Ένας ιμάμης του ανατολικού Λονδίνου έχει στείλει χιλιάδες χριστουγεννιάτικες κάρτες που υπογραμμίζουν τη σημασία του Ιησού στο Ισλάμ. Μεταξύ άλλων παραλήπτες είναι η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πάπας Φραγκίσκος.


  Ο Δρ Mohammed Fahim, του Qur’ani Murkuz Trust, στέλνει εδώ και δέκα χρόνια τις ειδικά σχεδιασμένες κάρτες που απεικονίζουν την Ιερουσαλήμ μαζί με στίχους από το Κοράνι για τα θαύματα του Ιησού και την παρθένα γέννηση από την Μαρία.

«Σχεδόν πριν από 10 χρόνια αποφάσισα να σχεδιάσω ένα σύνολο
ειδικών καρτών για τα Χριστούγεννα που μιλάνε για τη Μαρία και τον Ιησού στο Κοράνι. Εκτυπώνω περίπου 4.000 κάρτες κάθε χρόνο «, δήλωσε στο Sky News.
«Τις στέλνω στα μέλη της βασιλικής οικογένειας, στα μέλη των κοινοβουλευτικών σωμάτων, εκκλησίες, γείτονες, συναδέλφους στην εργασία, στον Πάπα και όλους τους ηγέτες της ΕΕ και λαμβάνω τόσες πολλές απαντήσεις και ενδιαφέροντα σχόλια. Είμαι ευχάριστα έκπληκτος και αισθάνομαι τιμή για το γεογνός ότι η Αυτού Μεγαλειότητα η Βασίλισσα, ο πρωθυπουργός και ο Πάπας ανταποκρίνονται στην κάρτα μου κάθε χρόνο.» είπε.
Ο ιμάμης θέλει να τονίσει τον τρόπο με τον οποίο ο Ιησούς είναι επίσης προφήτης στο Ισλάμ, και οι μουσουλμάνοι πιστεύουν στα θαύματά καθώς και στη Δευτέρα προυσία Του.

«Οι μουσουλμάνοι πιστεύουν σε όλους τους προφήτες και τους αγγελιαφόρους του Θεού χωρίς να κάνουν καμία διάκριση μεταξύ οποιουδήποτε από αυτούς όπως δήλωσε ο Θεός στο Κοράνι», είπε.
«Έτσι, αν πιστεύουν στον Μωάμεθ και στον Ιησού, γιατί να γιορτάζουν τη γέννηση του Μωάμεθ και όχι τη γέννηση του Ιησού; » υποστηρίζει.
Ο ιμάμης θέλει να ενθαρρύνει τους Μουσουλμάνους να μελετούν τα Χριστούγεννα και να γιορτάζουν την ιστορία της γέννησης του Ιησού Χριστού. Ελπίζει επίσης να διαλύσει παρανοήσεις σχετικά με το Ισλάμ.
«Κάθε χρόνο, οι Βρετανοί Μουσουλμάνοι χάνουν δύο χρυσές ευκαιρίες (Χριστούγεννα και Πάσχα) για να μεταδώσουν το μήνυμα του Ισλάμ, ένα μήνυμα ειρήνης, ανοχής και δικαιοσύνης», ανέφερε.
«Για να δείξουν πώς ενσωματώνονται στη βρετανική κοινωνία χωρίς να χάσουν τη θρησκεία τους».
«Προσπαθώντας να παραδώσω αυτό το μήνυμα ειρήνης σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, ενθαρρύνω τα μέλη της συναθροισής μου, καθώς και τους φίλους μου, να στείλουν τις δικές μου κάρτες και στους δικούς τους» καταλήγει.