Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΣΥΜΠΡΑΞΙ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΘΗΡΙΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΙΚΑ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΩΝ ΤΑΝΚΣ.

 Αναστοχασμοί Οδυσσέως
Αναμνησι παλαιων ημερων και Αγωνων.  
http://apotixisi.blogspot.gr/
===========================



O μητροπολιτης Αθηνων Ιερωνυμος Λιαπης, πρωην μητροπολιτης Θηβων, ειναι σε μας γνωστος και του ειμαστε και εμεις γνωστοι.
Οσα κατα καιρους γραφαμε εναντιον ενοχων επισκοπων της προσφατης Εκκλησιαστικης μας ιστοριας, ...επιαναν και τον κ. Ιερωνυμο αφου και ο ιδιος συμμετειχε και συνεπραττε ειτε φανερα, ειτε υπογεια, σε ολες σχεδον τις αντικανονικες και παρανομες πραξεις, ειτε του Κακοτατου Σεραφειμ Τικα, ειτε του διπλοπροσωπου Χριστοδουλου. 
Και ετσι καταφερε να αναρριχηθη στον θρονο των Αθηνων με υπερεξουσιες που ο ιδιος υπερφορτωσε στον εαυτο του(χωρις να τις εχει), τηρωντας μια τακτικη ενος υπερδικτατορα μεσα στην Εκκλησια.
Και οι επισκοποι τον αφησαν ασυδωτο να αλωνιζη και εξ αιτιας του χαθηκαν ολες οι μαχες της Εκκλησιας.
Ψηφισθηκε ο νομος των Κανιβαλικων μεταμοσχευσεων και εις αυτο το καθημερινο μακαβριο εγκλημα, κατεστησε την Εκκλησια συνενοχη των εγκληματικων αυτων και βαρβαρων πραξεων.
Ψηφιστηκε το αντιρατσιστικο νομοσχεδιο και εκει τηρησε ... σιωπηλη συμφωνια.
Ψηφιστηκε ο νομος της ομοφυλης συμβιωσης και δεν διαμαρτυρηκε ουδεις. 
Ψηφιστηκε η καταργησι της Κυριακης αργιας, που θεσπισθηκε απο τον Μεγα Κωνσταντινο περι το 300 μ.χ. και αυτο συνεβη, οχι απο τους φανερους αθεους (οπως τους κατηγορουν) βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλα απο τους αδηλους και κρυφους αθεους και υποκριτες σαμαραδες της επαρατης και καταστροφικης δεξιας του Μητσοτακη, του Σαμαρα και του Βενιζελου, χωρις να ακουστη ουτε ενα δεσποτικο οχι.
Ψηφιστηκαν και ενα σωρο αντιευαγγελικα και ανυεθνικα νομοσχεδια και δεν επεσε ουτε μια ...ντουφεκια.
Φυλακες και φρυκτωροι των ιερων και των οσιων της Εκκλησιας ειναι αυτες οι αυτοκρατορικες μουμιες, ή αποτελουν...πραγματικες μουμιες και πιθηκανθρωπους της πολιτικης σαββουρας της εποχης μας;  
Απαντηστε εσεις.
Οταν το ζητημα των Λαρισαϊκων βρισκονταν στο ζενιθ και ειχαν εκδοθη οι αποφασεις του Συμβουλιου της Επικρατειας που δικαιωναν  τους 3 εναπομειναντες μητροπολιτες, ο αρχιεπισκοπος των ΤΑΝΚΣ Σεραφειμ Τικας, εστειλε( σκοπιμα και για την κωλυσιεργια του ζητηματος), σαν εξαρχο  στη Λαρισα τον κ. Ιερωνυμο Λιαπη, ο οποιος ωφειλε να μεταφερη στην συνοδο την θελησι του πιστου λαου, που δεν ηταν αλλη παρα η επανοδος του Ηγαπημενου των Ποιμεναρχου του Αγαθοτατου ΘΕΟΛΟΓΟΥ, αλλα σεβομενοι και τις Αποφασεις του Ανωτατου Δικαστηριου της Χωρας μας να τις εφαρμοσουν χωρις καμμια αντιλογια.
Ομως, ετσι  ακριβως διαμορφωθηκε η καταστασι;
Οχι ασφαλως αλλα οπως το ηθελαν τα φθονερα και θηριωδη αισθηματα τους. 
Ο ιστολογος της ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ, συμμετειχε ψυχη τε και σωματι στον ιερο Αγωνα των ευσεβων ανθρωπων της Λαρισας, στον οποιο συμμετειχε παντοτε και ο αρχιμανδριτης πατηρ Ευθυμιος Τρικαμηνας με ελαχιστους αλλους ιερεις, διωκομενος και συγκακουχουμενος με τον πιστο λαο, ατελειωτες φορες απο τα οργανα της Πολιτειας στα αστυνομικα τμηματα και στα κρατητηρια.
Ο Ιερωνυμος Λιαπης επαιξε ρολον Πιλατου στο εκκλησιαστικο προβλημα της Λαρισας, μαλλον και Ηρωδου και Αννα και Καϊαφα....και Χιτλερ και Σταλιν...
Μεχρι και στον τελευταιο απο τους δωδεκα δεν παραχωρησε στον θρονο του δηλαδη στον λογιο μητροπολιτη Αττικης και Μεγαριδος κ. ΝΙΚΟΔΗΜΟ, ουτε για μια ημερα, ουτε για μια ωρα, ετσι για να κλειση η πολυχρονια αυτη πληγη απαξ και διαπαντος.
Επικρατησε η κακια και η λυσσαλεα εμπαθεια και αφιλαδελφεια.
Και ο συνενοχος και μεγαλος ενοχος Ιερωνυμος Λιαπης, μας εμφανισθηκε σαν αγνη και...παλευκη περιστερα!!!αφου εγκατεστησε στον θρονο Νικοδημου εναν νεο χυδαιο τυχοδιωκτη μοιχεπιβατη.
Και ουτε γατα, ουτε ζημια... Ετσι νομιζει ο αξιοθρηνητος οτι ξεπλυθηκε απο το αιμα του εγκληματος και ξεχαστηκε μια για παντα.
Ομως παρεβλεψε, οχι μονο την εντροπη των ανθρωπων, αλλα και τον φοβο του Θεου που κατεγραψε τις καταχθονιες αντιχριστες πραξεις του και θα υποστη θαττον λη βραδιον, την τρομερα δικαιοσυνη Του.  
Δηλαδη εσεις ποιον αλλον, διαφορετικον ρολον θα περιμενατε να παιξη στο πολυχρονια ανοικτη πληγη;
Σεβασμο στις Δικαστικες αποφασεις ή σεβασμο της θελησης του λαου του Θεου;
Τον λαο τον θελουν οι αρχιερεις, ναι, αλλα μονο για να γεμιζη τα παγκαρια και τους περιφερομενους δισκους με αργυρια. 
Γνωριζε πολυ καλα ο θηριωδης Σεραφειμ ποιον εστελνε στην Λαρισα.
Τον καταλληλοτερο ανθρωπο του, ομοιο του σε καταβολες και σε αισθηματα, αφιλαδελφα και μισανθρωπα και απανθρωπα αισθηματα, οπως εκ των υστερων αποδειχθηκε. 
Διαβαστε λοιπον τα παρακατω κειμενα και βγαλτε τα συμπερασματα σας.