Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Καταγγελία κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την νέα, απροκάλυπτη επίθεση κατά των πολυτέκνων οικογενειών

Με αφορμή την επικείμενη ψήφιση μέτρων από την Βουλή των Ελλήνων τις προσεχείς ημέρες, τα οποία –ανάμεσα στα άλλα– θα πλήξουν ιδιαίτερα τον πολυτεκνικό κόσμο, η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», Παράταξη των συνεχιστών της Πολιτικής του Καποδίστρια:
  • Καταγγέλλει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την νέα, απροκάλυπτη επίθεση που ετοιμάζει κατά των πολυτέκνων οικογενειών ως "Χριστουγεννιάτικο δώρο", μέσω της κατάργησης των πολυτεκνικών επιδομάτων και του μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ για χιλιάδες οικογένειες. Πιο συγκεκριμένα, μετά την επερχόμενη κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος και την ενσωμάτωσή του στο Ενιαίο Επίδομα Τέκνων, με τις προϋποθέσεις χορήγησης του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης, το πολυτεκνικό επίδομα κατήντησε ένα απλό βοήθημα για εξαθλιωμένους οικογενειάρχες με πολλά παιδιά. Κατά τα άλλα, οι κυβερνώντες διατυμπανίζουν πως το κονδύλι των επιδομάτων αυξάνεται κατά 40% και ειδικότερα κατά 260 εκατ. ευρώ! Επίσης, το πολυτεκνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ καταργείται και αυτό, καθώς, όπως αναφέρεται σχετικά, το ελάμβαναν …εύπορες πολύτεκνες οικογένειες! Έχει αντιληφθεί ο αρμόδιος υπουργός κ. Σταθάκης ότι το Σύνταγμα, στο άρθρο 21, (ειδική μέριμνα τους κράτους) αναφέρεται στις πολύτεκνες οικογένειες και όχι σε απόρους, φτωχούς και εξαθλιωμένους οικογενειάρχες πολλών παιδιών; Πρέπει, επιτέλους, να παύσει η (παρα)πληροφόρηση της ΔΕΗ για τις ΥΚΩ, ότι δηλαδή οι πολύτεκνοι είναι οι κυρίως υπεύθυνοι του κόστους αυτών, ενώ μόλις πρόσφατα αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι το κόστος των ΥΚΩ είναι μόλις 1,35% για τους πολυτέκνους! Τελικά, οι αρμόδιοι παραδέχτηκαν ότι οι πολύτεκνοι που κάνουν χρήση του πολυτεκνικού τιμολογίου είναι μόλις 16.000 οικογένειες στην ελληνική επικράτεια… Ενώ αναγγέλλεται η χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενισχύσεως ύψους 400 ευρώ ανά μη επιδοτούμενο άνεργο, ηλικίας 18 έως 24 ετών, η Κυβέρνηση διατείνεται πως δεν έχει χρήματα για τα παιδιά των πολυτέκνων! Καταργεί το πολυτεκνικό επίδομα καθώς και το ειδικό μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ για τους πολυτέκνους, βάζοντας εισοδηματικά κριτήρια για να το λαμβάνουν όλο και λιγότεροι.
  • Ταυτόχρονα, η Παράταξή μας τονίζει την υποκριτική στάση που ενδεχομένως θα επιδείξουν άλλα κόμματα της Βουλής, τα οποία θα καταψηφίσουν τις επίμαχες διατάξεις για λόγους ψηφοθηρικούς, την στιγμή που κατά το παρελθόν τα ίδια κόμματα υπερψήφισαν πλειάδα νόμων που στρέφονται ευθέως κατά της παραδοσιακής Ορθόδοξης Ελληνικής οικογένειας (νομιμοποίηση των εκτρώσεων, αυτόματο διαζύγιο, πολιτικός γάμος, σύμφωνο συμβίωσης ετεροφύλων και ομοφυλοφίλων ζευγαριών κ. α.).
  • Η Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» υπογραμμίζει πως η Ελληνική Πολιτεία, επειδή ακριβώς αναγνωρίζει τη συμβολή των πολυτέκνων οικογενειών στην άμβλυνση του δημογραφικού προβλήματος, με την παράγραφο 2 του άρθρου 21 του Συντάγματος παρέχει ειδική προστασία στις οικογένειες αυτές, αφού η διάταξη αυτή ορίζει πως (α) «Οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος». Περαιτέρω, η παράγραφος 5 του ιδίου άρθρου του Συντάγματος ορίζει πως (β) «Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους». Επίσης, (γ) το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας, με σειρά αποφάσεών τους έχουν αποφανθεί πως: «Η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικοτέρου δημοσίου συμφέροντος, προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο υποχωρεί, λόγω του Δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας».
Με βάση, λοιπόν, τις ανωτέρω συνταγματικές διατάξεις, η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» θα ήθελε να υπενθυμίσει σε όλους τους πολυτέκνους το κομμάτι του Πολιτικού Προγράμματός της, το οποίο αναφέρεται στο Δημογραφικό και στην πολύτεκνη μάνα, και αποδεικνύει το έμπρακτο, ειλικρινές και αμέριστο ενδιαφέρον της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» για το μέγα αυτό εθνικό πρόβλημα της Πατρίδος μας:
«Ανάδειξη του δημογραφικού προβλήματος ως ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδος. Στήριξη της οικογένειας με συγκεκριμένα μέτρα, όπως ενισχυμένα επιδόματα στις τρίτεκνες μητέρες. Οι μητέρες τεσσάρων παιδιών και άνω θα λαμβάνουν κανονικό μισθό διότι η ανατροφή των παιδιών από τις μητέρες τους και όχι από baby sitters είναι η πιο υπεύθυνη και σημαντική εργασία για την πλήρη ανάπτυξη του κυττάρου που λέγεται Οικογένεια, στοιχείο απαραίτητο για την εξυγίανση της κοινωνίας και την ανάπτυξη του Κράτους. Συγχρόνως, με την οικειοθελή παραίτηση εργαζομένων γυναικών από τις διάφορες εργασίες θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας».

Καλούμε όλους τους πολυτέκνους να αποδοκιμάσουν απερίφραστα την αντεθνική στάση της συγκυβέρνησης, να κλείσουν τα αυτιά τους στις υποκριτικές φωνές συμπάθειας που θα ακουστούν από τους ποικίλους "πατριώτες" και να ενστερνισθούν ανεπιφύλακτα την καθαρή και ειλικρινή φωνή της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», η οποία απορρέει από την ζωντανή και στενή σχέση των στελεχών της με την πίστη του Χριστού μας.

Τέλος, προσκαλούμε όλους τους πολυτέκνους, σε κάθε γωνιά της Πατρίδος μας, να μετάσχουν στις προσεχείς εκλογές ως υποψήφιοι της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», της μοναδικής πολιτικής φωνής στην Ελλάδα που βοά πως το δημογραφικό πρόβλημα και η στήριξη των πολυτέκνων οικογενειών είναι μείζον εθνικό ζήτημα και όχι πεδίο πολιτικών καιροσκοπικών χειρισμών!

Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018

Γραφείο Τύπου
Πολιτικής Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»