Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

π. Στυλιανός Καρπαθίου: Έχουμε τον Μακαρθισμό στο απόγειό του.

 Ο π. Στυλιανός κλήθηκε να παραλάβει την μήνυση αύριο από την Αρχιεπισκοπή.

«Επιχείρησαν κάποιοι αυτόν τον καιρό να μετατρέψουν αυτήν την δίωξη σε προσωπική διένεξη δική μου με τον Μητρ. Πειραιώς. Σας πληροφορώ λοιπόν εντίμως, ειλικρινώς στην Ιεροσύνη μου ότι μόνη επιδίωξή μου είναι να σταματήσει ο διωγμός του κλήρου και του πληρώματος της Εκκλησίας από ορισμένους Επισκόπους, και να καταστήσω σαφές ότι δεν κάνουμε τίποτε άλλο παρά από αυτό που ορίζει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Τα δημοσίως λεγόμενα και πραττόμενα πρέπει και δημοσίως να ελέγχονται.»

«Δεν είναι λοιπόν ο όποιος δικός μου λόγος, και πιστεύω όλων σας οι οποίοι συνηγορείτε και είστε σύμψυχοι σε όλα αυτά τα θέματα, δεν είναι περί προσώπων αλλά περί αρχών

«Σε κάθε περίπτωση γράφεται ιστορία. Δεν θα ήθελε ποτέ η Εκκλησία σ’ αυτήν την ιστορία να έχει αποτυπώσει την γνώμη της με μαύρα γράμματα.»

Για την Μητρόπολη Φωκίδος που καλεί την Αστυνομία να παρέμβει σε Μοναστήρια και Ναούς που δεν τηρούν τα μέτρα του Καίσαρα. «Το απαραβίαστο του χώρου, δηλαδή το άσυλο, εναντίον μιας κρατικής αυθαιρεσίας -που πάντα υπήρχαν μέσα στην ιστορία κρατικές αυθαιρεσίες- για όσους καταφεύγουν σε ορισμένους Ιερούς χώρους, αξία δηλαδή που ανυψώνει την ζωή ως θείο δώρημα, αυθαιρέτως ο Μητροπολίτης το καταργεί. … Αυτό το γεγονός, αυτή η Εγκύκλιος συνιστά τελεία αποϊεροποίηση του Ναού, κατά την αντίληψη βεβαίως του Μητροπολίτου.»

Για την Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως: «Θέλει να συντομεύει λέει τις Ακολουθίες γιατί όπως λέει οι άνθρωποι κουράζονται από τις μάσκες! Προσπαθούν να κατεδαφίσουν την Εκκλησία. Έχουμε τον Μακαρθισμό στο απόγειό του.»

«Εκείνο το οποίο κάνετε και εκείνο το οποίο πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι 

ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΝΟΜΙΖΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

-https://www.youtube.com/watch?v=_cCsA47Xaa4&t=747s AlertTV.gr

π. Στυλιανός Καρπαθίου: Έχουμε τον Μακαρθισμό στο απόγειό του. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ (wordpress.com)