Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Καθηγήτρια Δεοντολογίας και Ηθικής του Πανεπιστημίου Western's Huron University College στον Καναδά Παραιτήθηκε αρνούμενη να κάνει το εμβόλιο

 

Παραιτήθηκε αρνούμενη να κάνει το εμβόλιο


Παραιτήθηκε αρνούμενη να κάνει το εμβόλιο Υπάρχουν στιγμές που ένας  άνθρωπος με άποψη και ιστορική συνείδηση αντιλαμβάνεται ξεκάθαρα ποιους πρέπει να αφήσει και με ποιούς οφείλει να συμπορευθεί. Η καθηγήτρια Δεοντολογίας και Ηθικής του Πανεπιστημίου Western's Huron University College στον Καναδά, Julie Ponesse, προφανώς έφθασε σε αυτό το οριακό σημείο όπου ήταν αναγκασμένη να επιλέξει. Η επιλογή της ήταν ξεκάθαρη. Αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή της διαμαρτυρόμενη για την καθοριστική παραβίαση ενός εκ των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτό της ελεύθερης  βούλησης.

Η Julie Ponesse υπέβαλε την παραίτηση της κατά την διάρκεια ομιλία της σε ένα πανεπιστημιακό αμφιθέατρο. Στην χώρο εργασίας της δηλαδή. Έχοντας πλήρη συνείδηση των ενεργειών της εξηγεί στους συναδέλφους της και τους σπουδαστές της τους λόγους που την ώθησαν σε αυτήν της την απόφαση.

Με αναφορές στη «Δημοκρατία» ως προϊόν της αρχαιοελληνικής σκέψης αλλά και στον βιασμό της από τον Ναζισμό και κάθε εκδοχής φασισμό, η Julie Ponesse εξηγεί τι είναι η «κοινοτοπία του κακού». Πώς δηλαδή ανακαλύπτουμε ξαφνικά πώς ο εχθρός της Δημοκρατίας, ο απάνθρωπος εγκληματίας Ναζί, ο κάθε βάρβαρος φασίστας είναι ένας απλός ανθρωπάκος της διπλανής πόρτας που έχουμε συνηθίσει να τον συναντάμε στο καφενείο της γειτονιάς μας. Η Hanna Arrentt το 1961 είχε περιγράψει με θαυμαστό τρόπο το πόσο κοινός άνθρωπος, το πόσο καθημερινός και κοινότοπος ήταν ο Άϊχμαν, αυτός ο συνειδητός οργανωτής του Ολοκαυτώματος.

Απέναντι σε αυτές τις καθημερινές αντιδημοκρατικές συμπεριφορές επαναστατεί η καθηγήτρια Δεοντολογίας και Ηθικής. Επίκεντρο της άρνησής της να νομιμοποιήσει την «κοινοτοπία του κακού» είναι ο εξαναγκασμός στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Η  καθηγήτρια Julie Ponesse είναι σαφής. Με τέτοιες στρεβλές διαδικασίες νομιμοποίησης ξεκινούν όλα τα εγχειρήματα κατάλυσης της ελεύθερης βούλησης. Κάπως έτσι, με μικρά βήματα και μεθοδικές κινήσεις παραβιάζονται οι κανόνες της Δημοκρατίας.

Δείτε όλο το video με την ομιλία της Julie Ponesse με ελληνικούς υπότιτλους:ΕΔΩ