Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Καμμένος Αρχιεπίσκοπος φιλήματα Ιούδα (ΦΩΤΟ) και τα χριστιανόπουλα στο σκοτάδι χωρίς βιβλία θρησκευτικών


  Καμμένος στον Αρχιεπίσκοπο ή... ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα! (ΦΩΤΟ)
Με διαβεβαιώσεις και παχιά λόγια γέμισε σήμερα το γραφείο του μετά την επίσκεψη του προέδρου των ,  
Ακολουθώντας τη γνωστή τακτική του...Ιούδα ο υπ. Άμυνας που όπου βρεθεί διαρρηγνύει τα ιμάτιά του υπέρ της Ορθοδοξίας, αλλά όταν έρχεται η ώρα της Βουλής σφυρίζει αδιάφορα, φίλησε το χέρι του Αρχιεπισκόπου και έδωσε υποσχέσεις για στήριξη στην Εκκλησία όσον αφορά το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Υποσχέσεις που χάνονται πριν αλέκτωρ λαλήσει...
«Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε τίποτα αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της ιεραρχίας», δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος αναφορικά με το μάθημα των θρησκευτικών.
Ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε τον αρχιεπίσκοπο ότι θα ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση και πρόσθεσε ότι τα βιβλία που θα γραφτούν και το πρόγραμμα που θα υπάρξει θα είναι κατόπιν συμφωνίας με την Εκκλησία.
«Είμαστε στη διάθεσή σας ώστε σε αυτόν τον διάλογο να γίνουν απόλυτα διακριτές οι θέσεις της εκκλησίας οι σχέσεις της ορθοδοξίας με το έθνος και κάποιες αλλαγές που πιθανώς θα πρέπει να γίνουν», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι ναι μεν στα σχολεία πλέον υπάρχουν και παιδιά άλλων θρησκειών που δικαιούνται τη δική τους εκπαίδευση, όμως πρόσθεσε ότι η πλειοψηφία είναι ορθόδοξοι μαθητές.

Εξάλλου, σημείωσε ότι το Σύνταγμα της Ελλάδος είναι ξεκάθαρο για τις σχέσεις της ορθοδοξίας με το έθνος, αλλά «ακόμα πιο ξεκάθαρο είναι το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων».
«Κανείς», τόνισε, «δεν μπορεί να διαρρήξει τους δεσμούς της ορθοδοξίας και του ελληνισμού. Ο πρωθυπουργός με κανέναν τρόπο δεν θέλει να αποκοπεί η ορθοδοξία με την πατρίδα μας και με τη διδασκαλία».
Τέλος, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι θεωρεί απαράδεκτα τα όσα ειπώθηκαν για τη στάση της Εκκλησίας επί χούντας.
Όπως είπε, ο ρόλος της εκκλησίας ήταν απόλυτα σαφής και στη διάρκεια της κατοχής και στη διάρκεια της δικτατορίας αλλά και σε κάθε αγώνα του έθνους.
Φωτογραφίες Χρήστος ΜΠόνης-eurokinissi