Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ Τής Οργανωτικής Επιτροπήςτου Συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου 2018


Η Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων στην πρωτεύουσα της Ελλάδος και  στην Πλατεία Συντάγματος  αποφάσισε

ΨΗΦΙΣΜΑ

Τής Οργανωτικής Επιτροπήςτου Συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου 2018

Σήμερα, την 4η Φεβρουαρίου 2018, ο Ελληνικός Λαός, ο κατά το Σύνταγμα κυρίαρχος του κράτους και εντολέας της Βουλής και της Κυβέρνησης, συνελθών σε μεγαλειώδη Λαϊκή Εθνοσυνέλευση στην πρωτεύουσα της Ελλάδος, Αθήνα, για να αποφασίσει για την εθνική μας θέση στο θέμα της εκχώρησης του ονόματος “Μακεδονία” στη γείτονα χώρα που θέλει να το υφαρπάσει καταπατώντας κάθε ιστορική και λογική τεκμηρίωση της πατρότητας του μεγάλου αυτού εθνικού μας ονόματος,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΛΛΕΤΑΙ
προς την, κατά το Σύνταγμα, εντολοδόχο του Βουλή και Κυβέρνηση της Χώρας, να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο αποδοχής της χρήσης τού, από αρχαιοτάτων χρόνων, Ελληνικού ονόματος “Μακεδονία” και των παραγώγων του, που είναι ταυτόσημο με το όνομα “Ελλάς” και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής ταυτότητάς του.
Το όνομα αυτό αποτελεί ταυτόχρονα την ιερά κιβωτό και φορέα εκ των ενδοξότερων σελίδων της παγκόσμιας ιστορίας, που έχει εγγράψει η Αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η σημερινή, εδώ, Λαϊκή Εθνοσυνέλευση δηλώνει αποφασισμένη, να το υπερασπισθεί μέχρις εσχάτων, κατά τον Ελληνικό τρόπο, με τον οποίο η Ελλάδα γράφει πάντοτε την ιστορία της.
Η μη συμμόρφωση των εντολοδόχων του Λαού στη γνήσια εντολή αυτή του Λαού, θα αποτελέσει κατάφωρη παραβίαση του αντιπροσωπευτικού συστήματος και αντιστροφή των ρόλων εντολέα και εντολοδόχου που ορίζει & θεμελιώνει η Δημοκρατία με τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές.
Ο Λαός δεν θα μείνει απαθής θεατής. Είναι αποφασισμένος να επιβάλλει την απόφαση του και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της Δημοκρατίας που, με το Σύνταγμα, ορίζει ρητά και ξεκάθαρα, ποιος είναι εντολέας και ποιος εντολοδόχος.
Το ψήφισμα, εγκρίθηκε και ψηφίστηκε ομοφώνως από την Ανοικτή Λαϊκή Εθνοσυνέλευση που έλαβε χώρα στην Αθήνα, την 4η Φεβρουαρίου 2018.
Η Οργανωτική Επιτροπή του Συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου 2018


Χαιρετισμός της Συντονίστριας Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κ. Νίνας Γκατζούλη στο Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, 4 Φεβρουαρίου 2018

Ελληνίδες και Έλληνες,

Σας μεταφέρω τον αγωνιστικό χαιρετισμό των αποδήμων Μακεδόνων. Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις σε όλον τον κόσμο αγωνιζόμαστε για τα δίκαια του Μακεδονικού ελληνισμού. Μπορεί να ζούμε μακριά από την πατρίδα αλλά μέσα στην καρδιά μας είναι πάντα αναμμένο το καντήλι της αγάπης μας για την Ελλάδα, για την Μακεδονία μας.

Ενημερώνουμε τις ξένες κυβερνήσεις για τα εθνικά θέματα, αλλά και για την ιδιαίτερη ευασθησία μας για την Μακεδονική πολιτιστική ταυτότητά μας στα πλαίσια του ελληνικού πολιτισμού. Είναι όμως δυστυχώς οι ελληνικές κυβερνήσεις και ο ελληνικός πολιτικός κόσμος που αποδέχεται ανιστόρητες σύνθετες ονομασίες και μας εμποδίζει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί.

Κανένας ομογενής, κανένας Έλληνας, κανένας Μακεδόνας δεν θέλει να παραχωρήσει κομμάτι της Μακεδονικής, πολιτιστικής κληρονομιάς του. Είμαστε συστατικό κομμάτι του ελληνικού έθνους, όπως οι Ηπειρώτες, οι Θεσσαλοί, οι Αρκάδες, οι Κρήτες, οι Κύπριοι κτλ. Δεν είμαστε διατεθημένοι να προδώσουμε τους προγόνους μας. Εμείς οι Μακεδόνες ενώσαμε όλους τους Έλληνες εναντίον των Περσών και μεταφέραμε τον ελληνικό πολιτισμό σε όλον τον κόσμο.

Σήμερα εδώ στην Αθήνα όλοι οι Έλληνες ενωμένοι, χωρίς κομματικές παρωπίδες στέλνουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και σε όλο τον πολιτικό κόσμο: Δεν δεχόμαστε σύνθετη ονομασία, είναι έγκλημα η σύνθετη ονομασία.

Βουλευτές του ελληνικού κόσμου, σας έστειλε στο κοινοβούλιο αυτός εδώ ο κόσμος και απαιτεί να μην ψηφίσετε την σύνθετη ονομασία. Πάρτε δύναμη από αυτόν τον κόσμο και αντισταθείτε στις κομματικές σκοπιμότητες. Σταθείτε αντάξιοι του λαού που εκπροσωπείτε.

Και η διεθνής κοινότητα όμως πρέπει να αντιληφθεί ότι η ύπαρξη του όρου Μακεδονία στην οριστική ονομασία στην γειτονική χώρα θα δημιουργήσει μόνιμη αστάθεια στην περιοχή.

Τώρα δυστυχώς ο ίδιος μεσολαβητής του ΟΗΕ ο κ. Νίμιτζ στηρίζει με τις τελευταίες δηλώσεις του τις ανιστόρητες θέσεις των Σκοπιανών. Δεν είναι αμερόληπτος και πρέπει να παραιτηθεί για να μπορέσει να βρεθεί οριστική λύση. Κύριε Νίμιτζ: το δε το όνομα σοι δούναι, ουκ εμόν εστίν ούτ’ άλλων κατοικούντων εν ταύτη (την πόλιν).
Ελληνίδες, Έλληνες: Η μεγαλειώδης αυτή συγκέντρωση πρέπει να είναι αφετηρία αλλαγής πολιτικής της κυβέρνησης και των ελληνικών κομμάτων. Πρέπει να συμφωνήσουν όλοι: Καμμία χρήση του όρου Μακεδονία στην οριστική ονομασία των Σκοπίων. Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ

--