Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Γιώργος Γεραπετρίτης: 2 αιώνες μετά το ’21, φτάσαμε να έχουμε «Χατζηαβάτες» υπουργούς που υποκλίνονται στον «Εφέντη» – Κατάντια! (βίντεο)




Η «γλώσσα» του σώματος μπορεί να πει πολλά. Και ιδιαίτερα στην πολιτική που αποτελεί τέχνη του επικοινωνιακού φαίνεσθαι, ακόμα περισσότερα. Πέντε χρόνια ενδοτισμού και υποχωρητικότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς τις τουρκικές προκλήσεις, «συμπυκνώθηκαν» σε μία και μόνο κίνηση του σώματος του Γιώργου Γεραπετρίτη, του εκλεκτού του πρωθυπουργού που διαχειρίζεται τις διπλωματικές τύχες της χώρας μας.

Κατά την είσοδο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο, ο φακός της κάμερας συνέλαβε ένα στιγμιότυπο – συνώνυμο της εθνικής ντροπής. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κάνει βαθιά υπόκλιση, δηλαδή… τεμενά, στη «μεγαλειότητα» του Σουλτάνου!

Ο υπουργός Εξωτερικών κάνει υπόκλιση σε ποιον; Σε εκείνον τον αρχηγό κράτους που απειλεί παντοιοτρόπως την Ελλάδα και κραδαίνει συνεχώς το παράνομο casus belli. Σε εκείνον που θεωρεί δική του τη Θεσσαλονίκη, τη Θράκη, το μισό Αιγαίο και την κατεχόμενη Κύπρο. Σε εκείνον που έχει κάνει κουρελόπανο το Διεθνές Δίκαιο και ονειρεύεται την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Σε εκείνον που διεκδικεί 23 ελληνικά νησιά και απαιτεί την αποστρατιωτικοποίηση τους, για να τα κατασπαράξει. Σε εκείνον που εξαπέλυσε εναντίον μας υβριδικό πόλεμο στον Έβρο, χρησιμοποιώντας τους λαθρομετανάστες ως πολιορκητικό κριό. Σε εκείνον που βεβήλωσε την Αγιά Σοφιά και την έκανε Τζαμί.

Αυτή η λίστα θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολλές σελίδες, γεμάτες εγκλήματα και προκλητικές ενέργειες του Ταγίπ Ερντογάν. Και όμως, δεδομένων όλων αυτών των ανθελληνικών θέσεων του, αντί να υπάρχει μια στοιχειώδης αξιοπρέπεια στη διπλωματική «γλώσσα» της ελληνικής πλευράς, ο Γιώργος Γεραπετρίτης συμπεριφέρεται σαν να είναι ο αχθοφόρος του Σουλτάνου που θα μεταφέρει τις βαλίτσες του και αν είναι σβέλτος, θα πάρει και… πουρμπουάρ!

Αν ο ραγιαδισμός ξεχειλίζει από παντού, τελικά δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε για τα προσχήματα. Διακόσια χρόνια μετά την κληρονομιά της ελληνικής λεβεντιάς και του απροσκύνητου ηρωικού πνεύματος, φτάσαμε στο έσχατο κατάντημα να παρουσιάζουμε «Χατζηαβάτες» υπουργούς που υποκλίνονται μπροστά στον «Εφέντη»!

Όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, η… οσφυοκαμψία του Γεραπετρίτη έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα, με τον κόσμο να σχολιάζει εξοργισμένος την ταπεινωτική στάση του υπουργού Εξωτερικών. Και είναι περιττό να πούμε ότι τέτοιες συμπεριφορές προξενούν φρίκη για το τι είδους «διαπραγματεύσεις» θα γίνουν με τέτοια διάθεση δουλικότητας…

Γιώργος Γεραπετρίτης: 2 αιώνες μετά το ’21, φτάσαμε να έχουμε «Χατζηαβάτες» υπουργούς που υποκλίνονται στον «Εφέντη» – Κατάντια!

Δυστυχώς, η εικόνα μιλάει από μόνη της και είναι δυνατότερη και από χίλιες λέξεις. Δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο.


Μια άνευ προηγουμένου κίνηση έκανε ο υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης, όταν ο Τούρκος πρόεδρος πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς ο Έλληνας ΥΠΕΞ, υποκλίθηκε!

Όπως είναι εμφανές στο παρακάτω βίντεο ο ΥΠΕΞ, όταν πέρασε από μπροστά του ο Τούρκος πρόεδρος, πραγματοποίησε μία… βαθιά υπόκλιση.