Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Εις μνήμην του αγωνιστού θεολόγου Παναγιώτου Σημάτη

                        Την  Παρασκευὴ 24.02.23, ἀπεδήμησε εἰς Κύριον μετὰ ἀπὸ πολύχρονη μάχη μὲ σπάνια αὐτοάνοση ἀσθένεια ὁ θεολόγος Παναγιώτης Σημάτης.

    Ο ανδρείος θεολόγος, ο μακαριστός Παναγιώτης Σημάτης αγωνιζόνταν σθεναρά και  ασταμάτητα ενάντια στην παναίρεση του οικουμενισμού που περισφίγγει την Ορθοδοξία, μέχρι την τελευταία του πνοή αρθρογραφούσε βαθυστόχαστα στηριζόμενος στους Πατέρες ,  στην Ιερά Παράδοση και τους Ιερούς Κανόνες, κατέγραφε ό,τι Ορθόδοξο και ομολογιακό εύρισκε, για να αφυπνίσει τους πιστούς.

Ως Θεολόγος καθηγητής  θα μείνει αξέχαστος στις μνήμες των μαθητών του για το ήθος, τον σεβασμό που εξέπεμπε  και για την αγάπη που ενέπνεε στο Χριστό, την Εκκλησία και τα μαθηματά του που αποτελούσαν κατηχήσεις. Το μάθημα του μακαριστού Παναγιώτη Σημάτη ήταν μυσταγωγία. 

Μας άφησε Παρακαταθήκη  το σημαντικό  συγγραφικό του έργο. 

Όλοι όσοι τον γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του, θα θυμόμαστε πάντοτε το απαράμιλλο παιδαγωγικό του έργο, που αφήνει ως παρακαταθήκη στην εκπαιδευτική κοινότητα, τη διάθεσή του για προσφορά, τον εξαίρετο και ακέραιο χαρακτήρα του, την υπευθυνότητά του, την καλοσύνη, την πραότητα και την ευγένειά του. Προπάντων, θα μας μείνει αξέχαστη η πνευματική του καλλιέργεια, η οποία ακτινοβολούσε στο περιβάλον του. 

  Πάντοτε αρωγός στους αγώνες, διένυε χιλιάδες χιλιόμετρα για να παραστεί σε συναντήσεις και να συμπαρασταθεί. Συνέτασσε και διόρθωνε ομολογιακά κείμενα που θα αφήσουν ιστορία.   

     Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στους οικογενείς του. 

  Η  παρακαταθήκη του να τους συνοδεύει στη ζωή τους.

Αἰωνία σου ἡ μνήμη ἀξιοσέβαστε Παναγιώτη

                                                  ΓΚΕΠ