Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΘΗΣΑΥΡΟΣ Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΓΩΝΑΣ Α.Φ.187 http://www.agonas.org
«Η Ελλάδα έχει πολύ ορυκτό πλούτο,

αλλά δεν θα σας αφήσουν να τον βγάλετε»

(ΝΙΚ. ΧΡΟΥΣΤΣΩΦ)
Με αυτά τα λόγια απάντησε ο τότε ηγέτης της ΕΣΣΔ Νικ. Χρουστσώφ στον Έλληνα – εκτελών χρέη Πρωθυπουργού της Ελλάδας – Σοφοκλή Βενιζέλο, όταν τον επισκέφτηκε στη Μόσχα και του ζήτησε οικονομική βοήθεια.
Όλοι οι ξένοι γνωρίζουν, εδώ και δεκαετίες, για τον πραγματικό ορυκτό μας πλούτο, γι’ αυτό οι σωτήρες – Ευρωπαϊκή Ένωση, Γερμανία, Αμερική κ.α., λειτουργώντας παρασκηνιακά, μας έδιναν αφειδώς δάνεια, επιδοτήσεις και δεν μας χαλούσαν ποτέ χατήρι. Έβαζαν “κατάλληλους” ανθρώπους στη χώρα μας, κρατώντας υπό έλεγχο την τύχη της Ελλάδας. Δωροδοκούσαν όσους άπλωναν το χέρι ώστε να τους χρησιμοποιήσουν την κατάλληλη στιγμή. Τους βεβαίωναν μάλιστα ότι, τα λεφτά που λάβαιναν για την συνεργασία και κατέθεταν, ήταν καλά κρυμμένα στην Ελβετία ή σε άλλους φορολογικούς παραδείσους. Έτσι, όποτε ήθελαν, εκβίαζαν τους διεφθαρμένους και διεκπεραίωναν τις χονδρές τους υποθέσεις.
Για χρόνια παρακολουθούσε ο λαός άναυδος αυτό το αίσχος της απόλυτης ασυδοσίας, της κλεψιάς και της ρεμούλας με τις σκανδαλώδεις λοβιτούρες και κανείς δεν τολμούσε να τους ακουμπήσει. Είχε επικρατήσει σαν “δόγμα”: «δούλεψε να φας και κλέψε για να ’χεις».
Εδώ στην Ελλάδα, έχουν καταγραφεί οι πιο σκληροί ανταγωνισμοί Αμερικανών, Βρετανών, Γάλλων και Γερμανών για το ποιος θα έχει το “πάνω” χέρι και την κηδεμονία. Στους ανταγωνισμούς αυτούς αποδίδονται και οι ανατροπές που έγιναν στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας, όπως: του Γεωργ. Παπανδρέου από τους αποστάτες, τους χουντικού Παπαδόπουλου από τον πιο “συνεργάσιμο” Ιωαννίδη, η κατάληψη της μισής Κύπρου από τους Τούρκους (πετρέλαια – φυσικό αέριο), τα Ίμια (μοναδικά παγκοσμίως σε ποσότητα οσμίου και κόκκινου υδραργύρου1).

Θυμάστε τις δηλώσεις του τότε Πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών Πάγκαλου.
Και σήμερα οι φίλοι μας “σωτήρες”, κλείνουν το μάτι στους Τούρκους ώστε να αμφισβητούν την κυριαρχία μας σε 114 μικρά νησιά και βραχονησίδες στα Δωδεκάνησα, στους Αλβανούς να ζητούν την Ήπειρο για την μεγάλη Αλβανία και στα Σκόπια την Μακεδονία. Έτσι αγοράζουμε τεράστια εξοπλιστικά προγράμματα που αντιστοιχούν στο 4,70% του ΑΕΠ το 2002.
Η χώρα μας έχει δαπανήσει για αναχαιτίσεις-αναγνωρίσεις στο FIR Αθηνών από το 1974 πάνω από 2 τρισεκατομμύρια ευρώ σε απόλυτες τιμές και έχουν θυσιαστεί πολλοί Έλληνες πιλότοι (Γιαννικάκης, Πετρούτσιος, Σαλμάς, Ηλιάκης κ.ά.).
Για αγορές καταναλωτικών ειδών δαπανούμε τεράστια χρηματικά ποσά, αφού μας κλείσανε κάθε παραγωγικό εργοστάσιο που είχαμε, με απώτερο σκοπό να αγοράζουμε τα πάντα απ’ αυτούς με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσουμε και να παραδοθούμε στους “σωτήρες” δανειστές μας άνευ όρων.
Πολλοί ξένοι και Έλληνες ειδικοί (οικονομολόγοι, καθηγητές, τραπεζίτες) θεωρούν την ελληνική κρίση κατασκευασμένη, με συνεργασίες από το εξωτερικό και το εσωτερικό, και επιδοκιμασμένης συνταγής. Δηλαδή συνταγή που φορτώνει χρέος σε μια χώρα τόσο, ώστε να μην μπορεί, από ένα σημείο και μετά, να εξυπηρετηθεί, να σταθεί στα πόδια της και να ανακάμψει, με αποτέλεσμα να παραλύσει και ν’ αρχίσει το «ξεπούλημά» της.
Μέχρι προ τριετίας λειτουργούσαν κυρίως παρασκηνιακά και έτσι διεκπεραίωναν τις υποθέσεις τους. Τώρα βγήκαν για τα καλά στο προσκήνιο και είδαμε καθαρά τις προθέσεις τους. Δεν δίστασαν να μας προσβάλουν, ως τεμπέληδες, ανήθικους και διεφθαρμένους (ενώ αρχιτέκτονες είναι οι ίδιοι) τα δε μέσα ενημέρωσής τους να διακωμωδούν κι εμάς και την ιστορία μας, να γελοιοποιούν κάθε τι ελληνικό, και να ασελγούν επί ιερών και οσίων διασαλπίζοντες προς κάθε κατεύθυνση ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν παράγει τίποτα» ενώ οι ίδιοι μας έκλεισαν κάθε πηγή (εργοστάσια, γεωργία…) που θα μας καθιστούσε αυτάρκεις.
Σκοπός τους λοιπόν η πλήρης εξάρτησή μας απ’ αυτούς ώστε δανείζοντάς μας περισσότερα απ’ όσα χρειαζόμαστε (υποχρεωτικά) να βυθιζόμαστε όλο και πιο πολύ στο βούρκο του χρέους (32,5 δις ζητούμε τελευταία, 52 δις μας δίνουν).
Ερωτήματα που απασχολούν
τον ελληνικό λαό:
Οι ξένοι κατεχόμενοι από το αποικιοκρατικό πνεύμα, μετέρχονται κάθε μέσον και τρόπο για να πλουτίσουν την πατρίδα τους. Οι δικοί μας πολιτικοί πώς σκέφτονταν το παρόν και το μέλλον της πατρίδας; Γιατί τόσες προηγούμενες Κυβερνήσεις δεν κινήθηκαν προς την κατεύθυνση να δημιουργήσουν μια ισχυρή Ελλάδα; Γιατί όσοι προσπάθησαν να φέρουν στο φως τον ορυκτό μας πλούτο (γεωλόγοι, ειδικοί καθηγητές, ινστιτούτα κ.α.) τους μυκτήριζαν αποκαλώντας τους γραφικούς και εθνικιστές, ενώ γνώριζαν την πραγματικότητα;
Έπρεπε να περάσουν 24 χρόνια από την συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων (Συνεδριάσεις 4 Β΄ - ΡΣΤ 17 Μαρτίου 1987 – 27 Απριλίου 1987, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΑ΄ … 6 Απριλίου 1987 σελίς 5159), για να μάθουμε αυτά που ο τότε Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος (ΠΑΣΟΚ) Ιωάννης Κουτσογιάννης αποκάλυψε στη Βουλή πόσο καλά δηλαδή γνώριζαν το θέμα οι κυβερνώντες και πώς απέφυγαν να το δημοσιεύσουν (Σήμερα δημοσιεύουμε μέρος του).
Έπρεπε να περάσουν 20 χρόνια για να μάθουμε ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος που οι Αμερικάνοι “έθαψαν” τον Στίβεν Λάλα για 17 χρόνια στις φυλακές τους; Για το πώς απόρρητα έγγραφα και στοιχεία που είχαν στα χέρια τους οι Αμερικάνοι και αφορούσαν πετρέλαια, με μια πράξη ηρωική και με κίνδυνο ακόμη της ζωής του, τα παρέδωσε στην ελληνική Κυβέρνηση για να λάβει γνώση.
Γιατί τελευταία, και αφού μπήκαμε στα μνημόνια, άρχισαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να προβάλουν το τί έχει η Ελλάδα ώστε να το γνωρίσουν οι “φιλάνθρωποι” δανειστές μας;
Το «Bloomberg» (10/10/12) έγραψε ότι: Εάν η Ελλάδα αξιοποιήσει τα κοιτάσματα χρυσού, μέχρις το 2016 θα γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού στην Ευρώπη.
Η Γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» μας αποκάλυψε απόρρητα έγγραφα του ΟΗΕ που χαρακτήριζαν την Ελλάδα «Θησαυρό» σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Οι Αυστριακοί ερευνητές Τόμας Σάιφερτ και Κλάους Βέρνερ έγραψαν «Η μαύρη βίβλος του πετρελαίου» στην Ελλάδα.
Και τις αρχές Δεκεμβρίου 2012 έσκασε σαν βόμβα η επίσημη ανακοίνωση της κεντρικής γερμανικής τράπεζας (Deutsche Bank) ότι η Ελλάδα θα αναδειχθεί 15η χώρα στον κόσμο σε παραγωγή υδρογονανθράκων. Μόνον τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης υπολογίζεται να αποδώσουν όσο το σημερινό χρέος της Ελλάδας.
Και δεν είναι τυχαίο ότι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να διενεργήσουν σεισμικές έρευνες στην Κρήτη και το Ιόνιο οι εννέα (9) μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου με δικά τους έξοδα, και μετά να πουλήσουν τα αποτελέσματα σε εταιρίες πετρελαίων που θα εκμεταλλευτούν τα κοιτάσματα.
Ο Θεός έχει προικίσει την χώρα με σημαντικό ορυκτό πλούτο. Η εγκυκλοπαίδεια Gale (με στοιχεία του 2008) υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα αποτελεί μια από τις πλουσιότερες περιφέρειες της Ευρώπης, γι’ αυτό και οι Τούρκοι, υποδαυλιζόμενοι από τους “φίλους μας” Αμερικανούς, δημιουργούν τεχνητές κρίσεις.
Διαβάζοντας τα πρακτικά της Βουλής του 1987 νομίζεις πως αυτά ειπώθηκαν σήμερα και περιγράφουν επακριβώς την τωρινή κατάσταση της χώρας μας:
Πρακτικά της βουλής με
την ομιλία του βουλευτή Κουτσογιάννη.
«Στην αρχή θέλω να αναφερθώ για λίγο στο ιστορικό του θέματος.
Έχει γραφτεί στον ξένο Τύπο, αλλά και στον ελληνικό, ότι γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’60, δηλαδή 2-3-5 χρόνια πριν από το 70, οι Αμερικανοί ολοκλήρωσαν τις έρευνες που έκαναν στην περιοχή μας για τα κοιτάσματα πετρελαίου και επεσήμαναν με τους δορυφόρους τους κοιτάσματα στο Βόρειο Αιγαίο. Ακολούθησε, η χαρτογράφηση αυτών των κοιτασμάτων με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν οι δορυφόροι και στην συνέχεια είχαμε από την πλευρά των Αμερικανών πάντοτε, την επεξεργασία των σχετικών στοιχείων.
Φαίνεται ότι οι Αμερικανοί έβγαλαν τα εξής περίπου συμπεράσματα: Ότι υπάρχουν κατ’ αρχήν κοιτάσματα πετρελαίου, πιθανώς πλούσια, και σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενεύης του 1958, που αναφέρεται στα θέματα της υφαλοκρηπίδας, αλλά και σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης που ρυθμίζει τα ελληνοτουρκικά σύνορα, αυτά τα κοιτάσματα, είναι ελληνικά.
Οι εκτιμήσεις που έγιναν θα πρέπει να ήσαν οι εξής: Με την άντληση των πετρελαίων αυτών από τους ίδιους τους Έλληνες θα προέκυπτε μία ισχυροποίηση της Ελλάδος, ισχυροποίηση οικονομική, πολιτική και στρατιωτική.
Δεύτερο στοιχείο είναι, ότι αυτή η πρώτη εκτίμηση θα μπορούσε να οδηγήσει αργότερα σε μείωση ή και εξάλειψη της επιρροής των Αμερικανών στη Χώρα μας και επομένως θα προέκυπτε μακροπρόθεσμα μία ζημία στα πολιτικοστρατιωτικά, αλλά και οικονομικά συμφέροντα των Η.Π.Α.
Ακολούθησε η χάραξη της πολιτικής, από την πλευρά των Αμερικανών, στο συγκεκριμένο κρίσιμο χώρο του Αιγαίου με βάση αυτά τα δεδομένα.
Έχει δημοσιευτεί στον ξένο Τύπο, έχει γραφτεί και έχει συζητηθεί και εδώ στην Ελλάδα, ότι κατά πάσα πιθανότητα, κατά πάσα βεβαιότητα θα έλεγα, οι Αμερικανοί έδωσαν αυτούς τους χάρτες στους Τούρκους, οι οποίοι στη συνέχεια τους δημοσίευσαν ως δικούς τους χάρτες.
Είναι φυσικό να ξέρουμε όλοι, ότι οι Τούρκοι δεν είχαν δυνατότητες να βρουν τα πετρέλαια, ούτε φυσικά να φτιάξουν χάρτες, τους οποίους αργότερα δημοσίευσαν. Αυτή είναι εργασία των Αμερικανών. Υπέδειξαν στη συνέχεια στους Τούρκους να θέσουν τις αμφισβητήσεις και διεκδικήσεις τους. Από τότε υποστηρίζουν σε κάθε περίπτωση τις διεκδικήσεις αυτές των Τούρκων. Αυτά είναι γνωστά.
Τέλος θα ήθελα να επισημάνω, ότι καθοδηγούν τους Τούρκους στην κλιμάκωση των πιέσεων και στις διάφορες σχετικές μεθοδεύσεις.Το τελευταίο που μπορούμε να πούμε είναι, ότι οι Αμερικανοί εξοπλίζουν τους Τούρκους με ρυθμούς τους οποίους δεν μπορεί να παρακολουθήσει η Χώρα μας.
Οι Αμερικανοί δηλαδή, με απλά λόγια, προτίμησαν αυτή τη συνταγή της ανάμιξης των Τούρκων στις ελληνικές υποθέσεις, επειδή αυτή είναι μία δοκιμασμένη μέθοδος από τους Άγγλους στην Κύπρο και μάλιστα με πολλή επιτυχία. Η άποψη μου είναι, ότι εδώ έχει εφαρμοστεί η κλασική μέθοδος του διαίρει και βασίλευε.
Οι Τούρκοι, όταν θα πήραν αυτά τα στοιχεία, είναι φυσικό να ανησύχησαν, γιατί γνωρίζουν ότι μια Ελλάδα ισχυρή όχι μόνο δεν μπορεί να είναι αντικείμενο εκβιασμών, προκλήσεων και ληστείας, αλλά σύμφωνα και με τους δικούς τους πάγιους φόβους μπορεί αυτό να σημάνει το τέλος των ονείρων τους για μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία και για άλλα τέτοια κωμικά πράγματα.
Έχουμε επομένως εδώ να παρατηρήσουμε, ότι αμερικανικά και τουρκικά συμφέροντα συμπίπτουν και γι’ αυτο ακριβώς υπάρχει ένα είδος κοινής πολιτικής και στενής συνεργασίας Αμερικανών και Τούρκων, αλλά φυσικά για διαφορετικούς λόγους. Όλες οι ενέργειες των Τούρκων από τότε έχουν ως αίτιο τους πιο πάνω λόγους και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που αναφέραμε.
Επομένως, από δω και πέρα πρέπει να περιμένουμε ότι θα εξακολουθήσει η ίδια κατάσταση και δεν πρέπει κανείς Έλληνας να αυταπατάται, ότι μπορεί να υπάρξουν καλές προθέσεις, διάλογος με αποτελέσματα και όλα τα σχετικά.
Εκείνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι, ότι χρειάζεται επαγρύπνηση απ’ όλους, ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, διπλωματική επίθεση, διεθνή ερείσματα, ισχυρή οικονομία, ομοψυχία, δραστηριοποίηση όλων των εθνικών δυνάμεων, αποφασιστικότητα και ετοιμότητα για όλα τα ενδεχόμενα και λεπτοί χειρισμοί.
….Απλα οι Τούρκοι επεδίωκαν και πέτυχαν, τον ατέρμονα διάλογο, με σκοπό την παρεμπόδιση ή διακοπή της εκμετάλλευσης των ελληνικών πετρελαίων από τους Έλληνες. Και αυτό οι Τούρκοι το επέτυχαν, έως ότου ετοιμαστούν, δηλαδή έως ότου αποκτήσουν την αναγκαία στρατιωτική υπεροχή, για να μας επιτεθούν και να μας αρπάξουν τουλάχιστον το μισό Αιγαίο, όπως αυτό υπάρχει στα σχέδια τους και επανειλημμένα έχει διακηρυχθεί από την πλευρά τους.
Τα λάθη της Κυβέρνησης Καραμανλή στην περίπτωση αυτή της υπογραφής του πρωτοκόλλου είναι, πρώτο, ότι έκανε διάλογο με τους Τούρκους, καθ’ ην στιγμή οι Τούρκοι κατείχαν το 40% της Κύπρου. Το δεύτερο ότι άρχισαν ένα διάλογο, ο οποίος λόγω των διαφανών προθέσεων των Τούρκων δεν μπορούσε να καταλήξει σε αποτέλεσμα και τρίτο δεν συμφωνήθηκε αρχή και τέλος αυτού του διαλόγου...
Πριν κλείσω αυτό το θέμα θα ήθελα να θυμίσω και να σημειώσω, ότι τον Μάρτιο του 1978 συναντήθηκαν στο Μοντραί οι Πρωθυπουργοί Ελλάδος–Τουρκίας κύριοι Καραμανλής και Ετσεβίτ, προκειμένου, όπως άκακοινώθηκε τότε -διαβάζω επακριβώς- «να αποκατασταθεί ένας διάλογος ο οποίος δυνατόν να άρει τα εμπόδια προς εξεύρεση αμοιβαίως ικανοποιητικών λύσεων στα ελληνοτουρκικά προβλήματα». Τότε θυμάστε έγινε και η διακοπή των ερευνών.Τώρα εκείνο που εγώ έχω να σημειώσω είναι, πώς είναι δυνατόν να υπάρξουν αμοιβαίως ικανοποιητικές λύσεις με κατεχόμενη από τους Τούρκους την Κύπρο, με συνεχείς απειλές και παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας, με προκλητικές διεκδικήσεις σε βάρος μας και τόσα άλλα αμέτρητα, εμείς τελικά δεν το κατανοούμε.
Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρω για να γραφτεί στα πρακτικά, ότι η συζήτηση εκείνη Καραμανλή και Ετσεβίτ έγινε χωρίς ημερήσια διάταξη.Κράτησε πάρα πολλές ώρες και εξ όσων τουλάχιστον έχουμε διαβάσει στον Τύπο δεν κρατήθηκαν πρακτικά.
Ακολούθησε μία συνάντηση ακόμα στις 10 Μαίου του 1978 στην Ουάσιγκτον, η οποία κατέληγε σε διατύπωση ευχών, αλλά δε φαίνεται ότι και από αυτή τη συνάντηση μάθαμε πολλά πράγματα για το τι ακριβώς συζητήθηκε...
Εγώ μπορώ να αναφέρω κάτι εδώ στη Βουλή υπεύθυνα. «Ότι δηλαδή γνωρίζω με απόλυτη βεβαιότητα, ότι και οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ δεν επιθυμούν την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στον χώρο του Αιγαίου από 6 σε 12 ναυτικά μίλια.
Και δεν το επιθυμούν, διότι όταν γίνει αυτή η επέκταση όχι μόνο κατοχυρώνονται τα δικαιώματα μας στό χώρο του Αιγαίου και γίνονται αναμφισβήτητα, αλλά καταρρέει και ολη η πλαστή επιχειρηματολογία, περί του ότι η Τουρκία είναι χώρος με μεγαλύτερη στρατηγική σημασία από αυτή της Ελλάδος. Αυτό τι κάνει; Ανατρέπει τα δεδομένα και τους συσχετισμούς της περιοχής όπως είναι σήμερα. Και αυτό επίσης θα είχε σαν αποτέλεσμα, ότι το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί δεν θα μπορούν να ελέγχουν το χώρο όπως έχουν συνηθίσει...
Η επίσημη θέση των Αμερικανών, που εξεφράσθη από τον κ. Κίσιγκερ το 1976 είναι, ότι αποκλείεται κάθε στρατιωτική λύση στο Αιγαίο, έχω ολόκληρο το κείμενο εδώ από την εφημερίδα «ΒΗΜΑ», αλλά δεν χρειάζεται να το διαβάσω επειδή δεν έχουμε χρόνο. Το γιατί δεν συμφέρει πράγματι είναι γνωστό. Μία τέτοια σύγκρουση δεν μπορούν να εκτιμήσουν οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ, πού θα οδηγήσει και γι’ αυτό δεν συμφέρει. Εάν όμως γίνει κάποια εμπλοκή με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ελεγχόμενη από τους Αμερικάνους, ολιγοήμερη και ελεγχόμενη, ασφαλώς θα γίνει.
Πότε θα γίνει αυτό; Όταν η Χώρα η δική μας θα βρεθεί σε κάποιο είδος διάλυσης, σε ακυβερνησία, σε οικονομική ή άλλη κρίση, σε παράλυση θα έλεγα, όπως έγινε δηλαδή στην περίπτωση του Αττίλα, τότε θα γίνει αυτη η επίθεση…
(Στο σημείο αυτό ακούγεται ο προειδοποιητικός ήχος λήξης του χρόνου ομιλίας του κ. Βουλευτή)
Κύριε Πρόεδρε, θα παρακαλούσα να μου δώσετε άλλο ένα λεπτό.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Παναγιώτης Ν. Κρητικός) : Όχι και άλλο λεπτό, κύριε Κουτσογιάννη.
(Λόγω της διακοπής ο κ. Κουτσογιάννης έδωσε γραπτό στη γραμματεία της Βουλής το τέλος της ομιλίας του).
Το οποίο είναι προφητικό:
«… Η επίσημη θέση των Αμερικανών από το 1976 είναι: Αποκλείεται κάθε στρατιωτική λύση στο Αιγαίο. Μια τέτοια σύγκρουση δεν μπορούν να εκτιμήσουν που θα οδηγήσει… Όταν η Ελλάδα βρεθεί σε παράλυση, θα μπορέσουν να επέμβουν σε λίγες ημέρες, να πετύχουν αυτά που έχουν σχεδιάσει με τα γνωστά διχοτομικά σενάρια του Αιγαίου. Και τότε θα το επιτύχουν αυτό ΧΩΡΙΣ πόλεμο. Και για να το πετύχουν αυτό, θα πρέπει να έχουν προωθήσει εδώ στην κυβέρνηση, σε κρίσιμες κυβερνητικές θέσεις, ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ανθρώπους και να φτάσουν βέβαια τη χώρα σε κατάσταση παράλυσης…».
1. Κάτω από την βραχονησίδα ΙΜΙΑ υπάρχει Όσμιο και κόκκινος υδράργυρος που είναι το δεύτερο, κατά σειρά, ακριβότερο μέταλλο, δηλαδή ένα κιλό όσμιο κοστίζει όσο 8 τόνοι χρυσού και ένα κιλό κόκκινος υδράργυρος αγοράζεται με 2 τόνους χρυσό (Γεωρ. Ανυφαντής στρατηγός ε.α.).


αα