποβεί ένα ωφέλιμο όργανο ή ένα τεχνοκρατικό εργαλείο ή και ένα επικίνδυνο όπλο!

Εάν δεν υπάρχει μέσα στον «ειδικό» ο φωτισμός του Αγίου Πνεύματος, τότε δημιουργεί πλήθος μορφών παγερής αλλοτρίωσης.

Μπορεί, Σεβασμιώτατε, ο «ειδικός» να εξηγήσει τον αγιασμό του ύδατος στην Ακολουθία του Μικρού αγιασμού;

Μπορούν να κατανοήσουν οι επιστήμονες, πώς εξέρχεται η Θεία Χάρις από τον τύπο και το σημείο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, με τον οποίο σφραγίζονται οι πιστοί, οι μετανοούντες αμαρτωλοί και όλα τα Μυστήρια της Αγίας μας Εκκλησίας εντός των Ι. Ναών;

Εκκλησιαστικά–πνευματικά, η απαλλαγή εκ του κορονοϊού είναι απλή στη βάση της. Ο γιγαντισμός του απορρέει, ως φυσική συνέπεια, από την επικουρία της αποστασίας από τον Χριστό. Στον Παρακλητικό Κανόνα του Αγίου Χαραλάμπους, διαβάζουμε:

«Σωφρονίζων, ως δούλους ατακτούντας, ο Δεσπότης, ημάς λοιμώ μαστίζει· εάν λοιπόν σωφρονισθώμεν άπαντες λύσει την παιδείαν, ως Θεός ελέους, πρεσβείες Χαραλάμπους».

Το πρόβλημα, που οξύνει την «πανδημία» είναι η αμετανοησία. Συλλογισθείτε στην προσευχή σας, Σεβασμιώτατε, τους Αντι-Ευαγγελικούς νόμους της Πολιτείας, την αποδοχή της αιρέσεως στην Κρήτη, τις χιλιάδες εκτρώσεις, το τι έπραξε η Εκκλησία της Ελλάδος, ο κλήρος της και οι πιστοί έναντι της αιρέσεως του οικουμενισμού, και θα συνειδητοποιήσετε το μέγεθος–βαρύτητα της ανυπακοής στην Εκκλησία του Χριστού, η οποία έχει προειδοποιήσει: «Υπακοή ίσον ζωή· παρακοή ίσον θάνατος».

ΝΙΚΟΣ Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗΣ

                                                                 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

 https://eugenikos.blogspot.com/2020/10/blog-post_83.html#more

=============================================

==========================

Γιαννακίδης Ιωάννης είπε...

Πρώην ηθοποιός τής ομολογίας!!!!!

maraki είπε...

Ονομάζει Πρύτανη της δημοσιογραφίας τον Χασαπόπουλο!!!!!!!! Κ ολους εμάς συνωμοσιολόγους με ευσεβισμό κ χωρίς διάκριση!!!!!! Τρελογιάννη, δεν αρχίζεις να ψάχνεις τις βρωμιές των επισκόπων; ΜΕ ΤΙ τους κρατάνε;;; δεν μπορεί όλα αυτά να γίνονται μόνο για τα χρήματα. Θα τρελαθούμε!!!!!!!!

Unknown είπε...

Σώσον Κύριε τον λαόν Σου..

Πέτρος είπε...

Ξεπέρασε τον Αυτιά στην κολακεία

Αρτζι είπε...

Δε θα αργησει η ημερα που θα μιλάμε ευθαρσως για αντιχριστους ιεραρχες και ιεραρχια

Σταύρος Πετράκης είπε...

Βρε παιδιά δεν ξέρετε ποιός έχει mega? Γιατί σας εντυπωσιάζουν οι κολακείες του Πειραιώς?! Μην εκπλαγείτε αν δείτε κάποια μέρα έξω από τον μητροπολιτικό ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιώς, ανδριάντα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Τα ευρώπουλα να πέφτουν!

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που ανεβαίνει στον θρόνο του Θεού και κρίνει ποιος θα πάει στην κόλαση και ποιος θα σωθεί, πώς λέγεται;

Μανώλης είπε...

Κρίμα Σεβασμιώτατε και λιγότερες κολακειες...

Unknown είπε...

Ακριβώς.να και καποιοι που ξέρουν την αλήθεια

Ανώνυμος είπε...

Επ σας πιάσαμε!ο ιερομόναχος Ευφροσυνος ξεσκεπάζει την ενωμένη Ρωμιοσύνη και τον Λεμεσού σε κείμενο του που έφριξε όλη η Ελλάδα και το σποκρυψατε;;ξέρουμε την σοβαρότητα και αγιότητα του π.ευφροσυνου και τον πιστεύουμε.μας τοπε ο γ.εφραιμ Αριζόνας αυτό.οτι είναι ο πιο γνήσιος και αληθινός ομολογητής που θα μείνει όρθιος.γιατι λογοκρίνετε το γραπτό του;;

Λωρίτου Ελένη είπε...

Δεν θεωρώ έγκλημα ο σεβασμιότατος νά εκφράσει τις λογικοφανείς θέσεις του , που συμμερίζονται και πλήθος ιατρών κατα το μάλλον ή ήττον ανθρώπων του Θεού . Θεωρώ έγκλημα νά χαρακτηρίζει μέ τόση απαξίωση τους ευλαβείς ανθρώπους που εκφράζουν την αντίθετη άποψη . Στον ναό που εκκλησιάστηκα τις τελευταίες ημέρες και που ανήκει στο κλίμα του Μεσογαίας , δεν βγαίνει το εωθινό άγιο Ευαγγέλιο για προσκύνηση και δεν τοποθετείται στην είσοδο του ναού πρός προσκύνηση . Δόξα τω Θεώ προσκυνήσαμε τον Τίμιο Σταυρό κατα την εορτή της Υψώσεως !!! Δέν ασπαζόμαστε το Ιερό Ευαγγέλιο !!! Δεν νομίζουμε σεβασμιότατε οτι έτσι ματαιώνουμε τον σωτηριολογικό χαρακτήρα της Θείας Λατρείας ! Το εωθινό Ευαγγέλιο και η προσκύνησή του είναι στοιχείο της Θείας Λατρείας . Είναι δυνατόν νά αντιμετωπίζεται το Ιερό Ευαγγέλιο ως ένα κοινό αντικείμενο ? Το Ιερό Ευαγγέλιο είναι φωτιά , είναι φυλαχτό που το κουβαλά κανείς μαζί του . Στην παράδοσή μας έχουν αναφερθεί περιπτώσεις που το Ευαγγέλιο σταμάτησε την σφαίρα και δεν τρύπησε την καρδιά του φαντάρου στον πόλεμο . Το Ευαγγέλιο είναι ο Θείος Λόγος , πηγή φωτισμού και αγιασμού . Αν είναι νά μας μολύνει το Ευαγγέλιο , τότε άς πεθάνουμε "μολυσμένοι " απο την θεία Χάρη που
μεταδίδει στις καρδιές . Θα είναι μιά αγία μόλυνση αυτή που θα μας στείλει στην Ανάσταση . Ο ναός είναι πλήρης Υιικού φορτίου , αντίδοτο στο ιικό φορτίο . Οι μουσουλμάνοι γίνονται καμικάζι και οι χριστιανοί αρνούμαστε τα αγιαστικά μέσα μέ τα οποία έχουμε ταυτίσει την ύπαρξή μας και στα οποία ωφείλουμε την εν Χριστώ ζωή μας ! Δηλαδή άν υποτεθεί οτι εν μέσω ημών βρισκόταν ο ίδιος ο Χριστός σωματικά κατα την ενανθρώπιση και υπήρχε ο ιός , θα τον κρατούσαμε σε απόσταση , δεν θα τον αγγίζαμε , δεν θα καθόμασταν παρα τους πόδας του Ιησού , δεν θα χύναμε μύρο στα πόδια του και δεν θα τα σκουπίζαμε μέ τα μαλλιά μας , δεν θα ανεβαίναμε στην συκομωρέα και δεν θα τον υποδεχόμασταν στο σπίτι μας ??? Θα φορούσαμε μάσκα , μήπως και το σάλιο του μας μόλυνε ; Μέ δυό λόγια ο ιός θα ματαίωνε την σωτηρία !!! Αντί της σωματικής παρουσίας του Χριστού , η εκκλησία έχει παρόντα τον Παράκλητο ! Ρωτάμε άν μέσα στον ναό λειτουργούν οι φυσικοί νόμοι ! Λειτουργούν όπως λειτουργούσαν και κατα την συναναστοφή μέ τον σεσαρκωμένο Λόγο . Ποιά αναλογία υπάρχει του δευτέρου πειρασμού του Χριστού μέ την παρούσα σύγκρουση του θείου και του λογοκρατούμενου ανθρωπίνου νόμου ? Το παρον θέμα το αγγίζει η υπερβατικότητα . Ο κύριος των φυσικών νόμων είναι ο Θεός .θεωρώ οτι δεν υπάρχει προσωρινή και μόνιμη και αμετάκλητη άρνηση . Η άρνηση είναι άρνηση . Αλλοίμονο άν δεν ομολογήσουμε τον Χριστό εν μέσω των ανθρώπων .

Μέ ταπείνωση , Λωρίτου Ελένη .

kyriakos varveris είπε...

Μαρινάκης... Capital...Ολυμπιακός... Δήμος Πειραιά... Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς... Σεραφείμ.

Αυτή είναι (δυστυχώς) η ιεραρχική δομή στο Πόρτο Λεόνε... Τί να σας κάνει ο υπάλληλος;;;

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν υπάρχουν κι άλλα θέματα να τον κρατάνε, αλλά τα λεφτά του Μαρινάκη, είναι πολλά τα λεφτά Άρη...

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Απαντηση στους αδυμονουντες,- το πως δημοσιευται κατι, το ποτε δημοσιευται ,, πως γενικα θα στηθει το ολο σκηνικο της αναρτησης ειναι στην διακριτικη ευχερεια της παραγκας μας ...
Συμπερασμα δεν ειναι θεμα λογοκρισιας _Υπομονη λοιπον!

Για την ιστορια μας ηρθε ενα κειμενο με 4ενοτητες .

υ.σ.εαν μας παρακολουθειτε χρονια ειμαστε απο τους ελαχιστους που αναδειξαμε τον π.Ευφροσυνο ε ;