Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Μητροπολίτης Αντινόης: Λυπάμαι, ειλικρινά, που Αρχιερείς έφθασαν στο σημείο να έχομε κάποιους Αρχιερείς που εναντιώνονται στην ελεύθερη βουλή-συνείδηση των πιστών και τους κατατρέχουν.ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΧΙΕΡΕΩΣ
Λυπάμαι που Αρχιερείς έφθασαν στο σημείο να απειλούν και να καταδιώκουν τους πιστούς ιερείς και πιστούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.
Ο ποιμένας οφείλει να καλεί τον κάθε άνθρωπο και ΟΧΙ να τον διώχνει η να απειλεί. Αυτός δεν είναι ποιμένας, αλλά “κλέφτης”, όπως τον χαρακτηρίζει στο Ιερό Ευαγγέλιο ο ίδιος ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, οΥιόςκαιΛόγοςτουΘεού. Οι γνήσιοι ποιμένες της Εκκλησίας θυσιάζοντσι για το ποίμνιό τους.
Στους πρώτους αιώνες είχαμε τους Ρωμαίους Αυτοκράτορες και την Ρωμαϊκή εξουσία ως διώκτες των Χριστιανών. Επακολούθησαν οι αιρετικοί που καταδιώκουν τους Ορθοδόξους. Κατόπιν, επακολούθησε η Οθωμανική Τουρκοκρατία που πίεζε αφόρητα τον Ελληνικό Λαό να εξισλαμισθεί. Τώρα, εμφανίστηκαν κάποιοι Αρχιερείς!
Σήμερα, δυστυχώς, και μετά λύπης μου το γράφω, έχομε κάποιους Αρχιερείς που εναντιώνονται στην ελεύθερη βουλή-συνείδηση των πιστών και τους κατατρέχουν.
Φυσικά και πρέπει να προσέχουμε. Φυσικά και πρέπει να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα (αποστάσεις και μάσκες), αλλά ΟΧΙ υποχρεωτικό εμβολιασμό.
Ο κάθε Έλληνας πολίτης είναι ελεύθερος να αποφασίσει για τον εαυτόν του.
Δεν είναι έργο των Αρχιερέων να απειλούν τους συλειτουργούς ιερείς (με διακοπή μισθοδοσίας, λες και τους πληρώνουν από την τσέπη τους), η τους μοναχούς και πολύ περισσότερο τους πιστούς.
Έργο των Αρχιερέων είναι το κάλεσμα όλων σε μετάνοια. Ο Αρχιερέας οφείλει να είναι η ζωντανή εικόνα του Χριστού.
Εξ άλλου, είναι γνωστή η βιοτή και το φιλάργυρο ορισμένων υπερμάχων του εμβολιασμού.
Οι Ορθόδοξοι πιστοί πιέζονται να εμβολιαστούν, γιατί δεν πιέζονται και οι λαθρομετανάστες που εισβάλλουν ανεξέλεγκτα μέσα στην Πατρίδα μας, την Ελλάδα;;; Που είναι αυτοί οι Αρχιερείς, να μιλήσουν και να βροντοφωνάξουν;;; Γιατί δεν μιλά η Σύνοδος της Ελλάδος να εμβολιαστούν και οι λαθρομετανάστες!!!
Ως προς το ζήτημα, εάν θα πρέπει να θεωρείται κανείς ΕΚΤΟΣ Εκκλησίας ή ως ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, επειδή δεν έχει εμβολιαστεί!
Εκείνος ο Αρχιερέας που εκστομίζει τέτοιες βλασφημίες, ΔΕΝ γνωρίζει την Ορθόδοξο Εκκλησιολογία. Η Εκκλησία δεν είναι περιουσία της γιαγιάς τους! Ξεχνούν, ότι και αυτοί πληρώνονται από τον Ελληνικό Λαό.
Λυπάμαι, ειλικρινά λυπάμαι, που Αρχιερείς έφθασαν στο σημείο αυτό.
Εύχομαι, να έχουμε όλοι ειλικρινή μετάνοια. Να προσέχουμε και ο καθένας, ας αναλάβει την ευθύνη του, ως ελεύθεροι πολίτες.
Με σεβασμό και ειλικρινήν αγάπην Χριστού.
+Ο Μητροπολίτης Αντινόης Παντελεήμων (Λαμπαδάριος, ο εκ Καλύμνου)
Εφησυχάζων Μητροπολίτης Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.
ΑΞΙΟΣ ~ΑΞΙΟΣ~ΑΞΙΟΣ !!