Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Το ψευτοδίλημμα του Αθηνών Ιερωνύμου.


Ο Αρχιεπ. Ιερώνυμος Β συνηθίζει να πετά ψευτοδιλήμματα στο ποίμνιο για να κρύψει την ενδοτική του στάση σε όλα τα καυτά θέματα της Εκκλησίας. Σε πρόσφατη συνέντευξη, απαντώντας σε ερώτηση για τον ψευτογάμο των ομοφυλοφίλων που ετοιμάζει η κυβέρνηση, είπε το εξής απίστευτο:  «Η Εκκλησία πάντοτε πιστεύει, γιατί αυτό της είπε ο Χριστός, την ελευθερία του ανθρώπου. Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε έναν άνθρωπο, να του πούμε θα ζήσεις έτσι, θα ζήσεις έτσι, σου λέω αυτό είναι. Αυτός θα ζήσει όπως θέλει. Δεν θα του επιτρέψουμε όμως να μας αλλάξει την σύνθεση της κοινωνίας. … Πώς θα κάνει παιδί που θα κάνει την κοινωνία μου αύριο και ποια θα είναι η κοινωνία;»

Δηλαδή η «σύνθεση» της κοινωνίας αλλάζει από αυτό το σημείο και μετά; Τώρα στα σχολεία που διδάσκουν την ομοφυλοφιλία δεν αλλάζει η «σύνθεση» της κοινωνίας; Όταν αλλάζει ο «χάρτης» της ψυχής των παιδιών δεν ετοιμάζεται μια άλλη κοινωνία; Δεν στραπατσάρονται οι ψυχές των παιδιών; Δεν φτιάχνονται οι ομοφυλόφιλοι του αύριο; Δεν οδηγούνται αυτά τα παιδιά «που θα κάνουν την κοινωνία αύριο» σε σκοτεινούς και επικίνδυνους δρόμους; Αν περισσότερα παιδιά καταλήξουν στην ομοφυλοφιλία από την πλύση εγκεφάλου που τους γίνεται τώρα στα σχολεία, στα κοινωνικά δίκτυα, την μουσική, την μόδα, την τηλεόραση και παντού, η «σύνθεση» της κοινωνίας δεν θα έχει αλλάξει; Θα αλλάξει μόνο εάν η Πολιτεία αναγνωρίσει και επισήμως «γονείς» ομοφυλόφιλους και τους δώσει παιδιά; Μα αυτό αργά η γρήγορα αναγκαστικά θα γίνει έτσι όπως πάμε.

Θεωρεί ο Αρχιεπίσκοπος ότι αυτός είναι λιγότερο επικίνδυνος από τους ομοφυλόφιλους ψευτογονείς; Θεωρεί ότι η έως τώρα στάση της διοικούσης Εκκλησίας είναι λιγότερο επικίνδυνη από το νομοσχέδιο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση; Θεωρεί ότι δεν έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην ήδη δρομολογούμενη αλλαγή «σύνθεσης» της κοινωνίας; Αυτός σαν προκαθήμενος της Εκκλησίας, που δήθεν κουνάει το δάχτυλο στους άλλους, τί έχει κάνει από την δική του θέση να βάλει φρένο σε αυτήν την κατάσταση; Δεν έχει συνθηκολογήσει όταν δέχεται να ακούγονται στην Εκκλησία απόψεις όπως ότι «ο Χριστός έβαλε το πάθος της ομοφυλοφιλίας στους ανθρώπους»; Δεν έχει συνθηκολογήσει όταν επιτρέπει να αλλοιώνονται τα «φάρμακα» της Εκκλησίας που βοηθάνε την πνευματική υγεία των ανθρώπων; Ποιον κοροϊδεύει όταν λέει ότι ανησυχεί για την «σύνθεση» της κοινωνίας την ώρα που αδιαφορεί όταν δίνονται χαλασμένα πνευματικά φάρμακα στους ανθρώπους; Ποιόν κοροϊδεύει όταν αδιαφορεί για τα πνευματικά αίτια της αρρώστιας και κάνει πως ενδιαφέρεται για τα κοινωνικά της συμπτώματα;

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ, εδώ ο κόσμος καίγεται, εδώ η κοινωνία έχει ήδη γκαστρωθεί και ετοιμάζεται να γεννήσει και ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν έχει πάρει θέση και ότι είναι λέει αποφασισμένος να θέσει το θέμα στην Ιεραρχία να το κουβεντιάσουν!! (να το κουβεντιάσουν!!) Ας μην πούμε εδώ το κοινώς λεγόμενο, να προσέχουν μη σχίσουνε κανα καλσόν, να πούμε όμως ότι η Εκκλησία του Χριστού έχει ήδη πάρει θέση εδώ και χιλιάδες χρόνια, την οποία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β και οι συν αυτώ ΔΕΝ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ. Η διοικούσα Εκκλησία ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ μπροστά στις βλαστήμιες που ακούγονται εντός και εκτός της Εκκλησίας ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ, ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.

Για να καταλάβουμε πόσο (εσκεμμένα) έχουν αργήσει, στις ΗΠΑ έχουν ήδη αρχίσει να μπαίνουν στους Ορθόδοξους Ναούς άνθρωποι που άλλαξαν φύλο. Η κατάσταση μαθαίνουμε είναι τραγική. Όταν αυτό θα συμβεί κι εδώ τί θα πούνε σε αυτούς τους ανθρώπους; Θα τους πούνε ότι ο Χριστός έβαλε το πάθος μέσα τους και μπορούνε να έλθουν να κοινωνήσουν; Θα τους βάλουν και μέσα στο Ιερό για λόγους «ισότητας»; Ο πνευματικός τί θα τους πει; Ότι είναι καλά εκεί που είναι αρκεί να μένουν σε σταθερή σχέση; Σε εμάς τί θα λένε; Στα παιδιά μας τί θα λένε; Με πόσα «ευαγγέλια» θα κοροϊδεύουν τον κόσμο; Οι συνθήκες «ωριμάζουν» για να παραδώσουν τα Μυστήρια στους κίναιδους και δήθεν τους νοιάζει αν ο Κούλης τους παραδώσει και την οικογένεια!

Υ.Γ. Στην συνέντευξη ο Αρχιεπ. Ιερώνυμος είπε ότι πήγε στο χωριό και έβγαλε τη νέα ηλεκτρονική ταυτότητα! Την ίδια ώρα βλέπουμε κάποιους «μοντέρνους» Ιεράρχες να σηκώνουν ξαφνικά τα λάβαρα της συντηρητικότητας στο θέμα του ψευτογάμου των ομοφυλοφίλων.

 Δεν αποκλείεται να υπήρξε συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και κάποιων εκεί στην διοικούσα Εκκλησία που λύνουν και δένουν. Δεν αποκλείεται να έγινε ένα παζάρι, με την διοικούσα Εκκλησία να υποχωρεί στο θέμα των ψηφιακών ταυτοτήτων για να μεταθέσει η κυβέρνηση τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων για αργότερα. Και εμφανίστηκε ο τάχα ανήσυχος Αρχιεπίσκοπος (ανήσυχος για ένα θέμα που έχει εδώ και καιρό παρατήσει στην μοίρα του), να μας πει ότι πήρε τη νέα ταυτότητα, και με το «δίλημμα» αλλαγής της «σύνθεσης» της κοινωνίας να μας πει ότι αν η κυβέρνηση προχωρήσει στον «γάμο» των ομοφυλοφίλων θα καλέσει σε Σύνοδο την Ιεραρχία! Ναι! Μάλιστα! Τι κάνει νιάου στα κεραμίδια!


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ   Το ψευτοδίλημμα του Αθηνών Ιερωνύμου. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ (wordpress.com)