Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Α΄ Οχληρές και δυσοίωνες εκκλησιαστικές καταγραφές



 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ :ΑΓΩΝΑΣ α.φ.196
http://www.agonas.org/

«Από την στιγμή που το βασικό μοτίβο του Κακού είναι η μεταμφίεση, ένα από τα πιθανότερα μέρη για να βρει κανείς κακούς ανθρώπους είναι μέσα στην Εκκλησία»
(ΣΚΟΤ ΠΕΚ, «Άνθρωποι του Ψεύδους»,
Έκδ. «Κέδρος» δ΄ εκδ., σελ. 87, υποσ. 1)
ΠΟΙΟΣ θα το περίμενε ότι, ο σαρκασμός του Σκοτ Πεκ, θα επαληθευόταν τόσο εκκωφαντικά και σ’ εμάς εδώ στην Ελλάδα; Ποιός θα το περίμενε ότι η «Εκκλησία» και «διάδοχοι» των Αποστόλων, είναι αυτοί που συντηρούν την «κακότητα» σε όλο της το μεγαλείο και την λαμπερή «μεταμφίεσή» της σε ύψιστο αγαθό υποκρισίας αμετανόητης;
ΝΑΙ, ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, με πόνο βαθύ και συνοχή ψυχής αναγκαζόμαστε να επαληθεύσουμε τον σαρκασμό του Σκοτ Πεκ ότι, «το πιθανότερο» μέρος για να βρει κανείς κακούς ανθρώπους είναι μέσα στην «Εκκλησία». Μάλιστα, εκεί που κανένας δεν θα το περίμενε. Εκεί που η Εκκλησία έχει για στολίδια της «ως πορφύραν και βύσσον τα αίματα» των αγίων της, που έδωσαν τη ζωή τους για να λάμψει η αγάπη, η αλήθεια και η Δικαιοσύνη του Θεού. Σ’ αυτή την Εκκλησία του Χριστού, οι «αντιπρόσωποί» Του, ακυρώνουν με την κακότητά τους όλο το οικοδόμημα του Ευαγγελικού Νόμου, σκανδαλίζοντας δικαίους και αδίκους.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ όμως οι αναγνώστες μας μια εικόνα του ζόφου της «κακότητας» μέσα στην Εκκλησία μας, (ευτυχώς μόνον από κάποιους «δεσποτάδες»), αναδημοσιεύουμε από το περιοδικό «Ιωάννης ο Βαπτιστής» (τ. 578/Μάιος 2013) λίγα από τα εύστοχα σχόλιά του.
«ΕΚΑΡΑΤΟΜΗΘΗ ο Αττικής Νικόδήμος (Γκατζιρούλης), που ποτέ δεν εκλήθη σε απολογία. Και όμως απομακρύνθηκε από το ποίμνιό του αναπολόγητος!
ΑΚΟΜΑ και το Ιουδαϊκό συνέδριο λειτούργησε νομιμότερα από την ομάδα χριστιανών Επισκόπων, που ως τυφλά όργανα συμφωνούσαν με τον τότε (Ιούλιο 1974) αρχιεπίσκοπο.
ΕΚΕΙ, στο Ιουδαϊκό συνέδριο, βρέθηκε ένας Νικόδημος, ο γνωστός ευσεβής και ενάρετος φαρισαίος, που «φρενάρισε» την κακότητα των αρχιερέων και των φαρισαίων, λέγοντας: “Μη ο νόμος ημών κρίνει τον άνθρωπον, εάν μη ακούση παρ’ αυτού πρότερον και γνώ τί ποιεί;” (Ιωάν. ζ’ 51).
ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ όμως των ανομούντων ελλαδιτών επισκόπων, κανείς δεν μπόρεσε να το φρενάρει τότε (Ιούλιος 1974) στον κατήφορο της απύθμενης κακότητας. Έκρινε και κατέκρινε και εξόντωσε αναπολόγητο τον Νικόδημο (τον Αττικής) και τους άλλους ένδεκα τίμιους και χριστομιμήτους επισκόπους.
ΕΠΙ 39 ΧΡΟΝΙΑ διατηρήθηκε η θρησκευτική κακότητα. Και όταν το 1990 άνοιξε προς τη Δικαιοσύνη, δικαιώθηκαν οι αδικηθέντες (όσοι επιζούσαν τότε). Αλλά το κατεστημένο των ρασοφορούντων επενόησε άλλο “περίστροφο”, για να καθηλώση εισέτι τους αγίους επισκόπους. Επενόησε το ανύπαρκτο στους ί. Κανόνες “επιτίμιο της ακοινωνησίας”!

ΑΝΕΜΕΝΑΝ όλοι, ότι η Δ.Ι. Σύνοδος θα συνεκινείτο με την κοίμησί του. Συνεδρίασε την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας. Τρισάγιο δεν τελέστηκε από τη Σύνοδο. Κανένα ανακοινωθέν δεν εξεδόθη. Καμία αναφορά στο πέρασμα ενός ανθρώπου, που λάμπρυνε τη θεολογία και την ποιμαντική διακονία.
ΤΩΡΑ, μακρυά από την κακότητα της γης, ο Νικόδημος ζη δικαιωμένος, με τους συμμοναστές του αγίους επισκόπους “εκ των δώδεκα”. Ο “ακοινώνητος” για το θρησκευτικό κατεστημένο, απολαμβάνει τώρα την κοινωνία του Θεού “εν τω φωτεϊ” της επουρανίου βασιλείας!!!»
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να επιτρέψει εσαεί ο Θεός αυτήν την εωσφορική συμπεριφορά; Αυτήν την εκτροπή κάποιων προκλητικών «θρονιασμένων»; Μήπως έρχεται η βίαιη ταπείνωση και ο εκθρονισμός; Μήπως έφθασε ο καιρός «πατάξεως των ποιμένων και διασκορπισθήσονται τα πρόβατα», εμείς;
ΠΑΠΑΔΕΣ ξεσηκωθείτε, (εξαιρούνται οι δεσποτάδες γιατί βρίσκονται στο δικό τους κόσμο...) να διατηρήσετε το δικαίωμά σας για διδαχή του ποιμνίου σας και δικαίωση του λειτουργήματός σας.
ΑΝ ΨΗΦΙΣΘΕΙ ο σατανικής εμπνεύσεως και συλλήψεως νόμος για τον υποτιθέμενο «ρατσισμό», τότε ο όποιος «άρρωστος» καθοδηγούμενος, αριστερόστροφος, εκκλησιομάχος, ισλαμιστής, αλλοδαπός, εύκολα θα μπαίνει στον εφημεριακό ναό σας, θα ακούει και θα απομονώνει κάποια φράση απ’ το κήρυγμά σας και θα σας καταγγέλλει «ρατσιστή»...!
ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ή θα σας στείλουν φυλακή ή θα σας τραβάνε στα δικαστήρια για να βάλετε... «φίμωτρο». Θα σας κλείσουν το στόμα.
Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ λαός πρέπει να μάθει και να ανησυχήσει ότι, πολλοί από τους «αρχιερείς» του, δρούνε σπασμωδικά, ατομικά και επιφανειακά, χωρίς ενιαία γραμμή, για να αντιμετωπισθεί η πρόκληση, αποορθοδοξοποίησης και ισλαμοποίησης της Ελλάδας, υποκινούμενης από τα κέντρα του Σιωνισμού της «Νέας Δαιμονικής Εποχής».
ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΜΕ εδώ προς το παρόν, γιατί αρνούμαστε να το πιστεύσουμε, αυτό που ακούγεται ευρέως ότι, κάποιοι απ’ τους «αρχιερείς» είναι μέλη της Μασονίας (!!) και μέλη επίσης της Λέσχης των ποικιλόμορφων «κουσουριών»...(!!)
ΜΗΠΩΣ αυτό που δεν θέλουμε να πιστέψουμε είναι αλήθεια, όταν, όπως δημοσιεύει η έγκριτη «Παρακαταθήκη» (Απρ. 2013, τ. 89): «Τιτουλάριος επίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος παρέστη και “ευλόγησε” μασονική τελετή»; Υπάρχουν φωτογραφίες και άλλα παρεπόμενα. Άραγε τί συμβαίνει: Καλοστημένη παγίδα ή προκλητικότης; Συνεκλήθη η «δημοκρατική» Ι. Σύνοδος να επιληφθεί;
ΜΗΠΩΣ αληθεύει αυτό που λέγεται ότι οι «μισοί των αρχιερέων είναι μασόνοι», γι’ αυτό και κάνουν την... πάπια; Τί έχουν να πουν επ’ αυτού οι συνήθως «λαλίστατοι»;
ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ δεν μας διαφεύγει ότι, εμείς οι θνητοί, πόρνοι, μοιχοί, κλέφτες, εγωιστές, ληστές, παντός είδους αμαρτωλοί, έχουμε σίγουρη την προοπτική του «ασώτου», αν θελήσουμε να μετανοήσουμε για την σωτηρία μας!
ΟΜΩΣ οι κάποιοι λίγοι χρυσοφορεμένοι, που συνεχίζουν το έργο των γραμματέων και φαρισαίων και έχουν πάρει αυτόματο πνευματικό διαζύγιο από το γάμο τους με την νύμφη Εκκλησία, με τον Ευαγγελικό Νόμο, εκτρεπόμενοι από την Αποστολική Διαδοχή, έχουν προοπτική σωτηρίας ή θα ακούσουν το «ουαί υμίν...»;
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του στη NET (28.1.2013) ο «μεταπατερικός» επίσκοπος Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ετόνισε μεταξύ άλλων ότι: «εμείς (δηλαδή οι δεσποτάδες) σύμφωνα με το Συνοδικό Σύστημα Διοικήσεως της Εκκλησίας, που είναι μία ακραία θα έλεγα μορφή της Δημοκρατίας, έχουμε ως πρότυπο την αγάπη για όλους τους ανθρώπους όποια θρησκεία ή ιδεολογία έχουν...».
ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ «αγαπολογικές» απόψεις· ευχάριστες στα αυτιά αλλά άνευ πρακτικής σημασίας, όταν αναλογισθεί ο συνετός χριστιανός, πόσες επικίνδυνες παγίδες κρύβονται κάτω από τις επίβουλες θρησκευτικές πεποιθήσεις πολλών «θρησκειών».
ΕΚΤΟΣ αυτού όμως, το «δημοκρατικό» (γιατί δανειζόμαστε ορολογία της διεφθαρμένης πολιτικής και όχι της εξαγιασμένης ορολογίας της Εκκλησίας όπως «Άγιο Συνοδικό Σύστημα»;) Εκκλησιαστικό Σύστημα, φαντάζει μεν τέτοιο αλλά η εφαρμογή του είναι ατελέσφορη, όταν ανά έτος οι ίδιοι άνθρωποι (αρχιερείς) ανακυκλώνονται και οι καίριες αποφάσεις σε μεγάλα προβλήματα βαλτώνουν (μετακυλίονται), εφ’ όσον οι περισσότεροι από τους... ανακυκλουμένους βάζουν πλάτη, έχοντας για σημαία τους το μισητόν «φιλάδελφον» (κοινώς κουκούλωμα), που αφήνει ατιμώρητους και στο απυρόβλητο διά βίου τους εκτρεπόμενους. (όρα Μοναχό Μπεζενίτη που θέλουν να αποκαταστήσουν. Ντροπή).
ΑΥΤΑ τα λίγα για να μην έχουμε ψευδαισθήσεις για το ποιές είναι οι πραγματικότητες και όχι οι στρογγυλοί εξωραϊσμοί όπως τους παρουσιάζει ο επίσκοπος κ. Ιγνάτιος και όχι μόνον...
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ευρέως ότι εκτός από τον... γνωστό «προοδευτικό θεολόγο» κ. Κατσιάρα, άμεσο συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου, εξ ίσου «συνεργάτης» παρουσιάζεται και ο «εμμονιακός θεολόγος» κ. Γιαγκαζόγλου, εισηγητής (πρόεδρος) της ομάδας «παντός καιρού» και καταιγίδας, για την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών από «ομολογιακό» σε «άχριστο θρησκειολογικό».
ΕΠΕΙΔΗ η πληροφορία είναι σοβαρή πρέπει η Εκκλησιαστική Διοίκηση να την διαψεύσει. Διαφορετικά ο Αρχιεπίσκοπος εκτίθεται ανεπανόρθωτα απομειώνοντας την αξιοπιστία του...
ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΕΝΘΕΤΟ... σπαρταριστό, από το... φωτεινό «δημοκρατικό» Συνοδικό Δικαστήριο (επίσκοπος Λαρίσης Ιγνάτιος), που απαράλλακτα όπως το «Δικαστήριο της Βουλής» βγάζει όλους τους «λύκους» αθώα πρόβατα. Γράφει η εφ. «Αγώνας» Λαρίσης (φ. 184, Σεπτ. 2012): «Στα τέλη Αυγούστου έγινε κάτι κωμικοτραγικό στο Συνοδικό Δικαστήριο. Μετά από 5-6 χρόνια και δεκαπέντε περίπου αναβολές, είπαν να δικάσουν τον Ιάκωβο Γιοσάκη (εκείνον τον ανεκδιήγητο ρασοφόρο με το πλούσιο παραδικαστικό σκάνδαλο). Απολογούμενος ο Γιοσάκης άρχισε να περιγράφει με “γλαφυρό” τρόπο την “καθαρή και αγία ζωή” του καθενός εκ των συνοδικών δικαστών δεσποτάδων. Τότε συνέβη το... “έλα να δεις”. Ένας εκ των “καθαρών” έπεσε κάτω ξερός και οδηγήθηκε με φορείο στον Ευαγγελισμό. Άλλος “άγιος” λιποθύμησε και για να συνέλθει του ρίχνανε νερό. Και οι υπόλοιποι εξαφανίσθηκαν και άφησαν το Γιοσάκη μόνο!! Αυτό δεν είναι κατάντημα»;
ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΘΡΟΙ, εσωτερικοί και εξωτερικοί, έχουν καθίσει στο «σβέρκο» μας. Κάποιοι απ’ αυτούς είναι καλά κρυπτόμενοι κάτω απ’ το αγιασμένο ράσο. Και αυτοί είναι οι πιο επικίνδυνοι.
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΟΙ (ποιοί;) πρέπει να ξυπνήσουν, πριν ο εφιάλτης δώσει καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία της Εκκλησίας μας ως της μόνης που «ορθοτομεί τον Λόγον της Αληθείας».
ΠΡΕΠΕΙ οι σοβαροί αρχιερείς (σ’ αυτούς μετά Θεόν στηρίζουμε τις ελπίδες μας) να ξυπνήσουν και να μελετήσουν τον κίνδυνο από τις «επιτυχείς» κινήσεις του «δεσποτικού μάρκετινγκ» που προωθεί διαδικασίες διαδοχής (με όρους και τρόπους κοσμικούς, καθόλου καθαρούς) από «δελφίνους», οι οποίοι αν πραγματοποιηθούν οι ορέξεις τους, θα γίνει η δευτέρα πλάνη χειρότερη της... διαδοχής Βαβανάτσου το 1962 (!!) Ο νοών νοείτω...
ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ μόνον και μόνον για να αφυπνίζουν και ευαισθητοποιούν το «μικρόν ποίμνιον». Την «μικρά ζύμη» που στον πυρήνα της φέρει ως «κόκκον σινάπεως», την αναστάσιμη πίστη στον Αρχηγό της Εκκλησίας μας. Αυτόν που με τον δικό Του τρόπο, έξω και πέρα από τα εφήμερα δυστυχήματα, δύστυχων του κόσμου τούτου εξολοθρευτών, κινεί την Ιστορία του Κόσμου και «αργά βαδίζοντας», αταλάντευτα, υπομονετικά, την κατευθύνει στην ερχόμενη αδιαμφισβήτητα πραγματικότητα του «γεννήσεται μία ποίμνη και εις ποιμήν»!! Αμήν.
ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ, περιληπτικό, το καταγράφουμε και εμείς, ως πληροφορίες ερωτημάτων και αποριών, που αφορούν στο «μέλλον» και την πορεία του κόσμου. Ο «εσχατολογικός μελλοντολόγος» ερωτά:
«ΥΠΑΡΧΕΙ μυστική υπερκυβέρνηση που εξουσιάζει τον πλανήτη; Ιλλουμινάτοι, τέκτονες και σιωνιστές κατευθύνουν τα πάντα και υφαίνουν το σκοτεινό σχέδιο της νέας εποχής; Στόχος της Νέας Παγκόσμιας ελίτ είναι η υποδούλωση της ανθρωπότητας στη Νέα Παγκόσμια Τάξη; Εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται υπό την επήρεια τεχνολογιών νοητικού ελέγχου; Το AIDS, η ηπατίτιδα, τα ναρκωτικά και μια σειρά από τοξικές ουσίες χρησιμοποιούνται από τα κέντρα εξουσίας για την εξαφάνιση των ανεπιθύμητων μειονοτήτων; (οι ορθόδοξοι Έλληνες δεν είναι ανεπιθύμητη μειονότητα; Βλέπε Κίσινγκερ). Όλα, λοιπόν, συνδέονται;
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ πιθανά και ταυτόχρονα απίθανα σε αυτό το μοναδικό γαϊτανάκι παραπληροφόρησης ατεκμηρίωτων ειδήσεων, φόβου και καχυποψίας; Που τελειώνει άραγε η αλήθεια και που αρχίζει το ψέμα; Που χάνεται η λογική και που αρχίζει η παράνοια; Ποιοί στ’ αλήθεια κυβερνούν τη Γη;»
ΑΥΤΟΙ που κατεργάζονται τέτοια σχέδια σατανικά, σε σκοτεινές λέσχες και περίβλεπτα παλάτια είναι αυτοί που ενοχλούνται περισσώς, όταν τα σχέδιά τους αυτά γίνονται γνωστά και αναλύονται οι συνωμοσίες τους. Αυτοί είναι που ειρωνεύονται αυτές τις «συνομωσίες» και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη για τα πονηρά και σατανικά σχέδιά τους.
ΧΡΟΝΙΑ τώρα φωνάζουμε και γράφουμε, ότι ο «Αντίχριστος» είναι εδώ - δίπλα μας, ανάμεσά μας, πολυπρόσωπος, ακάματος και εργάζεται ασταμάτητα δίχως «διακοπές». Όχι, δεν μπορεί, όλος τούτος ο καταιγισμός «σημείων και τεράτων» που συμβαίνουν στον τόπο μας και στον κόσμο ολόκληρο να είναι... τυχαία.
Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ, προορατικός Γέρων Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, το 2000 έτος στις 26 Ιουλίου, 10΄20΄ το πρωί, παρέδωσε σε προσκυνητή επισκέπτη, που του προείπε ότι θα γίνει Ιερέας, και έγινε, ένα φοβερό κείμενο για τον «ερχόμενο» Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που απόσπασμα του μικρό αναδημοσιεύουμε: «... Έλληνες ανανήψετε αυτή είναι η αλήθεια / μη σας πλανούν οι άπιστοι πως είναι παραμύθια. / Όλα αυτά θα γίνουνε η ώρα πλησιάζει / το σύμπαν αναταράσσεται και σας δεν σας τρομάζει; / Η συμφορά που έρχεται τους ασεβείς να πλήξει / και εκ της γης αλύπητα να τους εξαφανίσει; Πάρετε την απόφασιν και λογικά σκεφθήτε... Ο πόλεμος που έρχεται ουδέποτε έχει γίνει / τόσον μεγάλος και φρικτός που δεν θα γένη ειρήνη / εάν δεν εκκαθαρισθή η ήρα από το στάρι και τα ζιζάνια να καούν σαν το ξηρό χορτάρι».
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, ας τα βγάλει ο καθένας μόνος του...
Περ. «Χρ. Βιβλιογραφία»