
σ.σ. Δείτε πόσο καταστροφικά επεμβαίνει αυτός ο διαβολικός οργανισμός Π.Ο.Υ. στην ζωή των παιδιών.
Αυτές είναι οι νέες οδηγίες του για την πρόληψη των εφηβικών εγκυμοσυνών
Από το «Αφήστε με να ζήσω!»
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 23 Μαΐου (C-Fam) Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δημοσίευσε μια νέα κατευθυντήρια οδηγία για την πρόληψη των εφηβικών κυήσεων στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Το προτεινόμενο πλαίσιο πρόληψης των ανεπιθύμητων κυήσεων περιλαμβάνει ένα μοντέλο σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας και δικαιωμάτων (SRHR) για τους νέους, το οποίο βασίζεται σε αμφιλεγόμενες ιδέες και αλλαγές των παραδοσιακών κανόνων, αποφάσεις που δεν συνάδουν με όσα έχουν συμφωνήσει πολλές κυβερνήσεις.
Μετά από μια δεκαετία, οι οδηγίες αναθεωρούνται για πρώτη φορά και η κατευθυντήρια γραμμή επικεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά στην πρόληψη των εφηβικών κυήσεων μέσω της αυξημένης και παρατεταμένης χρήσης αντισύλληψης, συμπεριλαμβανομένης της «αυτοχορηγούμενης ενέσιμης αντισύλληψης» και της πρόσβασης στη συμπεριληπτική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.
Στις συστάσεις του ο ΠΟΥ παρουσιάζει την απόφαση των εφήβων να διακόψουν «τη χρήση αντισυλληπτικών λόγω των γνωστών παρενεργειών ή αλλαγών στις συνθήκες της ζωής τους και στις αναπαραγωγικές τους προθέσεις», με αρνητικό τρόπο, ως ένα εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί.
Το πλαίσιο καλεί στην κινητοποίηση «πολιτικών, κυβερνητικών, θρησκευτικών, παραδοσιακών και άλλων ηγετών που έχουν επίδραση στη κοινωνία», προκειμένου να «υποστηρίξουν την πρόσβαση, την αποδοχή και τη συνεχή χρήση αντισυλληπτικών».
Η κατευθυντήρια οδηγία ζητά επίσης από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να διασφαλίσουν ότι οι νόμοι για την ηλικία και τη συναίνεση που σχετίζονται με τις σεξουαλικές δραστηριότητες σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να προωθούν την πρόσβαση των εφήβων στην αντισύλληψη. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να σημαίνει μείωση της ηλικίας νόμιμης συναίνεσης ή πιο ευέλικτες ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την πρόσβαση των νέων στην αντισύλληψη χωρίς στιγματισμό.
Ωστόσο πολλοί προβληματίζονται και είναι επικριτές της οδηγίας. Αυτοί σημειώνουν ότι η αποκλειστική εστίαση στη μαζική χρήση αντισυλληπτικών μεταξύ των εφήβων κατευθύνει μονομερώς τη συζήτηση σχετικά με τον καλύτερο τρόπο πρόληψης των εφηβικών εγκυμοσύνων και υπονομεύει τις προσπάθειες για ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Η κατευθυντήρια γραμμή του ΠΟΥ η οποία αναπτύσσεται σε 112 σελίδες, δεν αναφέρει τις αρνητικές συνέπειες της εκτός γάμου σεξουαλικής δραστηριότητας, ούτε αναφέρει τα πλεονεκτήματα της σεξουαλικής εγκράτειας. Επίσης δεν προωθεί τα προγράμματα πρόληψης εφηβικής εγκυμοσύνης τα οποία επικεντρώνονται στην αποχή και την καθυστέρηση της έναρξης της σεξουαλικής δραστηριότητας.
Οι επικριτές της οδηγίας διαφωνούν επίσης με τον ΠΟΥ ο οποίος χαρακτηρίζει την αντίθεση των εφήβων στα αντισυλληπτικά -λόγω παρενεργειών ή των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων- ως βασισμένη σε μύθους και παραπληροφόρηση.
Πέρα από τις συστάσεις της σχετικά με τα αντισυλληπτικά, η κατευθυντήρια γραμμή προωθεί την πρόσβαση των εφήβων στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, λέγοντας ότι «πολλοί έφηβοι δεν γνωρίζουν… πώς να κάνουν σεξ με ασφάλεια και ευχαρίστηση».
Το έγγραφο αναφέρεται στην τελευταία έκδοση της «τεχνικής καθοδήγησης, Technical Guidance*, του ΟΗΕ» για την ολοκληρωμένη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση (CSE), η οποία έχει συνεισφέρει στη διαμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών και του υλικού (συμπεριληπτικής) σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.
Η Technical Guidance του ΟΗΕ αφιερώνει ένα ολόκληρο τμήμα στην «Κοινωνική Κατασκευή του Φύλου και των Κανόνων του Φύλου», διδάσκοντας σε παιδιά ηλικίας 5-8 ετών τη διαφορά μεταξύ βιολογικού φύλου και αίσθησης φύλου και ενθαρρύνοντάς τα να «στοχαστούν για το πώς αισθάνονται για το βιολογικό τους φύλο και το φύλο τους όπως το νιώθουν». Η ίδια ενότητα αναφέρει ότι τα παιδιά ηλικίας 9-12 ετών θα πρέπει να είναι σε θέση να «εξηγήσουν πώς η ταυτότητα φύλου κάποιου μπορεί να μην ταιριάζει με το βιολογικό του φύλο» και να «αναγνωρίσουν ότι ο αυνανισμός δεν προκαλεί σωματική ή συναισθηματική βλάβη».
Ένας άλλος στόχος που ορίζεται στην καθοδήγηση CSE του ΟΗΕ είναι ότι τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών πρέπει να είναι σε θέση να δηλώσουν ότι οι σεξουαλικές «φαντασιώσεις και επιθυμίες είναι φυσικές και όχι ντροπιαστικές και συμβαίνουν σε όλη τη ζωή».
Η κατευθυντήρια γραμμή του ΠΟΥ για την πρόληψη των εφηβικών κυήσεων αναφέρει στον πρόλογό της την δήλωση ότι «η παγκόσμια κοινότητα επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την προώθηση της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας και δικαιωμάτων των εφήβων (SRHR)». Αυτό δεν είναι αληθές.
Τα κράτη μέλη του ΟΗΕ δεν έχουν επιβεβαιώσει όλα μια τέτοια δέσμευση. Η SRHR είναι ένας αμφιλεγόμενος όρος στον ΟΗΕ και δεν έχει ποτέ συμφωνηθεί με ομοφωνία. Η ανακριβής και αμφιλεγόμενη ερμηνεία του όρου από το σύστημα του ΟΗΕ δεν απολαμβάνει υποστήριξης από κοινωνικά συντηρητικές χώρες, οι οποίες συστηματικά αποστασιοποιούνται από οποιεσδήποτε αναφορές στη SRHR.
* https://unesdoc.unesco.org/ark:/48223/pf0000260770
Ενέσιμα αντισυλληπτικά για τα παιδιά προτείνει ο Π.Ο.Υ. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
Πηγές:
1. https://c-fam.org/friday_fax/new-who-guidance-calls-for-injectable-contraceptives-for-kids/
2. https://www.liveaction.org/news/who-guidance-injectable-contraceptive-kids