Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ



ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ : ΑΓΩΝΑΣ Α.Φ.188 http://www.agonas.org
Σκοπός του σημειώματος τούτου είναι να προστεθεί ακόμα μια φωνή άμυνας στην αφηνιασμένη παγκοσμιοποίηση η οποία στο διάβα της δεν αφήνει τίποτα όρθιο (ιερό και όσιο) αφού αυτός, είναι ο σκοπός της με τα όργανα των σκοτεινών δυνάμεων (Νέα Τάξη, Μασωνία, Πλουτοκρατία, Αθεΐα κ.λ.π.). Τα έθνη θα υπάρχουν στο σχήμα του κόσμου τούτου και θα εκζητούν τον Κύριο μέχρι τη συντέλεια!
Ο αντίποδας και μάλιστα ο μοναδικός στην αντιμετώπιση του κακού διαχρονικά δεν είναι άλλος παρά η Αγία Γραφή.
Στη συνέχεια θα μεταφέρουμε από “Το Ευαγγέλιο στη Γλώσσα του Λαού” του αείμνηστου Νικ. Ψαρουδάκη, αρκετά σημεία – χωρία της Καινής Διαθήκης για το σπουδαίο αυτό θέμα.
Από τις πράξεις των Αποστόλων
Κεφ. 17 στίχος 26. «Αυτός δημιούργησε όλα τα έθνη των ανθρώπων από ένα αίμα, να κατοικούνε σ’ όλη τη γη και όρισε τις εποχές της δράσεως του κάθε έθνους και τα σύνορα της κατοικίας του».
Κεφ. 10 στίχος 34-35. «Άνοιξε το στόμα του ο Πέτρος και είπε: Τώρα καταλαβαίνω πως πραγματικά ο Θεός δεν είναι προσωπολήπτης, άλλ’ όποιος σε κάθε έθνος είναι ευσεβής και δίκαιος, είναι δεκτός κοντά του». Στο ίδιο κεφάλαιο στ. 45 διαβάζουμε: Κι απορήσανε οι προερχόμενοι από τους Ιουδαίους πιστοί, που είχανε έρθει μαζί με τον Πέτρο, για το γεγονός πως η δωρεά του Αγίου Πνεύματος ξεχύθηκε και στα έθνη».
Κεφ. 11 στ. 18. Σαν τ’ ακούσανε αυτά, ησυχάσανε και δοξάσανε το Θεό λέγοντας: «Και στους εθνικούς λοιπόν ο Θεός έδωσε τη μετάνοια για να ζήσουν».  
Σημεία των Πράξεων που αναφέρονται στο Ιουδαϊκό έθνος.
Κεφ. 24 στ. 10. «Τότε ο Παύλος, αφού του έκανε νεύμα ο ηγεμόνας να μιλήσει, είπε: «Επειδή γνωρίζω πως από πολλά χρόνια είσαι δικαστής στο Έθνος αυτό, απολογούμαι γι’ αυτό που με κατηγορούν, με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη».
Κεφ. 26 στ. 4. «Τη ζωή μου από τα μικρά νεανικά μου χρόνια, πως την πέρασα ανάμεσα στο Έθνος μου στην Ιερουσαλήμ, την γνωρίζουν όλοι οι Ιουδαίοι».
Κεφ. 10 στ. 22. «Του λένε: «Μας έστειλε ο εκατόνταρχος Κορνήλιος. Αυτός είναι άνθρωπος δίκαιος με φόβο Θεού και με μεγάλη εκτίμηση απ’ όλους τους Ιουδαίους. Αυτός λοιπόν πήρε οδηγίες από έναν άγιο άγγελο να σε καλέσει στο σπίτι του και ν’ ακούσει αυτά πούχεις να του πεις».
Κεφ. 10 στ. 28. «… και τους λέει: «Ξέρετε πως είναι απαγορευμένο σ’ ένα Ιουδαίο να κάνει παρέα ή να πλησιάσει άνθρωπο άλλης φυλής. Μα εμένα ο Θεός μου είπε καθαρά, κανένα άνθρωπο να μη θεωρώ μολυσμένο ή ακάθαρτο…». Στο σημείο αυτό φαίνεται καθαρά η εθνικιστική στάση…
Θα συνεχίσουμε συν Θεώ την παρουσίαση και άλλων στοιχείων για την έννοια του Έθνους από την Καινή Διαθήκη (Κ.Δ.) και τούτου διότι ούτε την κατάργηση θέλει ο Θεός (παγκοσμιοποίηση), ούτε τη “θεοποίησή” του, ούτε την εκμετάλλευσή του από το πολιτικοκοινωνικό κατεστημένο όπου γης…
Χαράλ. Γρ. Κοντός