Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Ο Πατριάρχης κεντρικός ομιλητής του Διεθνούς Κέντρου Διαθρησκευτικού και Διαπολιτισμικού Διαλόγου Βασιλιάς Αμπντουλάχ Μπιν Αμπντούλ Αζίζ (KAICIID)


 

Ο Πατριάρχης αναχώρησε το πρωί της Τρίτης, 14η Μαΐου 2024, για τη Λισαβώνα, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκοσμίου Φόρουμ Διαλόγου του KAICIID, όπου είναι κεντρικός ομιλητής.

Τον Παναγιώτατο θα συνοδεύσουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, και ο Ιερολ. Πατριαρχικός Διάκονος κ. Επιφάνιος Kamianovych, ενώ στη Λισαβώνα θα ενταχθεί στην Πατριαρχική Συνοδεία και ο επιχώριος Σεβ. Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας κΒησσαρίων.

…………………………………………..

Ο Πατριάρχης στην Λισαβώνα (ημέρα 1η)

ec-patr.org

Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά της τιμίας αυτού συνοδείας, αφίχθη το πρωί της Τρίτης, 14ης Μαίου 2024, στο αεροδρόμιο της Λισαβώνας, προσκεκλημένος του Διεθνούς Κέντρου Διαθρησκειακού και Διαπολιτισμικού Διαλόγου KAICIID, προκειμένου να μετάσχει στην 1η Παγκόσμια Διάσκεψη Διαλόγου αυτού (14-16/05) ως κύριος ομιλητής, στη νέα έδρα του οργανισμού στη Λισαβώνα.

Σεβαστείας Θεοδόσιος: Η καταδίωξη της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας ισοδυναμεί με επίθεση στο σύνολο της Ορθοδοξίας

                     

  Ο ιεράρχης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Θεοδόσιος απέστειλε συγχαρητήριες ευχές στον Προκαθήμενο και τους ιεράρχες της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, απευθύνοντας προς αυτός από την Αγία Πόλη Ιερουσαλήμ τον αναστάσιμο χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη – Αληθώς Ανέστη!».

ΓΑΜΟΣ Η εκλογή του συζύγου της ζωής μας (Εξαιρετικό)



Η εκλογή του συντρόφου της ζωής είναι μία υπόθεσις η οποία, όταν έλθωμε σε κατάλληλη ηλικία, δεν πρέπει να αναβάλλεται.

Οπωσδήποτε ο άνθρωπος δεν πρέπει να βιάζεται, διότι «γρήγορος γάμος, γρήγορη απελπισία», αλλά ούτε και να αναβάλλη την υπόθεσι αυτή της ζωής του. 

Δεν πρέπει να καθυστερή, διότι η καθυστέρησις είναι θανάσιμος κίνδυνος για την ψυχή του. Κατά κανόνα ο κανονικός ρυθμός της πνευματικής ζωής του ανθρώπου αρχίζει με τον γάμο. 

Ο ανύπανδρος άνθρωπος είναι σαν να ζη στον διάδρομο• δεν έχει προχωρήσει ακόμη στα δωμάτια. [....]

– Μη διάλεξης άνθρωπο που σπαταλά τις ώρες του στις λέσχες, στις διασκεδάσεις, στα ταξίδια και στις πολυτέλειες.

Ἀρχιμανδρίτου Παύλου Κ. Ντανᾶ: Ἡ Ἐκκλησία κατ’ οἰκονομίαν δέχεται καί τίς προγαμιαῖες σχέσεις; ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

 «Ἡ ἐγκράτεια καί ἡ ἁγνότης τῶν νέων θά λογιστεῖ ὡς μαρτύριο συνειδήσεως»


 Αναδημοσίευση
Ἀρχιμανδρίτου Παύλου Κ. Ντανᾶ,  Ἱεροκήρυκος

Αὔγουστος 2023

Σεβαστοί μου φιλόθεοι ἀδελφοί, χαίρετε ἐν Κυρίῳ.

     Πρίν λίγο καιρό ἔλαβα μιά ἀγωνιώδη ἐπιστολή ἀπό μιά νέα, ἡ ὁποία μοῦ κατέθεσε τήν ἐμπειρία της. Τήν παραθέτω αὐτούσια (μέ μεταφορά σέ πολυτονική γραφή):

ΓΑΜΟΣ-ΒΑΠΤΙΣΗ: Η νεοεισαχθείσα "ετέρα παράδοσις" στην Ορθόδοξη Εκκλησία!

Η νέα «Εκκλησία» των Οικουμενιστών, παρανομεί συνεχώς και αμετανόητα!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

 ΓΑΜΟΣ-ΒΑΠΤΙΣΗ: Η νεοεισαχθείσα "ετέρα παράδοσις" στην Ορθόδοξη Εκκλησία!
Διαβάσαμε το άρθρο του πατρός Δανιήλ  Αεράκη, «Ξεθεμέλιωμα του γάμου», στο οποίο επισημαίνει τα τραγικά φαινόμενα περί του  «γάμου» γενικώς, αλλά και περί του μυστηρίου του γάμου από τους βαφτισμένους στην κολυμβήθρα της Αγίας μας Εκκλησίας Έλληνες Ορθoδόξους Χριστιανούς.
Πράγματι, με όλα αυτά που συμβαίνουν, είναι σαν να έβαλε σκοπό του ο Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος να ξεβαφτιστεί, να πετάξει από πάνω του τη Χάρη που πήρε από το μυστήριο. Είναι σαν να ακούγεται ισχυρή η κραυγή, που αναφέρει ο πατήρ Δανιήλ, από το στόμα του Νεοέλληνα μετά αγανακτήσεως, κατά του Θεού:
«Θεέ, δεν σε θέλουμε. Μόνοι μας τακτοποιούμε τα καθ’ ημάς».
Και συμπληρώνουμε:
«Μόνοι μας θα φτιάξουμε παράδοση, κατά πώς μας αρέσει. Εσύ, αν υπάρχεις, μείνε εκεί, στον ουρανό. Μην μπαίνεις στη ζωή μας».

Το μεγάλο Θαύμα: Όταν ο άγιος Αχίλλειος συνάντησε τον άγιο Δημήτριο, πριν την άλωση των πόλεών τους…


Τον και­ρό κα­τά τον ό­ποι­ο έ­μελ­λε να κυ­ρι­ευ­θεί η Θεσ­σα­λο­νί­κη α­πό τους Ά­γα­ρη­νούς, πο­ρευ­ό­με­νοι κά­ποι­οι ευ­λα­βείς χρι­στια­νοί προς τη Θεσ­σα­λο­νί­κη, για την ε­ορ­τή του Α­γί­ου, έ­φθα­σαν στη βα­σι­λι­κή ο­δό, η ο­ποί­α εί­ναι στο Βαρ­δά­ρι.

Εκεί, εί­δαν ό­φθαλ­μο­φα­νώς κά­ποι­ο στρα­τι­ώ­τη, ο ο­ποιίος ερ­χό­ταν α­πό τη Θεσ­σα­λο­νί­κη, και άλ­λον Αρ­χι­ε­ρέ­α, ο ό­ποι­ος ερ­χό­ταν α­πό τον δρό­μο της Λά­ρι­σας. Ό­ταν συ­ναν­τή­θη­καν, ο στρα­τι­ώ­της ά­πε­τά­θη προς
τον Αρ­χι­ε­ρέ­α και εί­πε:

— Χαί­ρε, Άρ­χι­ε­ρεύ του Θε­ού Α­χίλ­λει­ε.

Εί­πε και ο Άρ­χι­ε­ρεύς:

— Χαί­ρε και συ, στρα­τι­ώ­τα του Χρι­στού Δη­μή­τρι­ε.

Μό­λις ά­κου­σαν οι χρι­στια­νοί αυ­τά τα ο­νό­μα­τα, στα­μά­τη­σαν φο­βι­σμέ­νοι ε­κεί κον­τά για να δουν το τέ­λος. Λέ­γει, πά­λι ο στρα­τι­ώ­της:

— Ά­πό που έρ­χε­σαι, Άρ­χι­ε­ρεύ του Θε­ού Α­χίλ­λει­ε, και που πη­γαί­νεις;.

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΙΜΩΝΑΡΙΟ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΑΓΙΩΝ Ο Άγιος Αχίλλιος (15 Μαϊου)

 

Καμαροσκεπής Τάφος Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης
Τάφος Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης

Του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου, δασκάλου


Ο Άγιος Αχίλλιος γεννήθηκε στην Καππαδοκία πριν το τέλος του 3ου αιώνα, από γονείς πλούσιους και ευσεβείς. Αυτοί τον ανέθρεψαν χριστιανικά και τον μόρφωσαν πλουσιοπάροχα. Μετά το θάνατο των γονέων του, μοίρασε την περιουσία τους στους φτωχούς και πήγε στους Αγίους Τόπους. Κατόπιν επισκέφτηκε διάφορα ασκητήρια όπου ασκήθηκε με νηστεία, προσευχή, αγρυπνία και άλλες χριστιανικές αρετές. Ύστερα πήγε στη Ρώμη και στη Θεσσαλία, όπου κήρυξε το Χριστό και έκανε πολλά θαύματα. 

Δείτε πώς έκανε το Ναό ο Μητροπολίτης Αργολίδος για τη Βίκυ Φλέσσα!! (βίντεο)

Σήμερα, αν έχεις πουλήσει την φάτσα σου στην τηλεόραση, μπορείς να πουλήσεις τα πάντα στον αξιολύπητο λαό που δεν σέβεται την Ορθόδοξη Πίστη του.

 

Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Γέροντας π. Αθανάσιος Μυτιληναίος: Γιατί οι γυναίκες δεν κάνει να μπαίνουν στο Ιερό ή να γίνονται κι εκείνες Ιερείς; βίντεο


ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί οι γυναίκες δεν κάνει να μπαίνουν μέσα στο Ιερό ή να γίνονται κι εκείνες ιερείς ;

Δεν θα απαντούσα αν δεν ήταν ένα σύγχρονο θέμα. Πρέπει να σας έλεγα παιδιά για αυτό το εξής. Η Αγγλικανική «εκκλησία» αυτήν την στιγμή έχει ήδη εισαγάγει στην λατρεία ιέρειες. Δηλαδή οι γυναίκες τελούν την «θεία λειτουργία» πολύ δε παραπάνω αφού είναι ιερείς. Μπαίνουν φυσικά και στον χώρο του ιερού...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ.... ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΑΣΤΕΡΕΣ" ΖΗΤΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ....


Γλέντι κυβερνητικών μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου: Οι ιαχές για τον Πατέλη, η ομιλία Σκέρτσου και το ΛΟΑΤΚΙ friendly wine bar (Photos)

16.02.2024


Όλα τα συναισθήματα εκφράστηκαν μετά το τέλος της ψηφοφορίας όχι μόνο στη Βουλή, αλλά και στην μικρή γιορτή που στήθηκε στο γνωστό wine bar by the glass. Εκεί βρέθηκαν τα στελέχη της κυβέρνησης που πρωτοστάτησαν προκειμένου να έχει αίσιο τέλος όλη αυτή ιστορία αλλά και οι πολλούς άνθρωποι που αφανώς βοήθησαν ο καθένας με το δικό του τρόπο το εγχείρημα.

Θυμάστε τον φασιστογιατρό εξαδάκτυλο με τις υποχωρητικότητες και σκαυάσματα θανάτου ; Τον έδιωξαν κλοτσηδόν από την Θήβα !

 Εξαδάκτυλος: Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό έπρεπε εξ αρχής να είναι υποχρεωτικό

 Θυμάστε τον φασιστογιατρό  εξαδάκτυλο με τις υποχωρητικότητες και σκαυάσματα θανάτου ;

 

Τον έδιωξαν κλοτσηδόν από την Θήβα ! 


Αίγιο: Έδιωξαν την εκπρόσωπο της κυβέρνησης από επίσημο γεύμα των Μητροπολιτών για τον εορτασμό της «Παναγίας Τρυπητής»


Αίγιο: Έδιωξαν την εκπρόσωπο της κυβέρνησης από επίσημο γεύμα των  Μητροπολιτών για τον εορτασμό της «Παναγίας Τρυπητής» | Eretikos.gr 

Η μεγάλη γιορτή της Αιγιάλειας για τον εορτασμό της Πολιούχου του Αιγίου Παναγίας Τρυπητής εξελίχθηκε σε όλη τη διάρκειά της με τις τιμές που αρμόζουν στον εορτασμό της Τρυπητής -που αποτελεί και το μεγάλο γεγονός της πόλης την Παρασκευή της Διακαινησίμου.

Μεγάλο θέμα αποτελούσε πάντοτε η εκπροσώπηση της κυβέρνησης στον εορτασμό της πόλης  και μετά το θρησκευτικό μέρος, στην επίσημη δεξίωση που παρατίθεται από το Δήμο, τα βλέμματα στρέφονταν στις δηλώσεις και την παρουσία του εκάστοτε υπουργού με πολλές ειδήσεις και κυβερνητικές εξαγγελίες στο παρελθόν να βγαίνουν κατά την διάρκεια του γεύματος.

Αυτοαποκαλούμενες «χριστιανές» της πολιτικής που πολεμούν το Ευαγγέλιο με νόμους του Κράτους.

Η Ζέττα Μακρή με την υπ’ αριθμό απόφαση 8778/Ν1/26-01-2024 κατάργησε την θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσώνΕπί Νίκης Κεραμέως είχε καταργηθεί η εορτή των Τριών Ιεραρχών και στα σχολεία με το Νόμο 4653/2020,

Ούτε ένας δεν πάτησε στο κεφάλι την ψευτιά και την υποκρισία…

Εν ονόματι της αγάπης και της ανεκτικότητας έχουν καταντήσει και οι ναοί ξέφραγα αμπέλια… σχ. Λ.Ν.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Γραικός, Γενίτσαρος και Βενετσιάνος


 

Γραικός, Γενίτσαρος και Βενετσιάνος (παράδοσις)
ένα πολύ συγκινητικό κείμενο για το παιδομάζωμα- από το Αναγνωστικό της Έκτης Δημοτικού (1964)

Ήταν περασμένα τα μεσάνυχτα. Φωνή καμιά! Κανένα ζωντανό δεν έβγαζε φωνή στα ρημαγμένα μέρη. Και αν κάπου κάπου κανένα τριζόνι έκανε πως θα αρχίσει το παραπονιάρικο σκοπό του, ως κι αυτό σώπαινε από το φόβο του. Μακριά ακούστηκε και ένα πετεινάρι να λαλεί πίσω από κάτι χαλάσματα, μα και αυτού η φωνή τρομαγμένη πνίγηκε στο λαρύγγι του. Οι Τούρκοι κλεισμένοι στο Κάστρο. Οι Βενετσιάνοι τριγυρίζουν σαν τ’ αγρίμια στην χώρα. Οι Αθηναίοι είναι τρυπωμένοι στα σπίτια τους.
Βρισκόμαστε στα 1687.

To Ευρωκοινοβούλιο και το πανίσχυρο λόμπυ προώθησης των εκτρώσεων


 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

To Ευρωκοινοβούλιο και το πανίσχυρο λόμπυ προώθησης των εκτρώσεων

Γράφει ο Καλλιντέρης Νικόδημος

   To 2000 o Νeil Datta ίδρυσε το «Ευρωπαϊκό Κοινοβουλευτικό Φόρουμ για τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη» (“European Parliamentary Forum on Population and Development”) με την υποστήριξη της πανίσχυρης διεθνούς οργάνωσης International Planned Parenthood Federation (IPPF).

Ντροπή ωρέ ΕΛΛΗΝΕΣ!






Συμβιβασμένοι μέ τούς πολιτικούς


 


Τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου π. Διονυσίου Τάτση

  Πάντα προκαλοῦν οἱ πολιτικοί τῆς πατρίδας μας μὲ διάφορους νόμους ποὺ ψηφίζουν καὶ ἔρχονται σὲ πλήρη ἀντίθεση μὲ τὴ διδασκαλία τῆς Ἐκκλησίας καὶ εἰδικότερα τὴ χριστιανικὴ ἠθική. Καὶ εἶναι πολλοὶ οἱ ἀντιχριστιανικοὶ νόμοι ποὺ ἰσχύουν καὶ αὐτοὶ ποὺ πρόκειται νὰ προωθηθοῦν γιὰ νὰ ὁλοκληρωθεῖ ἡ πνευματικὴ ὑποβάθμιση τοῦ λαοῦ. Οἱ ἐθνοπατέρες θεωροῦν ἐκσυγχρονισμὸ καὶ πρόοδο τὴν «ἀπελευθέρωση» ἀπὸ τοὺς ἠθικοὺς κανόνες, οἱ ὁποῖοι κρατοῦν – κατὰ τὸν παραλογισμό τους –  σὲ καθυστέρηση τὸ λαὸ καὶ τὸν ὁδηγοῦν πολλοὺς αἰῶνες πίσω, ὅταν πυκνὸ ἦταν τὸ σκοτάδι κλπ. Νομίζουν ὅτι ἡ ἁμαρτωλὴ ζωὴ φέρνει τὴν εὐτυχία στὸν ἄνθρωπο, ἐνῷ δὲν ἀνησυχοῦν γιὰ τὴν ἐξαθλίωση τοῦ λαοῦ, γιὰ τὴν ἐγκληματικότητα καὶ τὴν παρακμή. Δυστυχῶς, οἱ πολιτικοὶ πιὰ δὲν εἶναι παραδείγματα πρὸς μίμηση, ἀλλὰ παραδείγματα πρὸς ἀποφυγὴ καὶ ἄξια περιφρόνησης.

Κυριακή 12 Μαΐου 2024

ΝΙΚΟΣ Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗΣ: «Αλλοτρίας δε βοτάνης απέχεσθαι, ήτις εστίν αίρεσις» (Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος – Προς Τραλλιανοίς VI, 37-38) (και οι ομολογιακές βαθμίδες των Ορθοδόξων Χριστιανών) ΜΕΡΟΣ Ε΄

 Συνέχεια: Από το μέρος          Α΄, Β΄, Γ΄,Δ΄    ΝΙΚΟΣ Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗΣ: «Αλλοτρίας δε βοτάνης απέχεσθαι, ήτις εστίν αίρεσις» (Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος – Προς Τραλλιανοίς VI, 37-38) ΜΕΡΟΣ Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ (agonasax.blogspot.com)

«Αλλοτρίας δε βοτάνης απέχεσθαι, ήτις εστίν αίρεσις»

(Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος – Προς Τραλλιανοίς VI, 37-38)

(και οι ομολογιακές βαθμίδες των Ορθοδόξων Χριστιανών)

ΜΕΡΟΣ Ε΄

Αναμφίβολα, και στις Επιστολές του Αγίου Ιγνατίου «Προς Εφεσίους – ΧΙV, 29-31» και «Προς Πολύκαρπον Σμύρνης – ΙΙΙ, 30-34», φανερώνεται (σε ομολογιακές βαθμίδες) η άγρυπνη – ασυμβίβαστη συνείδηση του Αγίου Ιγνατίου (ως ποιμένος) έναντι του κινδύνου των αιρέσεων, διατυπώνοντας και τις μορφές συμπεριφοράς∙ αγωνιστικής συμπεριφοράς σε επίπεδο αντίστασης. Γράφει σχετικά:

Α) «Οι επαγγελόμενοι Χριστού είναι, ουκ εξ ών λέγουσι μόνον, αλλά και εξ ών πράττουσι γνωρίζονται. «Εκ γαρ του καρπού το δένδρον γινώσκεται» (Ματθ. 12, 33)» (Προς Εφεσίους).

Η χειροτονία μιας γυναίκας ως διάκονου δεν είναι η μόνη συγκλονιστική είδηση που βγήκε από την Αλεξανδρινή Ορθόδοξη Εκκλησία ;;;;;;;;...ΦΡΙΞΟΝ ΗΛΙΕ!!!!!!!!!!!!!!!!

 ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΤΕΛΕΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΑΜΟ ΕΝΩ ΠΑΡΕΜΕΝΕΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eισαγωγικά

Αναδημοσιεύουμε από την σελίδα  «Ask About The Orthodox Faith» την παρακάτω συγκλονιστική είδηση από σχετική δημοσίευση του Fr-George Maximov.(κληρικός της Ρωσικής Εκκλησίας).

https://www.facebook.com/groups/ask.about.the.orthodox.faith/permalink/7802168406470361/?mibextid=xfxF2i&rdid=tuX9yplqeGaihhlT

Αν τα γραφόμενα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα παρακαλώ να μας ενημερώσουν όσοι γνωρίζουν το θέμα.

Για ευνόητους λόγους δεν γράφονται τα πλήρη στοιχεία  των εμπλεκομένων κληρικών. Αυτά υπάρχουν στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση της σελίδος του f/b, όπως επίσης και επί πλέον φωτογραφικό υλικό.

π.Δ.Α

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Καθηγητής Δρ. Ν. Δαπέργολας για τα νέα «κατορθώματα» των επισκόπων μας.

Τα νέα «κατορθώματα» των επισκόπων μας σε Ελλάδα, Αμερική, αλλά και…Αφρική (όπου κάποιοι θεομπαίκτες δήθεν αναβίωσαν τόν…αρχαίο θεσμό των διακονισσών), καθώς και άλλα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας (από το νέο φαρισαϊκό ρεσιτάλ των πολιτικών μας τις μέρες του Πάσχα μέχρι τις καυτές εξελίξεις στο μέτωπο των εμβολίων) ήταν τα κύρια αντικείμενα σχολιασμού κατά την προχτεσινή παρουσία του Νεκτάριου Δαπέργολα στον Focus FM. Παραθέτουμε πιο κάτω το σχεδόν 15λεπτο ηχητικό:

Ο π. Θεόδωρος Ζήσης για «το πρόβλημα της ιερωσύνης των γυναικών».


https://youtu.be/zlqw-EWuITs?t=1 – simon agiagi

(†) Ἐπίσκοπος Αὐγουστῖνος Καντιώτης: Ζωή πίστεως



Εὐχαριστῶ, ἀγαπητοί μου, τὸν Κύριον ἡ­μῶν Ἰησοῦν Χριστόν, ποὺ μ᾿ ἀξιώνει γιὰ μιὰ ἀκόμη φορά, τώρα στὰ βαθειὰ γεράματά μου, νὰ κηρύξω τὰ λόγια του. Θὰ προσπαθήσω νὰ σᾶς μιλήσω ὅπως μιλάει ὁ πατέρας στὰ παιδιά του, νὰ μιλήσω μὲ γλῶσσα ἁπλῆ. Θέλω νὰ μὲ προσέξετε.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ [:Ἰω. 20,19-31] YΠΟΜΝΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ



 
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ [:Ἰω. 20,19-31]

YΠΟΜΝΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

«Οὔσης οὖν ὀψίας τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ τῇ μιᾷ τῶν σαββάτων, καὶ τῶν θυρῶν κεκλεισμένων ὅπου ἦσαν οἱ μαθηταὶ συνηγμένοι διὰ τὸν φόβον τῶν Ἰουδαίων, ἦλθεν ὁ Ἰησοῦς καὶ ἔστη εἰς τὸ μέσον, καὶ λέγει αὐτοῖς· εἰρήνη ὑμῖν. καὶ τοῦτο εἰπὼν ἔδειξεν αὐτοῖς τὰς χεῖρας καὶ τὴν πλευρὰν αὐτοῦ. ἐχάρησαν οὖν οἱ μαθηταὶ ἰδόντες τὸν Κύριον. εἶπεν οὖν αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς πάλιν· εἰρήνη ὑμῖν. καθὼς ἀπέσταλκέ με ὁ πατήρ, κἀγὼ πέμπω ὑμᾶς. καὶ τοῦτο εἰπὼν ἐνεφύσησε καὶ λέγει αὐτοῖς· λάβετε Πνεῦμα Ἅγιον· 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ [:Πράξ. 5,12-20] ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ


ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ [:Πράξ. 5,12-20]

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

«Διὰ δὲ τῶν χειρῶν τῶν ἀποστόλων ἐγίνετο σημεῖα καὶ τέρατα ἐν τῷ λαῷ πολλά· καὶ ἦσαν ὁμοθυμαδὸν ἅπαντες ἐν τῇ στοᾷ Σολομῶντος· τῶν δὲ λοιπῶν οὐδεὶς ἐτόλμα κολλᾶσθαι αὐτοῖς, ἀλλ᾿ ἐμεγάλυνεν αὐτοὺς ὁ λαός(:στὸ μεταξὺ μὲ τὰ χέρια τῶν ἀποστόλων γίνονταν συνεχῶς πολλὰ ἐκπληκτικὰ καὶ ἐξαιρετικὰ θαύματα, ποὺ ἐπιβεβαίωναν ὅτι ἡ διδασκαλία τους ἦταν ἀληθινὴ καὶ προκαλοῦσαν κατάπληξη στὸν λαό. Καὶ ὅλοι οἱ πιστοὶ μαζὶ μὲ μιὰ καρδιὰ μαζεύονταν στὴ στοὰ τοῦ Σολομῶντος. Καὶ ἀπὸ τοὺς ὑπόλοιπους ποὺ δὲν εἶχαν πιστέψει, κανεὶς δὲν τολμοῦσε ν᾿ ἀνακατευτεῖ μὲ αὐτούς, νὰ ἀστειευτεῖ μαζί τους καὶ νὰ τοὺς συμπεριφερθεῖ σὰν συνηθισμένους ἀνθρώπους τοῦ δρόμου˙ ἀλλὰ ὁ πολὺς λαός τοὺς τιμοῦσε καὶ τοὺς ἐγκωμίαζε)»[Πράξ. 5,12-13].

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Woke Agenda: Ἀφύπνιση ἤ Άποδόμηση; Συνέντευξη ἀπὸ τὸν π. Ἀρσένιο Βλιαγκόφτη


Τίτλος Ἐκπομπῆς: «Ὑπέρ βωμῶν καί ἑστιῶν» Νο17: Woke Agenda: Αφύπνιση ή Αποδόμηση; Καλεσμένος: Ὁ Ὀσιολογιώτατος Μοναχός Ἀρσένιος Βλιαγκόφτης, Διδάκτωρ Θεολογίας και Φιλοσοφίας.

Ὁ Ἅγιος Νεκτάριος ἀνατρέπει τίς συκοφαντίες ὅτι δῆθεν χειροτόνησε διακόνισσες!


Ὁ Ἅγιος Νεκτάριος σέ ἐπιστολή του 10-11-1914 πρός τόν Μητροπολίτη Ἀθηνῶν Θεόκλητο μεταξύ ἄλλων ἀνατρέπει τό ψέμμα ὅτι χειροτόνησε γυναῖκες καί δή μοναχές! Τά γραπτά τοῦ ἴδιου τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, κονιορτοποιοῦν ὅσα ψευδῶς ὑποστηρίζουν καί διαδίδουν πολλοί.
Ἀπόσπασμα ἐπιστολῆς Ἁγίου Νεκταρίου:

Eurovision 2024: Η Ιρλανδία έφερε μια σατανιστική τελετή με ΛΟΑΤΚΙ+ περιτύλιγμα – Η επίσημη «βάπτιση» της Ευρώπης στον Εωσφορισμό!


Eurovision 2024: Η Ιρλανδία έφερε μια σατανιστική τελετή με ΛΟΑΤΚΙ+ περιτύλιγμα – Η επίσημη «βάπτιση» της Ευρώπης στον Εωσφορισμό! 


Όσο και αν η νεοεποχίτικη κουλτούρα θέλει να κρυφτεί πίσω από «εκσυγχρονιστικά» αφηγήματα, δείχνει τον πραγματικό «θεό» της...

Συντάκτης: Ελευθέριος Ανδρώνης

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που το woke πανηγυράκι της Eurovision δείχνει τη σατανοκίνητη ατζέντα του, αλλά με το εκτρωματικό τραγούδι της Ιρλανδίας στον Α’ Ημιτελικό έγινε και η επίσημη «βάπτιση» της Ευρώπης στον Εωσφορισμό.

Ἡ Εὐρώπη ἔγινε….«Λευκή Δαιμονία» !


Ἰδού ἡ ἀντικανονική χειροτονία τῆς «διακόνισσας» στήν Ζιμπάμπουε! Φωτό


Καθηγητής Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης: Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: Σώζει ζωές ή σκοτώνει;


Η ΕΜΜΕΣΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης


«Είναι πολύ πιο πιθανό να τρακάρεις πηγαίνοντας στο εμβολιαστικό κέντρο από το να πάθεις κάτι από το εμβόλιο»
Κυριάκος Μητσοτάκης, Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Αντ. Σρόιτερ, Alpha, 22.4.2021

Σε μια βρεφοποιημένη κοινωνία, οι προπαγανδιστές φροντίζουν να μιλούν στους βρεφοπολίτες με εύχρηστα σλόγκαν που εμβολιάζουν το προωθούμενο μήνυμα στον εγκέφαλο των αποδεκτών «γρήγορα και εύκολα».

ΣΩΤΗΡΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΣΛΟΓΚΑΝ

Όταν, λοιπόν, οι βρεφοπολίτες πρέπει να πειστούν να τελέσουν την ποθητή για τους προπαγανδιστές ενέργεια, οι τελευταίοι επιστρατεύουν τα πασίγνωστα σωτηριολογικά σλόγκαν.