Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Νέο μάχημο Ιστολόγιο:Αγία Πίστη https://agiapisti.blogspot.gr/




Αγαπητοί συνάδελφοι ιστολόγοι χαίρετε εν Κυρίω!
Σας παρουσιάζουμε ευσεβάστως το καινούριο μας ιστολόγιο
Είμαστε μια μικρή παρέα λαϊκών μελών της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε με λύπη και ανησυχία ότι τόσο η Αγία Ορθοδοξία όσο και η Πατρίδα μας βάλλονται από παντού... είναι όμως ακόμη μεγαλύτερη η στενοχώρια μας όταν διαπιστώνουμε ότι βάλλονται και εκ των έσω, ενώ οι φωνές των Ορθοδόξων Πατριωτών που προσπαθούν να αναχαιτίσουν το πρόβλημα είναι σχετικά λίγες.


 Ο Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης είναι κατηγορηματικός:  «Είναι εντολή Κυρίου να μη σιωπά κάποιος σε περίσταση που κινδυνεύει η Πίστη. Διότι λέγει "Λάλει και μη σιωπήσης" [Πράξ. 18, 9] [...] Ώστε όταν πρόκειται περί πίστεως, δεν είναι δυνατόν να πη κανείς "Εγώ ποιός είμαι; ". (PG 99, 1321Α.Β) Αλλού συμπληρώνει: «Kατά τον καιρό τούτο που διώκεται ο Χριστός μέσω της Εικόνος του, οφείλει κάποιος να αγωνίζεται, όχι μόνον αν είναι υπέρτερος στο αξίωμα και τη γνώση, ομιλώντας και διδάσκοντας τον λόγον της Ορθοδοξίας, αλλά κι αν ακόμη ευρίσκεται σε θέση μαθητού, έχει χρέος να φανερώνει με θάρρος την αλήθεια και να ομιλή με ελευθερία. Δεν είναι λόγος εμού του αμαρτωλού, αλλά του θείου  Χρυσοστόμου μαζί με άλλους Πατέρας». (PG 99, 1120Β)
Αποφασίσαμε λοιπόν μετά από ευλογία Πνευματικού, να προβούμε στη δημιουργία αυτού του ταπεινού ιστολογίου, προκειμένου να ενώσουμε τις φωνές μας με τις ήδη υπάρχουσες και να φωνάξουμε κι εμείς, σε ένα άτυπο διαδικτυακό συλλαλητήριο, ότι η Ορθοδοξία και η Πατρίδα είναι αδιαπραγμάτευτες κι ότι δεν κάνουμε σπιθαμή πίσω!

Συνεπεία των ανωτέρω, τα θέματά μας θα είναι ποικίλα και θα πραγματεύονται την Αλήθεια της ανόθευτης Ορθόδοξης Πίστης και τον υγιή Πατριωτισμό. Θα υπάρχει ανάμεσα στις αναρτήσεις μας ψυχωφελές υλικό που ελπίζουμε να ωφελήσει τόσο εσάς όσο κι εμάς! Θα είμαστε όμως και λάβροι εναντίον των αιρέσεων και των πάσης λογής αιρετικών (προτάσσοντας αυτή τη στιγμή τη μάστιγα της Παναίρεσης του Οικουμενισμού) αλλά και όσων επιβουλεύονται την Εκκλησία και την Ελλάδα, ιδιαίτερα δε εάν το κάνουν εκ των έσω!
Δεν θεωρούμε φυσικά ότι είμαστε καλύτεροι από κανέναν από εσας... ενώνουμε τις φωνές μας μαζί σας ενάντια στον κοινό εχθρό.


Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη, καλόν αγώνα και ο Θεός να 'ναι πάντοτε βοηθός και σκεπαστής δικός σας αλλά και των οικογενειών σας! Παρακαλούμε μην μας ξεχνάτε στις προσευχές σας.

Η συντακτική ομάδα