Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΛΑΡΙΣΗΣ ΣΥΜΠΗΡΩΣΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ

Εφημερίδα Αγωνιζομένων Χριστιανών Λαρίσης http://www.agonas.org Α.Φ.179
Συμπληρώσαμε τα 15 χρόνια από την ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας μας
Μια πανηγυρική έκδοση
Τον μήνα Μάρτιο του 1997 κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο μας της εφημερίδας μας «ΑΓΩΝΑΣ». Με το φύλλο που έχετε στα χέρια σας μπήκαμε στο 16ον έτος.
Μία διαδρομή δεκαπέντε χρόνων, γεμάτη αγωνία, τρέξιμο και πάθος για να εξασφαλίσουμε στους φίλους και αδελφούς αναγνώστες μας όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση σε ποικίλα θέματα – εθνικά, οικονομικά, εκπαιδευτικά και προ πάντων εκκλησιαστικά.
Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν διαψεύσαμε την εμπιστοσύνη σας, παρότι η πορεία ως σήμερα δεν ήταν ρόδινη.
Υπήρξε γεμάτη από διώξεις, συκοφαντίες, παραπληροφόρηση του λαού και αήθη πολεμική από τον άμβωνα, καταστροφή εφημερίδων στα σταντς από εγκάθετους, προσαγωγές στα Αστυνομικά Τμήματα για δήθεν εξακρίβωση στοιχείων, αγωγές ψυχοφθόρες, πολυδάπανες, πολυχρόνιες από «αγίους» ποιμενάρχες που θεωρούν την Εκκλησία τσιφλίκι τους, σαν να μην πρόκειται ποτέ να αποδώσουν λόγο σε αληθινό και ανεπηρέαστο Κριτή. 
Και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί οι αλήθειες ενοχλούν. Σας βεβαιώνουμε όμως, ότι θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά, αν και βρισκόμαστε σε περίοδο μεγάλης Κρίσης με πολλές αβεβαιότητες και ίσως με αξεπέραστες κατ’ άνθρωπον δυσκολίες. 
Με τη βοήθεια του Θεού θα συνεχίσουμε τον Αγώνα με το ίδιο συναίσθημα και πνεύμα θυσίας, αποβλέποντας στο να παραμείνουμε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη φωνή για το καλό της Εκκλησίας και της Πατρίδας μας. 
Το φύλλο αυτό είναι πανηγυρικό λόγω της δεκαπενταετούς έκδοσής του και ελεγκτικό γιατί ζούμε σε περίοδο της μεγαλύτερης κρίσης που γνώρισε η χώρα μας. 
Ο κόσμος πεινάει, παιδιά λιποθυμούν και άλλα σταματούν τα σχολεία, οικογένειες πετιούνται στο δρόμο μη μπορώντας να πληρώσουν ενοίκια, εκατομμύρια εργαζόμενοι βρίσκονται χωρίς δουλειά, επιχειρήσεις κλείνουν, άνθρωποι σε απόγνωση αυτοκτονούν και ο δεσπότης της Λάρισας Ιγνάτιος μέσα σε μια δεκαπενταετία ανέβασε τον αριθμό των αρχιερατικών του στολών σε 200 περίπου. Ίσως παγκόσμια πρωτοτυπία – δεδομένου ότι μόνον την τελευταία τριετία – περίοδος παγκόσμιας κρίσης – οι νεοραμμένες στολές έφτασαν τις 50 με κόστος χιλιάδων ευρώ.