Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Σύντροφε Αλέξη Τσίπρα: Υψώνεις το πελώριο ανάστημά σου ενάντια στον Καπιταλισμό-Ιμπεριαλισμό. Τρως τον αγλέορα (600 ευρώ για ένα γεύμα ... Το διασκεδάζεις, το γλεντάς, την ώρα που τα κορόιδα οι Έλληνες κάθονται στις ουρές για σύνταξη, ΔΕΗ, τράπεζες, νοσοκομεία και προ παντός λιτότητα στη λιτότητα.

Μίκης Θεοδωράκης σε βιτριολικό σχόλιο κατά Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ


Ό,τι προσδοκούσε να κερδίσει πολιτικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με την επίσκεψη στην Κούβα για να παραστεί στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Φιντέλ Κάστρο, φαίνεται το απώλεσε μετά τη… βιτριολική παρέμβαση της εμβληματικής προσωπικότητας της Αριστεράς, του Μίκη Θεοδωράκη, τον οποίο κάποτε επισκέφτηκε, όταν είχε ξεκινήσει να τον κριτικάρει. Το ότι δεν θα τολμήσει ούτε καν να του τηλεφωνήσει, μοιάζει για ένα μάλλον ασφαλές στοίχημα.
Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι καυστικός και ειρωνικός στο σχόλιο που ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα, αποκαλώντας τον Τσίπρα ανεξέλεγκτο πολιτικά λόγω της ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αδιαφορώντας για το ότι έχει χάσει τη λαϊκή πλειοψηφία (σ.σ. ποτέ δεν την είχε… με όρους απλής αναλογικής, αφού άνω του 60% δεν τον είχε ψηφίσει).
Του καταλογίζει ευθέως κοροϊδία του ελληνικού λαού, απορρίπτει εμμέσως τις δικαιολογίες του Μεγάρου Μαξίμου για το πραγματικό κόστος του ταξιδιού στο οποίο πήγε «με φίλους και φίλες», ενώ τον καταγγέλλει για στυγνή υποκρισία, αφού παράστησε τον επαναστάτη στην Αβάνα, για να γυρίσει και να προσαρμοστεί απολύτως στη βούληση των δανειστών… Ας δούμε λοιπόν την παρέμβαση Θεοδωράκη:

«Ανοιχτή Επιστολή προς τον κ. Τσίπρα
»Σύντροφε Αλέξη, σε παραδέχομαι, γιατί είσαι μάγκας. Ο πιο μεγάλος μάγκας στην Ελλάδα από το 450 π.Χ. έως σήμερα. Γιατί κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς να λογαριάσεις κανένα. Παίρνεις το προσωπικό σου αεροπλάνο, το γεμίζεις με φίλους και φίλες και πας στην Κούβα και αφήνεις τον λογαριασμό, 300.000 δολλάρια να τον πληρώσουν τα κορόιδα με τα 300 ευρώ το μήνα στην καλλίτερη περίπτωση.
»Κάνεις το κέφι σου. Μιλάς στην πλατεία της Επανάστασης όπου μιλούσε και ο Φιντέλ σαν ένας γνήσιος και σκληρός επαναστάτης. Υψώνεις το πελώριο ανάστημά σου ενάντια στον Καπιταλισμό-Ιμπεριαλισμό. Τρως τον αγλέορα (600 ευρώ για ένα γεύμα πληρωμένο από το Υπουργείο των Εξωτερικών, δηλαδή τα τσιράκια σου). Το διασκεδάζεις, το γλεντάς, την ώρα που τα κορόιδα οι Έλληνες κάθονται στις ουρές για σύνταξη, ΔΕΗ, τράπεζες, νοσοκομεία και προ παντός λιτότητα στη λιτότητα.
»Το παίζεις επαναστάτης κι όταν γυρίσεις, ξαναγίνεσαι αυτό που ήσουν, το παιδί που κάνει τα θελήματα της Μέρκελ, του Ομπάμα και του Γιούνγκερ που κατακεραύνωσες στην Αβάνα και πάλι σε βάρος του έξυπνου ελληνικού λαού, γιατί αυτός αποφάσισε να τον κυβερνούν άτομα χωρίς οπαδούς και φιλότιμο, που το παίζουν κυβέρνηση.
Καλή αντάμωση στα Γουναράδικα».