Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

Το Πατριαρχείο Κων/πολης καλεί σε συνάντηση όλων των Μητροπολιτών με θέμα τον «διάλογο μεταξύ των θρησκειών!

Δεν μας λένε όλοι αυτοί τι έχουν πράξει για τους χιλιάδες χριστιανούς της Μέσης  Ανατολής που σκοτώνονται ως «ερίφια» και «νεομάρτυρες» από τους αδίστακτους Τζιχαντιστές. Μόνο λόγια και ευχολόγια , τίποτε άλλο. 

elas

Δημοσίευση

Το Πατριαρχείο Κων/πολης  διοργανώνει  συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ της 29ης του Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου 2015,  προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν την εκκλησία , αλλά και  τρέχοντα  παγκόσμια ζητήματα, αναφέρει  σήμερα Πέμπτη ο τουρκικός τύπος.
Οι εργασίες της  Πανορθοδόξου  Συνόδου  ,  το ημερολόγιο, ο δυνητικός ρόλος της εκκλησίας σε περιβαλλοντικά ζητήματα, η βιοηθική και ο διάλογος μεταξύ των θρησκειών(!!),  αναφέρονται ως τα σημαντικότερα  θέματα της συνάντησης.
Περίπου  140 μητροπολίτες και αρχιεπίσκοποι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ανήκουν στην δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Κων/πόλεως  αναμένεται να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση,  ανέφερε το Πατριαρχείο σε γραπτή ανακοίνωση στις  27 Αυγούστου 2015.
Ο κ. Βαρθολομαίος στην επιστολή του προσκαλεί  και τους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος που υπάγονται στην πνευματική του δικαιοδοσία και συνάμα είναι μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος , για  να ενημερωθούν από  τους εκπροσώπους του Πατριαρχείου  σε όλο τον κόσμο για θέματα που τους ενδιαφέρουν και να ακουστούν οι  απόψεις τους, αναφέρει η ανακοίνωση , προσθέτοντας ότι τέσσερα  θα είναι τα μείζονα θέματα  που θα είναι στο επίκεντρο κατά τη συνεδρίαση.

Το ελληνικό Πατριαρχείο της Κω/νοπλης έχει στην δικαιοδοσία του   300 εκατομμύρια  Ορθοδόξους  Χριστιανούς σε όλον τον κόσμο, είναι  εδώ και πολύ καιρό υποστηρικτής της επέκτασης της περιβαλλοντικής προστασίας για να σταματήσει η κλιματική αλλαγή στο πλανήτη , τονίζει το δημοσίευμα .
Ταπεινή μας γνώμη εδώ στο pentapostagma.gr, είναι ότι αυτός ο αποκαλούμενος « διάλογος»  μεταξύ των θρησκειών υποκρύπτει μεγάλες και επικίνδυνες παγίδες για την ορθοδοξία και τους πιστούς. Απαιτείται μεγάλη προσοχή και προσήλωση στους κανόνες των οικουμενικών συνόδων για να μην  «εκτροχιαστούμε» ως εκκλησία και έθνος .
Η ρωμαιοκαθολική εκκλησία, για παράδειγμα  έχει επανειλημμένως αναφέρει την «συνεργασία» όλων των θρησκειών»  για την επίτευξη μιας καλύτερης συμβίωσης των Ανθρώπων . Σκοπός της όμως  είναι η  «διείσδυση» στο ορθόδοξο ποίμνιο και η «υφαρπαγή του», κάτι που υλοποιείται ήδη στην Ουκρανία  .
Στις μέρες μας γίνεται πολύ κουβέντα για την ένωση εκκλησιών και θρησκειών. Η ιστορία είναι αρκετά παλιά και ξεκίνησε από την ιδέα της Παγκοσμοιοποίησης η οποία ίδρυσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών με στόχο την ενοποίηση των ανθρώπων.
Οι θρησκείες λένε «κάποιοι» δεν πρέπει να χωρίζουν τους ανθρώπους αλλά να τους ενώνουν. Δεν μας λένε όλοι αυτοί τι έχουν πράξει για τους χιλιάδες χριστιανούς της Μέσης  Ανατολής που σκοτώνονται ως «ερίφια» και «νεομάρτυρες» από τους αδίστακτους Τζιχαντιστές. Μόνο λόγια και ευχολόγια , τίποτε άλλο. Ενώ στην περίπτωση μουσουλμάνων  που ευρίσκονται σε κίνδυνο,   οι ενέργειες, η κριτική , η δημοσιότητα πραγματοποιούνται σωρηδόν.  Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά ;
Μαζεύονται δυστυχώς τα σύννεφα της παγκοσμιοποίησης για την επίτευξη των στόχων της νέας τάξης πραγμάτων πάνω και  από  την Ελλάδα . Θέλουν να μας υποδουλώσουν οικονομικά, πολιτιστικά, στρατιωτικά και να μας αλλαξοπιστήσουν.  Αλλά δεν πρόκειται να πετύχουν τίποτε μα τίποτε απολύτως.
http://www.pentapostagma.gr/