Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Αριστείδης Π. Δασκαλάκης: Έμπονος κατάθεση προσωπικής εμπειρίας «σκανάρισμα», ανίχνευση ύποπτων κωδικών.

 Αριστείδης Δασκαλάκης

 Έμπονος κατάθεση προσωπικής εμπειρίας:

 

Αδελφοί, Χριστός Ανέστη.

Παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό, διαλόγους έντονους σε ομάδες viber αλλά και σε ιστολόγια για φλέγοντα θέματα που αφορούν  τη ζωή μας και το μέλλον μας. Τις τρέχουσες εξελίξεις.

Την τιμητική  της έχει η τεχνολογία ασύρματης σύνδεσης χαμηλής εμβέλειας και μικρού φάσματος. Η λεγόμενη τεχνολογία Bluetooth.

Παρακολούθησα  video αλλά και αναρτήσεις οθονών κινητών συσκευών με τον κλασικό 12 ψήφιο κωδικό. 

Παρόλη την εμπειρία μου λόγω ειδικότητας (για πολλά έτη, εμπειρογνώμονας σε όλες σχεδόν τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και κινητής τηλεφωνίας αλλά και  διαχείρισης συστημάτων στην πολεμική αεροπορία αλλά και στον ιδιωτικό τομέα ) σε θέματα τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής , δεν μπορούσα να δώσω ερμηνεία πλήρως επιστημονικά τεκμηριωμένη στο φαινόμενο.


Στο τέλος δεν τα πολυπίστευα.

Την τεχνολογία Bluetooth τη χρησιμοποίησα αρκετά στο παρελθόν (για μια συγκεκριμένη  διαδικασία) για επικοινωνία  mobile συσκευών (smartphones, tablets, εκτυπωτών, pcs & laptops (λειτουργικών android, ios unix-linux, windows) σε διαφορετικά γεωγραφικά σημεία , χώρους και ομάδες ατόμων.

Δεν θυμάμαι ποτέ να  ανίχνευσα  άγνωστες συσκευές με  12ψήφιους κωδικούς.

Τώρα το έκανα δυο φορές , επηρεαζὀμενος  απ’το ντελίριο που έχει ξεσπάσει σχετικά με το «σκανάρισμα» των εμβολιασμένων.

Σας καταθέτω  με το χέρι στην καρδιά προσωπική εμπειρία.

Την προηγούμενη εβδομάδα  συναντήθηκα με τον τεχνικό διευθυντή δημοσίου οργανισμού για μια συνεργασία. Ήταν κι ένας συνεργάτης του.

Ο συνεργάτης μάλλον ανεμβολίαστος . Ο δε τεχνικός δ/ντης είχε ήδη δεχτεί τη 2η δόση Pfizer το Φλεβάρη απ’ότι ομολόγησε.

Στο σημείο συνάντησης δε υπήρχαν ούτε servers , ούτε routers , ούτε access points  ούτε άλλες συσκευές (πέρα απ’τα κινητά των τριών μας).

Έκανα κρυφίως  αναζήτηση μια και δυο  φορές.

Πάντα έβγαινε ο ίδιος δωδεκαψήφιος κωδικός.  Δεν τον αποτύπωσα καθότι  έπρεπε να επικεντρωθώ στο θέμα της συνάντησης και να μην εκτεθώ. 

Αυτό που θυμάμαι είναι  ότι τα ζεύγη των αλφαριθμητικών ψηφίων , ήταν χωρισμένα με άνω –κάτω τελεία ( :  ). Κυρίως , χαρακτηριστικό συστημάτων unix (αλλά όχι πάντα).

(Αλλού χωρίζονται με τελεία ή παύλα ή καθόλου)

Δεν μπορώ να πω μετά βεβαιότητος πως ο κωδικός αυτός  ο 12ψήφιος  αφορά εμφυτευμένο ανόργανο υλικό  μέσω εμβολίου.

Ξέρω όμως πως εκεί στη συνάντηση υπήρχαν έξι πηγές ενεργείας σίγουρα.

Οι 3 τα κινητά μας και οι υπόλοιπες 3 οι κάτοχοί τους (κάθε άνθρωπος είναι πηγή   ενέργειας 40-50 Ηz με κάποιες διαφοροποιήσεις). Σίγουρα ο άγνωστος κωδικός δεν προερχόταν από την βιολογία των παρευρισκομένων. ανθρώπων Ο μονοσήμαντος κωδικός του ανθρώπου είναι το όνομα με το οποίο τον φωνάζει ο Χριστός. Το όνομα που έλαβε στη βάφτισή του.

Άρα δια της μεθόδου της απαγωγής εις άτοπον , ο κωδικός ή προερχόταν από ηλεκτρονική  συσκευή ή από εμφύτευμα.

Και πάλι αυτό δεν ευσταθεί επαρκώς ως τεκμήριο , για να τεκμηριωθεί πλήρως επιστημονικώς  η παραπάνω θέση.

Έχω όμως να κάνω τις εξής παρατηρήσεις.

Θα προσπαθήσω να μην μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες για να μην κουράσω (αυτό θα γίνει με τη μορφή τεχνικού άρθρου) .

Καταρχήν ο 12 ψἠφιος κωδικός –σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα - (δεκαεξαδικός 48 μπιτος) το πιθανότερο (και όχι απόλυτα) αποτελεί τη γνωστή διεύθυνση  υλικού ή υλισμικού  ή φυσική διεύθυνση. Τη δ/νση MAC. Eίναι μοναδική για κάθε συσκευή και αποτελεί το αποτύπωμά της κατά την σύζευξή της σε ένα δίκτυο.   Τα    πρώτα 24 bits (ἐξι πρώτα ψηφία) δηλώνουν τον κατασκευαστή.

Οι  κατασκευαστές υλικού τεχνολογιών επικοινωνίας και πληροφορικής, λαμβάνουν από  το  Διεθνές Ινστιτούτο  Ηλεκτρολόγων  και  Ηλεκτρονικών  Μηχανικών (IEEE) μια ειδική ακολουθία αριθμών που ονομάζεται Organizationally  Unique  Identifier ή OUI (6 πρώτα ψηφία), στη διεύθυνση MAC που τους αναγνωρίζει ως τον κατασκευαστή.

Γνωρίζουμε στοιχεία για κατασκευαστές υλικού π.χ.

E48F34  Vodafone Italia S.p.A.

30E48E  Vodafone UK

CC:46 D6 - Cisco

3C:5A:B4 - Google, Inc.

3C D9:2B - Hewlett Packard

00:9A:CD - HUAWEI TECHNOLOGIES CO.,LTD ……..

Ακόμα κι αν  υπήρχε router στο ευρύτερο περιβάλλον , modem ή άλλη ασύρματη συσκευή , σίγουρα δεν θα εξέπεμπε τη mac address δωρεάν κι ελεύθερα στον καθένα. (Κι ακόμα αν γινόταν  αυτό, η απόσταση δεν θα ήταν η κατάλληλη για ανίχνευσή της - μιλάμε για Bluetooth και όχι για wi-fi ). Αυτό αποτελεί μεγάλη ρωγμή ασφαλείας που όχι μόνο οι επαγγελματικές αλλά ούτε και οι οικιακές ηλεκτρονικές συσκευές δεν έχουν πλέον.

Και ούτε υπήρξα αυτόπτης μάρτυς αυτής της διευθύνσεως μετά από   προσπάθεια «χακαρίσματος» ή «κρακαρίσματος» (κακόβουλων ενεργειών παραβίασης μέτρων ασφαλείας δεδομένων). Αλλά μετά από   μια απλή αναζήτηση.

Σίγουρα δεν αφορά ο κωδικός αυτός  τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας  (rural κεραίες ή micro ή μικροκυματικά  links)  καθότι εδώ έχουμε άλλα πρωτόκολλα.

Για να είμαι ειλικρινής το τεστ το έκανα και με διπλοεμβολιασμένο με moderna. Δεν έδειξε τίποτα. (Κάνω ένα λογισμό ότι εάν υπάρχει κάτι πονηρό -εμφύτευμα- ίσως δεν μπαίνει σε όλες τις παρτίδες για λόγους στρατηγικής. Είναι όμως προσωπική εκτίμηση )

Οπότε το ερώτημα παραμένει ανοικτό. Δεν υπάρχουν κατά την ταπεινή μου άποψη αποδείξεις αλλά υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις , δεδομένου ότι  τεχνολογικά είναι δυνατό η εμφύτευση ανοργάνων κυκλωμάτων σε κλίμακα nano (1 δισεκατομμυριοστό του μέτρου) ή ακόμα και pico   (1 τρισεκατομμυριοστό του μέτρου) στον ανθρώπινο οργανισμό.

Οιονεί  τσιπς (κυκλώματα) μη ορατά στο  ανθρώπινο μάτι με μπαταρίες λιθίου  ή φορτιζόμενες με τηλεμεταφορά , που θα λειτουργούν ως πομποἰ αλλά και ως δέκτες.

Υπάρχει και πιο τρομακτική τεχνολογία από όλα τα παραπάνω.

Υπάρχει η άγνωστη για τους περισσότερους τεχνολογία εγγραφής ψηφιακών δεδομένων (digital data) στο DNA, η οποία θα αντικαταστήσει την τεχνολογία των σκληρών δίσκων και θα δώσει ασύλληπτες δυνατότητες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές – μια τεχνολογία για την οποία η Microsoft εργάζεται πυρετωδώς για την εξέλιξή της.

Αυτό σημαίνει ότι ένα μόνο γραμμάριο DNA (κόκκος σκόνης) μπορεί να αποθηκεύσει 2,2 εκατομμύρια gigabits πληροφοριών ή περίπου 468.000 DVD.

Οι νέες ταυτότητες θα έχουν βιομετρικά στοιχεία μέσω της Ιριδοσκόπησης (σκανάρισμα της ίριδας του ματιού), παλαμοσκόπησης (σκανάρισμα των αιμοφόρων αγγείων της παλάμης του χεριού) και δακτυλοσκόπησης (σκανάρισμα αντίστοιχα του δακτύλου) (Αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να δοθούν από τον κάθε πολίτη κατά την έκδοση της νέας Ταυτότητας και είναι τα λεγόμενα Βιομετρικά Στοιχεία.)

(συνδυάζεται αυτὀ με το παραπάνω; )

Δεν θα συνεχίσω για να μην κουράσω . Θα αφήσω τη φαντασία σας ελεύθερη για δράση.

(Για το τεχνικό θέμα  των 12 ψήφιων θα επανέλθω μετά από όχι τυχαία έρευνα.)

Τώρα το επόμενο ερώτημα  που προκύπτει  εάν δοθεί απάντηση στο πρώτο  , είναι εάν   πρόκειται περί χαράγματος.

Λυπάμαι ειλικρινά που αδελφοί,  ελαφρά τη καρδία, ως αλάνθαστοι  ερμηνευτές κι επικαιροποιητές της Αποκάλυψης  επιστρατεύουν εδάφια ερμηνεύοντάς τα πλήρως και κυριολεκτικώς , δίνοντας απαντήσεις για όλα. Και άλλοι έχουν τη λύση έτοιμη στο τσεπἀκι του γέροντά τους. 

Υπάρχουν και άλλοι που ανερυθρίαστα αποφαίνονται ότι τα χάραγμα θα είναι λέιζερ επί δεξιάς χειρός ή μετώπου ή τσιπάρισμα  στα ίδια σημεία. Κι έτσι θα περιέλθουν στην άρνηση του  βαπτίσματος οι πιστοί.

Μακάρι τα πράγματα να ήταν τόσο απλά. Για τους δε δεύτερους που πλήττονται απ’την ασθένεια της γεροντολατρείας αλλά και τους πρώτους που μπαίνουν στον κίνδυνο της αυτόφωτης ερμηνείας της Αποκαλύψεως  έχω να πω το εξής:

Με την Παράδοση της Εκκλησίας τι γίνεται; Υφίσταται; Δεν είναι ισότιμη του Ευαγγελίου (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος); Δεν έχουν μιλἠσει  γι’αυτά , χρόνια , δεκαετίες αλλά και αιώνες πριν οι Άγιοι της Εκκλησίας μας;

Γιατί εμείς περιμένουμε εύκολες λύσεις με κολοβές ερμηνείες της Αποκάλυψης  ή με «υπακοή» στο “γέροντα” ;

Τα έχω πει  σε παλαιότερες αναρτήσεις αλλά και σε αρθρογραφία. Δεν θα ξανακουράσω.

Ας μην επιμένουμε ότι η άρνηση του βαφτίσματος θα είναι μόνο ένα τσιπ στο μέτωπο ή στο χέρι.

Ας διαβάσουμε Άγιο  Αρέθα (το διάδοχο του Μεγάλου Βασιλείου) ,  Άγιο Ιππόλυτο, Άγιο Εφραίμ τον Σύρο,  Άγιο Παϊσιο.

Τα γραπτά τους είναι κομμάτι της Παραδόσεώς μας.  Μην τα αναιρούμε με τις παραπάνω αστοχίες, γενόμενοι προτεσταντίζοντες .

Αυτοί μίλησαν εν Αγίω Πνεύματι. Ποιος μπορεί από εμάς να πει το ίδιο για τον εαυτό του.

Να με συγχωρείτε

Αριστείδης Δασκαλάκης