Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Είναι αυτός ο πατέρας που φέρνει ειρήνη στην Ουκρανία;


Οι πιστοί της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι αντίθετοι στην άφιξη του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως στην Ουκρανία.

Εκτός από την κατάργηση των αντιεκκλησιαστικών νόμων, οι πιστοί της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας απαιτούν από τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Ζελένσκι να αποσύρει την πρόσκλησή του στον Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίο για τις εορταστικές εκδηλώσεις την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, είπε ο βοηθός επίσκοπος της επισκοπής του Κιέβου αρχιεπίσκοπος Βασιλκίφ Νικολάι (Ποτστόβι) σε συνέλευση προσευχής των πιστών της UOC στο Βερχόβνα Ράντα.

Ο ιεράρχης έθετε ερώτηση που ανησυχεί εκατομμύρια πιστούς της UOC: τι τους περιμένει μετά την άφιξη του επικεφαλής του Φαναρίου στην Ουκρανία;

«Θα είναι το ίδιο με πριν από 6 χρόνια; Κύμα αρπαγών ναών; Είναι αυτός ο πατέρας που φέρνει ειρήνη στην Ουκρανία; – σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος Νικολάι. – Απαιτούμε από τον Πρόεδρο να αποσύρει την πρόσκλησή του στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να επισκεφθεί την Ουκρανία την Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Αυτή είναι η Ημέρα της Ανεξαρτησίας μας. Και θέλουμε να την γιορτάσουμε όλοι μαζί με γαλήνη και ειρήνη».

Όπως ανέφερε η ΕΟΔ, σε διαδήλωση προσευχής έξω από το Βερχόβνα Ράντα, όπου στις 15 Ιουνίου έφεραν νομοσχέδια κατά της δίωξης της Εκκλησίας, ο αρχιεπίσκοπος Νικολάι τόνισε ότι οι πιστοί της UOC για αρκετά χρόνια απαιτούν από τις αρχές να τους αντιμετωπίσουν σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ουκρανίας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εκπροσώπων της ΜΚΟ «Λαϊκοί», πάνω από 20 χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν για τη διαδήλωση προσευχής στο Βερχόβνα Ράντα και το Γραφείο του Προέδρου.

spzh.news

 https://orthodoxostypos.gr/