Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικη εορτή χωρίς Χριστό, χωρίς Άγιο Βασίλειο.



                       

Η παιδική εορτή των Χριστουγέννων στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Διάβας της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, ξεκινά με ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Διερωτώμεθα εάν αυτό αποτελεί μέρος της «προοδευτικής» προσέγγισης των παιδιών να μην τους λέμε τί όντως συνέβη, αλλά να παρουσιάζουμε τα Χριστούγεννα μέσα από ένα…. παραμύθι! Βέβαια, γνωρίζουμε πολύ καλά που θα μπορούσε να οδηγήσει όλο αυτό.

Στην εκδήλωση οι «Αδελφοί Μάγοι» θα διασκεδάσουν τα μικρά παιδιά με τα ταχυδακτυλουργικά τους. Οι τρείς μάγοι σοφοί από την Ανατολή, έψαχναν το νεογέννητο Ιησού για να Τον προσκυνήσουν και να Του δώσουν δώρα, τούτοι εδώ δεν ενδιαφέρονται για τον Χριστό αλλά «περιποιούνται» τα παιδιά με μουσικοχορευτικά παιχνίδια, μασκότ χιονάνθρωπους και ζωγραφίζουν στα πρόσωπά τους μορφές ξωτικών!

Στο πρόγραμμα υπάρχει ένα «δέντρο ευχών»! Εμείς οι Ορθόδοξοι προσευχόμαστε στον Θεό, δεν ευχόμαστε μπροστά σε δέντρα. Τί μαθαίνουν τα παιδιά από αυτό;

Και βέβαια από την εορτή δεν λείπει ο αιρετικός χοντροβασίλης, ο οποίος θα μοιράσει δώρα στα παιδιά. Διερωτώμεθα, εάν τα παιδιά, του κατηχητικού κιόλας!, της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Διάβας που συμμετέχουν στις προετοιμασίες, γνωρίζουν για τον αληθινό Μέγα Βασίλειο και για ποιον λόγο οι υπεύθυνοι ιερείς και οι αδιάφοροι γονείς στερούν από αυτά τα παιδιά την γνώση αυτού του Μεγάλου Πατέρα της Εκκλησίας, τον οποίον αντικαθιστούν με την καρτουνίστικη καρικατούρα των αιρετικών.

Δεν μας φταίει κανείς λοιπόν. Εμείς πετάμε το χρυσάφι για τα ξυλοκέρατα.

Η «επιτυχημένη» βραδιά της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Διάβας, κλείνει με πυροτεχνήματα στον ουρανό! για να σφραγιστεί έτσι με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο η γελοιωδέστατη καρακιτς μετάλλαξη στην οποία έχουμε περιέλθει!



ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ



Aνώνυμος on 12 Δεκεμβρίου, 2023 


Εάν οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να βλέπουν μαγείες, ταχυδακτυλουργικά, ξωτικά κλπ., να μην τα στέλνουν στο κατηχητικό αλλά σε μέντιουμ, αστρολόγους και όλα τα συναφή. Και εάν φτάσαμε στο σημείο οι ενορίες να «εορτάζουν» έτσι τα Χριστούγεννα, μήπως πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε » Κρυφές Εκκλησίες» για να λειτουργηθούμε;