Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ"
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
 
Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε.



            Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας θλίψη για τα τεκταινόμενα  στη Μητρόπολη και  σας εκλιπαρούμε: ανοίξτε επί τέλους τα μάτια της ψυχής σας. Δείτε τι γίνεται τις τελευταίες ημέρες με τους Παπικούς, τους  Λουθηριανούς και άλλους,   μαζί   με τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Το κοινό Ποτήριο είναι το επόμενο Βήμα. Δεν ανησυχείτε; Δεν βλέπουν τα μάτια σας; Δεν σας πληροφορεί κανένας; Δεν ακούτε;  Τι χειρότερο περιμένετε; ΛΥΠΟΥΜΕΘΑ βαθιά! Αντί να αγωνιάτε για το ποίμνιό σας να μην κατασπαραχθεί από τους ποικίλους «λύκους»,  αντί  να καλέσετε τους ιερείς και το ποίμνιό σας να ξεσηκωθεί εναντίον  των γεγονότων αυτών που συμβαίνουν, εσείς κηρύξατε διωγμό εναντίον των πατέρων   που έχουν  θερμή  και όχι χλιαρή πίστη,   γι’ αυτό  και αντιστάθηκαν στην  ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ  του Οικουμενισμού, με τον τρόπο που ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ   ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ.


Απλοί χριστιανοί εμείς που έχουμε γαλουχηθεί με τα νάματα της Εκκλησίας μας από εσάς τους ίδιους  τους επισκόπους,  αρχιμανδρίτες  και ιερείς,  πιστεύσαμε  σε αυτά που μας κηρύττατε πάντοτε, και τώρα τα αναιρείτε; Ίσως διερωτηθείτε: "Τι αναιρούμε ;" ή "Πότε αναιρέσαμε;" Μα με τις πράξεις σας! Βλέπουμε  να διώκετε τους πατέρες που είναι φλογεροί και  τηρούν  τους ΚΑΝΟΝΕΣ και διερωτώμεθα ποιά είναι η αλήθεια  τέλος πάντων, τότε που λέγατε ότι ο Παπικοί,  οι  Προτεστάνες,  οι Ιεχωβάδες κ.λπ.  είναι αιρετικοί  ή τώρα που ισχυρίζεστε ότι είναι Εκκλησίες και πως είναι και αυτές "οδοί σωτηρίας";  Μη μας πείτε ότι δεν  ισχυρίζεστε κάτι τέτοιο  διότι  οι πράξεις σας αυτό μαρτυρούν. Αποδεχθήκατε τις αποφάσεις  της Κολυμβαρίου  Συνόδου  στην  Κρήτη  και  προχωρήσατε  στον διωγμό  των πατέρων (την εκδίωξη και αρπαγή των Ιερών Μονών  τους, την παύση των μισθών τους και όχι μόνον).

         Το ότι έπαυσαν να μνημονεύουν το όνομά σας δεν το έκαναν επειδή έχουν κάτι απέναντί σας. Το αντίθετο π. Θεόκλητε! Αυτοί σας  αγαπούν περισσότερο από ό,τι φαντάζεσθε και προσπαθούν να σας αφυπνίσουν για να δείτε το θέλημα του Θεού. ΑΥΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. Αφήστε τους άλλους και ξεχωρίστε τη θέση σας όπως το θέλει ο ΘΕΟΣ. Σεις είστε ο ΣΚΟΠΟΣ και μόνον από εσάς θα ζητηθούν οι όποιες ευθύνες! Μη παρασύρεσθε λοιπόν ούτε από  αυτούς που θέλουν να σας χαϊδεύουν τα αυτιά, που δείχνουν ότι είναι δήθεν στο πλευρό σας, προτείνοντάς σας πιθανόν τρόπους για να «συνετίσετε»  τους   Αποτειχισμένους...  Ξυπνήστε π. Θεόκλητε!! Ξυπνήστε!!! Πώς αλλιώς να σας το πούμε; Τολμήστε και κηρύξατε την Αλήθεια που απεκάλυψε ο  ίδιος  ο Χριστός ο οποίος κένωσε τον εαυτό Του ,ταπεινώθηκε  και έγινε Άνθρωπος για τη Σωτηρία μας. «ΧΑΡΙΤΙ     ΕΣΤΕ    ΣΕΣΩΣΜΕΝΟΙ  ΚΑΙ  ΔΙΑ   ΤΗΣ   ΠΙΣΤΕΩΣ» μας βεβαιώνει ο Απ. Παύλος. Ποιάς πίστεως; Μα της Ορθοδόξου!  Όχι βέβαια  του Οικουμενισμού... 

         Σε λίγες ημέρες θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα. Γιατί κατέβηκε  ο Χριστός  στη γη; Γιατί έπαθε  αφού όλες οι θρησκείες  είναι οδοί σωτηρίας;   Επαναλαμβάνουμε, είμαστε απλοί  λαϊκοί αλλά με βαθιά πίστη στον ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΟ που κακοποιείται από  τους ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ...  Εσείς όλα αυτά δεν τα γνωρίζετε καλύτερα από εμάς; Γιατί λοιπόν φοβάσθε να τα πείτε;  Και γιατί  επιτρέπετε  κάποιους όψιμους ιερείς  να  σας  συμβουλεύουν  τάχα με ποιό τρόπο να τιμωρήσετε τους Πατέρες που  έβαλαν τείχη στην Ορθόδοξη πίστη τους για να μην μπει ο Οικουμενισμός; Έμμεσα σεις δεν είστε αυτός που εκβιάζει την Μηχανικό, για να πάρετε τα σχέδια της Ι.Μ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑ;

         Θέλουμε τέλος να γνωρίζετε πως  η Ιερά  Μονή  Αγίου Γρηγορίου Παλαμά έφθασε εκεί που έφθασε με τον μισθό του π. Παϊσίου και τη συνδρομή ημών των πιστών. Όλοι εμείς ευλαβούμεθα και τιμούμε  τους Αγίους, τόσο τον Άγιο Γρηγόριο  τον Παλαμά,  όσο και τους  Αγίους Ραφαήλ Νικόλαο και Ειρήνη  ΑΛΛΑ  διαθέσαμε τα χρήματά μας αγόγγυστα διότι γνωρίζαμε τον π. Παΐσιο και δεν θα τα προσφέραμε αν ήταν άλλος.  Σίγουρα γνωρίζετε ότι ο π. Παΐσιος είχε συνάψει και δάνειο για την κατασκευή της  Ι.Μονής. Εσείς τώρα παύσατε και το μισθό του. Αυτό πώς λέγεται; Εκδίκηση; Εκβιασμός; Τιμωρία; Περιφρόνηση; Όπως θέλετε πείτε το. Να γνωρίζετε όμως ότι το κακό που διαπράττετε είναι ΔΙΠΛΟ!

         Κλείνοντας την παρούσα επιστολή, σας θυμίζουμε την παραβολή του φτωχού Λαζάρου και του πλουσίου του οποίου το όνομα η Αγία Γραφή δεν το μνημονεύει για ευνόητους λόγους! 



Μετά τιμής

Το Δ.Σ.