Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Aυτην την Ιερα μονη, αγωνιζεται και λυσσομανα, να διαλυση, ο ...Ακτιστοφωτητης μητροπολιτης Ναυπακτου Ιεροθεος Βλαχος






Παρουσιαζουμε σε φωτογραφιες - μια φωτογραφια μυριες λεξεις, λεει η παροιμια - μολις προχθεσινη συγκεντρωσι της νεολαιας της Ναυπακτου και των περιχωρων, εντος της ιερας μονης Μεταμορφωσεως του Σωτηρος Ναυπακτου.
Πως την βλεπετε;



Ο εκλεκτος, του περιφερομενου δοσιλογου και υποδικου μεγαλοαββα Μωϋσεως του θεοπτου του Αγιορειτου, μητροπολιτης, αυτην την εικονα εφθονησε και "τρωει κυριολεκτικα τα σιδερα" για να διαλυση την μονη.



Ομως το εργο που κατασκευασε ο Θεος διαλυεται;
Και ποιος θρασυς και αναιδης ανθρωπος ή ανθρωπακι, ειναι δυνατον να επιχειρηση να το διαπραξη;
Θα ειναι ο αφρωνοτερος ολων.
Πολυ δε περισσοτερο οταν αυτος ...διαβλεπει και θεοπτει το ...Ακτιστο φως της Τριαδικης Θεοτητος!!!



Ας μας συγχωρηθει να αποτυπωσουμε μορφην προφητειας: 
Το αυριο της εικονας των τοπικων Εκκλησιων, δεν ανηκει πλεον στους κατα τοπους μητροπολιτες,
αλλα ανηκει στα μοναστηρια των κατα τοπους μητροπολεων. 



Οι σημερινοι αρχιερεις κανουν οτι μπορουν, για να αποδιωξουν απο κοντα τους τους πιστους, αφου ζουν στον κοσμο τους, εξαντλουντες την παρουσια τους, ειτε δημοσιευοντες κειμενα και ψευτοθεολογιες, ειτε περιφερομενοι σε φιεστες και πανηγυρεις, ειτε κολακευοντες τους αντιπαθεις και σιχαμερους κρατουντες εκκλησιαστικους και πολιτικους και αποξενωνοντες τελειως τους εαυτους τους, απο το εκκλησιαστικο σωμα.



Επειδη ο κ. Ιεροθεος Βλαχος διακηρυξε οτι οσοι ακολουθουν τους Πατερες της μητροπολεως Ναυπακτου ειναι ΟΠΑΔΟΙ και οχι ΠΙΣΤΟΙ, τον προκαλουμε και εκεινον να μας δειξη τους ....ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ.



Εχει σε ολοκληρη την μητροπολι Ναυπακτου εστω και τον μισο του αριθμου των εικονιζομενων ορθοδοξων νεων, σε μια χριστουγεννιατικη εκδηλωσι; 



Η επιτυχία της φετεινης Χριστουγιεννιάτικης εκδήλωσης της αφιερωμένης στη νεολαία, που πραγματοποιήθηκε προχθες Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως, στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου, στην Μεγάλη Τραπεζαρία των πανηγύρεων και στη συνέχεια στο χώρο των Κατασκηνώσεων στο Μετόχι της Ι. Μονής στα Κωστέϊκα Κάτω Βασιλικής, υπηρξε τεραστια.





Την εκδήλωση πλαισίωσε χορωδία με επίκαιρο εορταστικό πρόγραμμα, και κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδος.
φωτο απο τις δραστηριότητες











π. Ιγνάτιος« Καταγγέλλω, ως 

 

κληρικός, της Ι. Μ. Ναυπάκτου» 

 

 
 
Καταγγέλλω, ως κληρικός, της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου, τα παρακάτω:

 
 
1. Δεν αληθεύει το γεγονός ότι η "Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου" ως οργανισμος, αποφασισε και εξέδωσε ανακοίνωση, διότι καμία σύναξη κληρικών η μοναχών η λαϊκών δεν εγινε τις μέρες αυτές, σημερα η χθες, απο οσο μπορω να γνωριζω. 
Εκτος αν εγινε νυκτα, κρυφα σε κλειστο κυκλο, πιστων-οπαδων, οποτε τότε, δεν αφορα το συνολο των χριστιανών της τοπικης μας Εκκλησιας, ώστε να χρησιμοποιείται το "Ιερά Μητρόπολη ", που αφορα κληρο και λαο, για μια τυχαια, προσωπική αντιδικία του Μητροπολίτου μας, με ένα αρθρογράφο.
 
2. Η ανακοίνωση, δείχνει να είναι προφανώς, προσωπική αποκλειστικα ενέργεια του Σεβ. μητροπολίτη Ναυπάκτου, και σωστά στο εξώδικο, αναφέρει το κοσμικο όνομα του, μόνο, και όχι και την επωνυμία της Ιερας Μητροπόλεως, που κακώς κατα την αποψη μου χρησιμοποιείται στην καταχωρημένη σημερα "ανακοίνωση", πιθανον με στοχο, να παραπλανησει (;) το αναγνωστικο κοινό, ότι δήθεν η Ιερά Μητροπολις (ποιοι;) στρέφονται κατα ενός συγκεκριμενου Αρθρογράφου! 
Εκτίθεται έτσι ανεπανόρθωτα και αναιτια, ολόκληρη η Ιερά Μητρόπολη μας, ο κλήρος και ο πιστός λαός.

 
3. Ποιος είναι ο άρ. Πρωτοκόλλου και τα λοιπά στοιχεία σφραγίδα και υπογραφή των όσων δεσμεύουν νομικά το νομικό πρόσωπο της Ιερας Μητροπόλεως; 
Δεν υπάρχει τίποτε απο αυτά στην δημοσιευμένη "ανακοίνωση".

 
 
4. Με μια πιο, προσεκτική ανάγνωση του προσφατα δημοσιευμενου άρθρου του κ. Γιώργου Θεοχαρη, με τίτλο "Αναστατος ο Μοναχικος Κόσμος...", όπου κυρίως παρουσιάζονται αναλύσεις και δημοσιογραφικου χαρακτηρα κρισεις, πάνω σε γεγονότα ήδη δημοσιευμένα, βλέπει κανείς, ότι δεν αναφέρεται πουθενά στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου, ως οργανισμό. 
Αναφέρεται κυρίως με κριτική άποψη, στα όσα ο Σεβ. μητροπολιτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, έχει δημόσια ως προσωπο ενεργήσει με υπηρεσιακα έγγραφα του, που είναι γνωστά στους πάντες, και ηδη δημοσιευμενα, και αποσκοπούν στη "διαλυση" και όχι μόνο, της γνωστής Ιερας Μονης Μεταμορφωσεως του Σωτήρος, που ίδρυσε με κανονικες και νομιμες ενέργειες του, ο προκατοχος του, μητροπολιτης κυρος Δαμασκηνος Κοτζιας ομου με τον ιδρυτή της Μονης Αρχιμ. κ. Σπυριδωνα Λογοθετη, ηδη απο το έτος 1980.

Αρχιμ. Δρ. Ιγνατιος Σταυροπουλος