Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

“ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΕΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΤΟΝ ... κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟ (ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟ)!!!”



ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΕΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΤΟΝ ... κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟ (ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟ)!!!

Του κ. Ιωάννη Κωνσταντίνου
===========

“Ὁ Θεὸς τῶν δυνάμεων͵ ἐπίστρεψον δή͵ καί ἐπίβλεψον ἐξ οὐρανοῦ καὶ ἴδε, καὶ ἐπίσκεψαι τὴν ἄμπελον ταύτην …” (Ψαλμ. οθ΄15)

     

Δυστυχώς, οι περί την εκκλησιαστική εξουσία διαμοιράζουν «κατά το δοκούν» τις Μητροπόλεις ζώντων Μητροπολιτών!

Ενεργούν σαν να είναι τσιφλίκι τους η κάθε Μητρόπολη! Αδιαφορούν  για τον ευσεβή λαό μας! Περιφρονούν το Θέλημα του Θεού και εμπαίζουν με τις επιλογές τους, το Άγιο Πνεύμα!


Το «λαμπρό» μέλλον της ωραίας Παραμυθιάς

Φαίνεται πως ο κ. Ιερώνυμος B΄ προσπαθεί να απαλλαγεί από πιέσεις υποσχόμενος Μητροπόλεις. Οι φήμες οργιάζουν ότι “δόθηκε το χρίσμα” για την Μητρόπολη Παραμυθιάς στον Βρεσθένης κ. Θεόκλητο Κουμαριανό, το “καμάρι” του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.! Σ’ αυτόν πού το 2005, σαν άλλη … “Ιφιγένεια”, είχε θυσιασθεί για το αφεντικό του, τότε με το μεγάλο ξέσπασμα των Εκκλησιαστικών σκανδάλων!

Παλιές ιστορίες από κέντρα διασκεδάσεως

Οι αναγνώστες που έχουν απορίες για το παρελθόν του κ. Θεοκλήτου, μπορούν να απευθυνθούν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τι απέγινε η σχισμένη σελίδα  του βιβλίου συμβάντων της Αστυνομίας Θεσσαλικής Πρωτευούσης, που «καίει» τον τιτουλάριο κ. Θεόκλητο;
Για το συγκεκριμένο συμβάν, ο κ. Θεόκλητος απαλλάχτηκε(.!) των κατηγοριών με βάση το εξ 92 σελίδων Ανακριτικό Πόρισμα του Μητροπολίτου Ξάνθης κ. Παντελεήμονος, (κατόπιν του υπ’ Αρ. Πρωτ. 659/Διεκπ. 395/18-2-2005 εγγράφου της Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος).

Από τον εν λόγω ανακριτικό Φάκελο αποκαλύπτουμε, μέρος του κατηγορητηρίου: “… 2. Πρός συγκάλυψιν τοῦ προηγουμένως μνημονευθέντος γεγονότος … ὁ καθ’ οὗ ἡ ἀνάκρισις (ενν. ο κ. Θεόκλητος Κουμαριανός) κατέβαλε τό ποσόν τῶν πεντήκοντα ἑκατομμυρίων δραχμῶν, χάρις δέ εἰς τήν παρέμβασιν τῶν τριῶν ὡς ἄνω προσώπων κατέστη δυνατόν νά καταστραφῆ τό οἰκεῖον φύλλον τοῦ βιβλίου συμβάντων τοῦ ἀστυνομικοῦ τμήματος εἰς τό ὁποῖον εἶχε ἀναγραφῆ τό περιστατικόν συλλήψεως τοῦ καθ’ οὗ ἡ ἀνάκρισις, ὁ δέ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης καί Σταγῶν κ. Ἀλέξιος ἐπείσθη καί ἀνήρεσε τήν ὑπ’ αὐτοῦ ἀναγνώρισιν τοῦ καθ’ οὗ ἡ ἀνάκρισις”. 

Μετά απ’ αυτά, ο κ. Θεόκλητος ήδη μετράει ΤΡΕΙΣ παταγώδεις αποτυχίες για να εκλεγεί σε Μητροπολιτικό Θρόνο... αλλά μάλλον δεν του φτάνουν.!

Απεγνωσμένες προσπάθειες από τον Χριστόδουλο

Για την ιστορία και συνοπτικά, λοιπόν, υπενθυμίζουμε ότι, αρχικά ο κ. Θεόκλητος παραιτήθηκε από την Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος, λόγω και των προσωπικών του… “περιπετειών”, αλλά και προκειμένου να διασωθεί ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος, το 2005, όπως προαναφέραμε.
Λίγο αργότερα, ο τότε Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος επεχείρησε με πάθος, να προωθήσει τον συγκεκριμένο Μητροπολίτη, πρώτα στην Κόρινθο με διάφορες μεθοδεύσεις και κατόπιν αιφνίδια στην Καλαμάτα. Όμως, σύσσωμος ο Κορινθιακός και ο Μεσσηνιακός λαός και η ηγεσία τους αντέδρασαν άμεσα και απέτρεψαν δυναμικά αυτές, τις “ἐν σκότει καί σκιᾷ” μεθοδεύσεις!

Θα πρέπει, επί πλέον, να σημειωθεί ότι, ο κ. Θεόκλητος,  σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες δεν δικαιούται να εκλεγεί σε Μητρόπολη, διότι εκούσια παραιτήθηκε από την Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος, στην οποία βρισκόταν ως Επίσκοπος. Προφανώς, αφού δεν μπορούσε να είναι Μητροπολίτης στην συγκεκριμένη τοπική Εκκλησία, για τους παραπάνω  σαφώς διαφαινομένους λόγους, ασφαλώς και δεν επιτρέπεται να τοποθετηθεί ως Ποιμήν σε άλλη Εκκλησιαστική Επαρχία!!! 

Αποτυχημένη προσπάθεια με αιφνιδιασμούς και “πνευματικο-Εκκλησιαστικούς” εκβιασμούς

Παρόλα αυτά, πριν μερικούς μήνες (21 Φεβρουαρίου 2013), ο κ. Θεόκλητος ξαναπροσπάθησε να επιτύχει την εκλογή του στην Μητρόπολη Κομοτηνής, αλλά και πάλι έμεινε «εκτός του νυμφώνος». Το φοβερό είναι ότι, σε αυτή του την προσπάθεια, κυριάρχησε η πίεση και ο στυγνός ψυχολογικός εκβιασμός προς τους Μητροπολίτες πού εξελέγησαν κατά την εποχή του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Έλεγαν, δηλαδή, οι προωθούντες τον κ. Θεόκλητο στους εκλέκτορες: “Ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος ήθελε να αποκαταστήσει τον κ. Θεόκλητο. Επομένως, αν τολμήσετε να μην τον ψηφίσετε, τότε είστε επίορκοι και αγνώμονες. Αλλά και πατραλοίες και πατροκτόνοι του ευεργέτου σας!!!”. Τέτοια και άλλα παρόμοια, είναι γραμμένα και σε Εκκλησιαστικές Ιστοσελίδες…

Παρά τον φοβερό “Ψυχο-Εκκλησιαστικό” εκβιασμό, όμως, και την αντικανονική πίεση προς τους εκλέκτορες Επισκόπους, και αυτή η προσπάθεια ναυάγησε, λόγω της επεμβάσεως διαφόρων παραγόντων...

Όμως η όρεξη του κ. Θεοκλήτου για Μητρόπολη δεν κόβεται με τίποτα. Τώρα ζητάει να “βολευτεί” στην Μητρόπολη Παραμυθιάς, λες και επειδή του το “έταξε” ο Χριστόδουλος, οι άλλοι είναι υποχρεωμένοι να υποκύψουν.! Και κατά τα άλλα, πρόκειται για εκλογές … “ἐν Ἁγίω Πνεύματι”.! Μιλάμε ή δεν μιλάμε για εμπαιγμό;;;

ΟΧΙ και από την Ηγουμενίτσα!!!

Άραγε θα αποδεχθούν να τους «φορτώσουν» τον εν λόγω κληρικό οι ηρωϊκοί καί αδούλωτοι Ηπειρώτες της πανέμορφης Παραμυθιάς;

Ασφαλώς όχι. Σύσσωμοι λαός και άρχοντες της Ηγουμενίτσης και όλης της Εκκλησιαστικής Επαρχίας θα τορπιλίσουν και αυτή την προσπάθεια πού, “ἐν κρυπτῷ καί παραβύστῳ”, επιδιώκεται από τον κ. Κουμαριανό και το περιβάλλον του.

Για σκεφθείτε το για λίγο. Μία παταγώδης καταστροφική πορεία στην Καρδίτσα και αναγκαστική απομάκρυνσή του, συν τρεις προσπάθειες αποτυχημένες να ξαναεκλεγεί, και επιδιώκει για ΠΕΜΤΗ φορά..! Αυτό σημαίνει ότι, δεν πρόκειται εύκολα να “καταθέσει τα όπλα” ούτε ο ίδιος ούτε οι ομοϊδεάτες του.!

Και αυτοί μεν σχεδιάζουν, το πώς “θ’ αρπάξουν την σφραγίδα” και θ’ αναρριχηθούν στο θρόνο της εξουσίας. Ο λαός του Θεού, όμως, “ἤλπισεν ἐπί Κύριον· βοηθός καί ὑπερασπιστής αὐτῶν ἐστιν” (Ψαλμ. ριγ’ 17). 

Υ.Γ. 
Εννοείται ότι, τα ίδια θα ισχύουν πάντοτε για τον κ. Κουμαριανό, οποιαδήποτε Μητρόπολη και αν “βάλει στο στόχαστρό” του!