Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Wall Street Journal: Η «σιωπή των αμνών» για την εξόντωση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή!


Η αμερικανική εφημερίδα WSJ, για πρώτη φορά παρουσιάζει σε κύριο άρθρο της την μεθοδική «ναζιστικού τύπου» εξόντωση χιλιάδων χριστιανών στην Μέση...
Syrian-Christian-Mass
Η αμερικανική εφημερίδα WSJ, για πρώτη φορά παρουσιάζει σε κύριο άρθρο της την μεθοδική «ναζιστικού τύπου» εξόντωση χιλιάδων χριστιανών στην Μέση Ανατολή από τον ISIS. Τα σπίτια των χριστιανών μάλιστα «μαρκάρονται» με το γράμμα «Ν» για τον «Ιησού τον Ναζωραίο» στα αραβικά, θυμίζοντας μας άλλες εποχές.
Τονίζεται  ιδιαίτερα δε ότι, η δύση εφαρμόζει την αποκαλούμενη «σιωπή των αμνών»,  για όλα τα τεκταινόμενα που έχουν ως στόχο τους δυστυχισμένους χριστιανούς σε Συρία και Ιράκ . 
Ο Δρ Χ. Δημόπουλος, ένας  ελληνικής καταγωγής συμπολίτης μας στις ΗΠΑ, αντιπρόεδρος της ένωσης  χριστιανικών δικαιωμάτων και του  Ινστιτούτου ελευθερίας τονίζει: «Όσον αφορά την τρομερή δίωξη των Χριστιανών το μόνο που μπορώ να πω είναι  ότι,  η φρίκη αυτής της γενοκτονίας είναι τόσο ανεξιχνίαστη όσο εκείνη του Ολοκαυτώματος ή της χριστιανικής γενοκτονίας στην Ανατολία(!!)( από τον Μουσταφά Κεμάλ και την Τουρκία) πριν από περίπου 100 χρόνια. Και όμως ο κόσμος  φαίνεται να είναι πιο εξοργισμένος  από την ατυχή δολοφονία ενός λιονταριού στη Ζιμπάμπουε. Η δική μας αίσθηση της ισορροπίας πρέπει να βρεθεί εδώ ακριβώς».
Όλα όσα διαπράττουν οι Τζιχαντιστές γίνονται σύμφωνα  ενός «απόλυτου σχεδίου», οι λεπτομέρειες του οποίου  ομοιάζουν  με την » μεθοδική»  εξόντωση των Εβραίων από τους Γερμανούς Ναζί, τονίζει η αμερικανική εφημερίδα.
Η «σιωπή» της δύσης για το δράμα που εκτυλίσσεται,  έχει ξεσηκώσει την αποκαλούμενη αμερικανική χριστιανική δεξιά, η πολιτική δύναμη της οποίας στις ΗΠΑ είναι πολύ μεγάλη , δημιουργώντας ένα « κύμα» «αγανακτισμένων».     
Ο  Robert Reilly, διευθυντής του Ινστιτούτου Westminster στην πόλη McLean της Βιρτζίνια( ο οποίος γράφει το άρθρο),  αναδεικνύει τις ομοιότητες μεταξύ της Ναζιστικής Γερμανίας και των φανατικών ισλαμιστών, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία παρόμοια ιστορία που έχει «ως στόχο τον πλήρη και ολοκληρωτικό αφανισμό των  Χριστιανών  στη Μέση Ανατολή».

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου ο οποίος είχε τονίσει ότι : «Σήμερα είμαστε απογοητευμένοι βλέποντας στην Μέση Ανατολή και αλλού στον κόσμο, πολλοί από τους αδελφούς και τις αδελφές μας να διώκονται, να βασανίζονται και να  σκοτώνονται για την πίστη τους στον Ιησού».  «Σε αυτόν τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, που διεξάγεται αποσπασματικά, και βιώνουμε σήμερα, αυτό αποτελεί  μια μορφή γενοκτονίας».
Ναι αλλά  δεν πήγε , όπως θα’πρεπε ο ίδιος ο Ποντίφηκας  στις Βρυξέλλες και να  «ζητήσει -απαιτήσει-παρακαλέσει » να αποστείλουν στρατό οι Ευρωπαίοι στην περιοχή, για να εξοντώσουν τους ισλαμιστές και να σταματήσει το κύμα προσφύγων στην Ευρώπη.  Όσο για την χώρα μας,  η απόλυτη σιωπή.  Δεν θέσαμε ούτε σε μία σύνοδο το ζήτημα των Χριστιανών ως οφείλαμε από την μακραίωνη ιστορία μας . Οι χριστιανοί που δολοφονούνται σήμερα στην Συρία είναι απόγονοι των Βυζαντινών, να μην ξεχνούμε αυτό. Ούτε όμως η ελληνική εκκλησία , αλλά ούτε το Πατριαρχείο Κων.πολης  έπραξαν κάτι προς αυτή την κατεύθυνση. 
Συνεχίζοντας ο  Reilly,  μετά από έρευνα από τον ινστιτούτο του τόνισε ότι  «οι Χριστιανοί της Μέσης Ανατολής εξοντώθηκαν από το ισλαμικό κράτος, ή ISIS, απλά επειδή ήταν  Χριστιανοί. Όπως οι Εβραίοι αναγκάστηκαν να φορούν το κίτρινο άστρο του Δαβίδ, ΈΤΣΙ και  τα χριστιανικά σπίτια σε Συρία και Ιράκ « σημειόνονταν» με μπογιά με ένα τεράστιο  γράμμα «Ν» για τον «Ιησού τον Ναζωραίο » στα αραβικά.
Επίσης στην εφημερίδα φιλοξενούνται δηλώσεις του  Έλληνα  Ιερέα  Φιλήμονα Πατίτσα του Ι.Ν  της Αγίας Αικατερίνης της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της  Φλόριντα. Ο ίδιος  συμβουλεύει λέγοντας ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για την σιωπή και την  αδράνεια μας εν όψει της φοβερής αυτής της σφαγής και του ολοκαυτώματος που διεξάγεται κατά των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής». Ο  Έλληνας Πάτερ μάλιστα θα  επισκεφθεί για τον λόγο αυτό  το Αμερικανικό Κέντρο Νόμου και  Δικαιοσύνης  για να υποβάλει μια  αναφορά ζητώντας την απονομή δικαιοσύνης για να σταματήσει τη γενοκτονία  των Χριστιανών  από τον ISIS.
syrian christians
Ο Αμερικανός Θεολόγος Dietrich Bonhoeffer προειδοποίησε για ηθική απάθεια και απίστευτη σκληρότητα της δυτικής κοινωνίας προς την τυραννία που λαμβάνει χώρα στην Μ.Ανατολή, τονίζοντας ότι :» Η σιωπή στο πρόσωπο του κακού είναι το  ίδιο κακό . Για να μην μιλήσω μόνος μου πρέπει να μιλήσουμε όλοι μας μαζί . Δεν χρειάζονται λόγια μόνο δράση. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να πολεμήσουμε  για την  αλλαγή του νομικού πλαισίου  στις πολιτικές μετανάστευσης και  υιοθέτησης των προσφύγων , που θα μας επιτρέψουν  να αποτρέψουμε αυτά που υφίστανται οι  χριστιανικοί λαοί με τις  διώξεις και την καταστροφή, δεδομένου ότι δεν έχουν πού αλλού να στραφούν για βοήθεια. Πρέπει να υποβληθεί αναφορά στο  Κογκρέσο  για να παρέμβει ενάντια σε αυτές τις  τεράστιες αδικίες  ».
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr τονίζουμε ότι κάτι έχει αρχίσει να «κινείται» από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, ΣΙΓΟΥΡΑ, λόγω της πιθανής  χερσαίας επέμβασης των αμερικανικών στρατευμάτων στην Συρία εναντίον του ISIS. Από την άλλη  πλευρά εδώ στην Ευρώπη , έχουμε μόνο δηλώσεις , από τον Πάπα ο οποίος « καταδικάζει» μεν αλλά…, από την ΕΕ, …από ηγέτες ….κτλπ. Μόνο όμως με δηλώσεις και ουσία καμιά δεν γίνεται τίποτα . Όσο για την Ρωσία , έχουμε την συμβολή  της  ρωσικής εκκλησίας, η οποία  έχει δραστηριοποιηθεί στην περιοχή «ποικιλοτρόπως» και   η οποία προσπαθεί να «κινητοποιήσει» και το Κρεμλίνο να αποστείλει δυνάμεις στην περιοχή. Ο ρωσικός στρατός πιθανόν  με την δικαιολογία της δημιουργίας δεύτερης ναυτικής  βάσης στην Συρία, θα μετακινηθεί για  να συμβάλει στην καταπολέμηση του ISIS και την προστασία του Άσαντ . ίδωμεν…
 http://www.pentapostagma.gr/