Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Δέν ἔχουν ἐμπιστοσύνη τέτοιοι Δεσποτάδες. Ντροπή τά παίρνει πίσω ὁ μητρ. Καλαβρύτων!


Μητροπολίτης Καλαβρύτων: Συντάσσομαι πάντα με τις αποφάσεις Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου



    Πρὶν μερικὲς ἡμέρες ὁ μητροπ. Καλαβρύτων Ἱερώνυμος, προσέφερε «στήριξη» στὸν Κυθήρων ποὺ κατηγορεῖται ὅτι δὲν πειθάρχησε στὶς ὁδηγίες τῆς Συνόδου γιὰ τὶς λειτουργίες τῆς Μ. Ἑβδομάδας καὶ κυρίως τῆς Ἀνάστασης.

   Εἶχε πεῖ: «“Σας χρειαζόμαστε όπως και τον προκάτοχό μου Αμβρόσιο, γιατί κάποιοι προσπαθούν να αποχριστιανοποιήσουν την πατρίδα μας” είπε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος από τα Κύθηρα απευθυνόμενος στον διωκόμενο εσχάτως από την Ιερά Σύνοδο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ!». (Δεῖτε ἐδῶ).

     Τι συνέβη ὅμως καὶ σήμερα, πῆρε πίσω τὴ στήριξή του στὸν μητρ. Κυθήρων καὶ δήλωσε ὅτι: «Συντάσσομαι πάντα με τις αποφάσεις Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου»! Ἐκ τῶν προτέρων λοιπόν, καὶ χωρὶς νὰ ξέρετε ποιές εἶναι αὐτές; Κι ἂν αὐτὲς εἶναι ἄδικες καὶ παράνομες κ. Ἱερώνυμε Κάρμα, συντάσεστε μὲ αὐτὲς κι ὄχι μὲ τὴν ἀλήθεια καὶ τὴν Δικαιοσύνη τοῦ Κυρίου; Ἢ μήπως ὑποστηρίζετε ὅτι οἱ ἀποφάσεις τοῦ Ἀρχιεπ. Ἱερώνυμου εἶναι πάντα ἀλάθητες;

    Κρίμα! Καὶ εἴχαμε ἀρχίσει νὰ πιστεύουμε ὅτι ἦταν δυνατὸν νὰ διαφοροποιηθεῖτε σὲ ἀποφάσεις τοῦ Ἀρχιεπισκόπου καὶ τῆς Συνόδου ποὺ ντροπιάζουν τὴν Ἐκκλησία τοῦ Κυρίου!

 

Μητροπολίτης Καλαβρύτων: Συντάσσομαι πάντα με τις αποφάσεις Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου 

Μπήκαμε στον πειρασμό να ρωτήσουμε τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που τον θέλουν να στηρίζει τον Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ, ο οποίος σε αντίθεση με τις αποφάσεις τις Ιεράς Συνόδου για τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, δεν τήρησε το ωράριο για έναρξη των Ιερών Λειτουργιών του Πάσχα, ενώ δεν υπήρξε μέριμνα για την προστασία των πιστών και αποφυγή του συνωστισμού στις εκκλησίες στην Μητρόπολή του. 

Απαντώντας ο κ. Ιερώνυμος, μας επισήμανε ότι “κατά την επίσκεψή μου στην Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων, ευχαρίστησα τον Άγιο Κυθήρων, για την «αβραμιαία φιλοξενία» και εξήρα το εν γένει ποιμαντικό του έργο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ταυτίζομαι με τις θέσεις του στο συγκεκριμένο ζήτημα της πανδημίας. Από την πρώτη στιγμή, που ανέλαβα ως Μητροπολίτης στην Ιστορική και Μαρτυρική Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, συντάσσομαι με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και τους Αρχιεπισκόπου μας κ.κ. Ιερωνύμου και ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας, ακολούθησα πιστά τις εντολές και κατευθύνσεις της Ιεράς Συνόδου. Άλλωστε αυτό είναι αυταπόδεικτο από τον τρόπο που λειτούργησε η Μητρόπολή μας όλη αυτήν την οδυνηρή περίοδο για την Ελλάδα και τον κόσμο”.

Πηγὴ ἐδῶ.