Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Πούτιν: Ο Μπερλουσκόνι δεν θα δικαζόταν αν ήταν ομοφυλόφιλος

«Δικάζουν τον Μπερλουσκόνι επειδή ζει με γυναίκες. Εάν ήταν ομοφυλόφιλος κανείς δεν θα τα έβαζε μαζί του», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν θα είχε μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη εάν ήταν ομοφυλόφιλος αντί να έχει πολλές γυναίκες συντρόφους, υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στο Φόρουμ του Βαλντάι.

Πούτιν: Ο Μπερλουσκόνι δεν θα δικαζόταν αν ήταν ομοφυλόφιλος
«Δικάζουν τον Μπερλουσκόνι επειδή ζει με γυναίκες. Εάν ήταν ομοφυλόφιλος κανείς δεν θα τα έβαζε μαζί του», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος ενώπιον ενός ακροατηρίου αποτελούμενου από δημοσιογράφους και πρώην ηγέτες, όπως ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι και ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν.

Η δήλωση του Πούτιν προκάλεσε γέλια στους παρευρισκόμενους.

Το Φόρουμ του Βαλντάι οργανώνεται από το επίσημο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti και φιλοξενεί κάθε χρόνο πολλούς δημοσιογράφους, πρώην ηγέτες και ειδικούς, Ρώσους και ξένους, σε ρωσικά θέματα.

Στα τέλη Ιουνίου ο Πούτιν επικύρωσε έναν νόμο με τον οποίο καταδικάζεται η ομοφυλοφιλική «προπαγάνδα» σε ανηλίκους.

Πολλοί προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επέκριναν το νόμο αυτό γιατί η αόριστη διατύπωσή του αφήνει πολλά περιθώρια για ερμηνείες και παρερμηνείες.
Ορισμένοι μάλιστα έκαναν έκκληση για μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο Σότσι, στη νότια Ρωσία.