Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Όταν ο νυν Αθηνών Ιερώνυμος (Λιάπης) εκσφενδόνιζε τα Συνοδικά έγγραφα στον αέρα !!

 

Ο «επίσκοπος» Αθηνών Ιερώνυμος (Λιάπης) διαστρεβλώνοντας σκανδαλωδώς την αγιοπατερική αποτείχιση, η οποία υπάρχει ακριβώς για να προφυλάσσει το ποίμνιο από «ποιμένες» σαν κι εκείνον, όχι μόνο απέδειξε πανηγυρικώς ότι δεν ακολουθεί τους Πατέρες της Εκκλησίας αλλά και ότι ο ίδιος ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ και ΘΑ ΕΙΝΑΙ ένας παθιασμένος ΙΔΙΩΤΗΣ (αγγλιστί IDIOTIS), ο οποίος από την θέση του Προέδρου κάνει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Σήμερα ζούμε τα καταστροφικά αποτελέσματα της αντισυνοδικής και αντιεκκλησιαστικής θητείας του και ποιός ξέρει τι άλλο μας περιμένει.

Κατά την διάρκεια της χειροτονίας του νέου Μητροπολίτη Καστορίας, Καλλινίκου, ο Αθηνών Ιερώνυμος είπε:

Πάνω απ’ όλα είναι η υπακοή στην Εκκλησία και στη Σύνοδό της, διότι αυτή καθοδηγεί αυτό το σκάφος και σ’ αυτήν θα πειθαρχείς. Πιθανόν όμως η γνώμη σου να είναι ισχυρή. Πιθανόν να είναι δυνατή. Σεβόμαστε την ελευθερία σου και την ελευθερία του καθενός αλλά θα πρέπει να ‘ρθει και να πει ‘πατέρες μου εγώ αυτό είμαι‘ και να αφήσει τα καθήκοντά του και να αποσυρθεί στο σπίτι του, στο Μοναστήρι του στο κελλί του και από εκεί να έχει τις θέσεις τις δικές του. Υπάρχει μια φράσις… πολλοί βέβαια την ακούνε και ανατριχιάζουν και δεν την θέλουν. Υπάρχει μία λέξις που όμως κυριολεκτεί: αποτειχίζομαι. Αυτός, λοιπόν, που διαφωνεί και δεν θέλει να τηρήσει την γραμμή της Εκκλησίας, της Ιερας Συνόδου, έρχεται και λέει ‘αυτά που έχω είναι δικά μου πιστεύματα, αλλά όμως οφείλω υπακοή στην Εκκλησία. Επομένως σας δίνω ένα χαρτί και σας λέω αποτειχίζομαι και από δω και πέρα κάνω ιδιωτική ζωή, κάνω αυτό που θέλω‘». 

Σε ομολογιακή απαντητική επιστολή ο πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος, αφού αναίρεσε τις πλάνες και διαστρεβλώσεις που διαδίδει ο προκαθήμενος (πραγματική κατάντια) είπε το εξής;

Ἐπισφραγίζων, τήν μακράν ταύτην ἀναφοράν μου πρός Ὑμᾶς, ἐπιτρέψατέ μοι νά Σᾶς ὑπενθυμίσω, ὅτι ἡ Ὑμετέρα συμπεριφορά ἔναντι τοῦ ἀειμνήστου Προκατόχου Σας Ἀρχιεπισκόπου Χριστοδούλου δέν ἦτο σύμφωνος μέ τά ὅσα σήμερον γυμνῇ τῇ κεφαλῇ ὑποστηρίζετε! Διότι, ἐνῶ Ὑμεῖς ἤσασταν ἐνίοτε σφόδρα ἀντίθετος μέ τά ὑπό Χριστοδούλου ὑποστηριζόμενα, δέν ἀπεσύρθητε «στό σπίτι Σας, στό Μοναστήρι Σας ή στό κελλί Σας», ἀλλ’ ἀντιθέτως, πλήρης ὀργῆς καί θυμοῦ, ἐξήρχεσθο τῆς Αἰθούσης τῶν Συνεδριῶν, σκορπίζοντας μάλιστα ἐνίοτε καί τά Συνοδικά ἔγγραφα εἰς τόν ἀέρα!


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ