Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α Συλλόγου των Αιτ/νων Αχαίας «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ
    Σας γνωρίζουμε, ότι κατά την 15η τακτική συνεδρίασή του το Δ.Σ. του Συλλόγου των Αιτ/νων Αχαίας «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», την 14η Δεκεμβρίου 2012, συζήτησε, μετά από αίτημα  μελών του,  το θέμα της  επαπειλούμενης διάλυσης της ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ και απεφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος διαμαρτυρίας και την αποστολή του στις αρμόδιες Αρχές, φορείς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ψ  Η  Φ  Ι  Σ  Μ  Α
Το Δ.Σ. του Συλλόγου των Αιτ/νων Αχαίας «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», εκφράζοντας την αντίθεσή των, την λύπην των, την αγανάκτησή των και την έντονη ανησυχία των 32.800 και πλέον συμπατριωτών μας, που διαβιούν στην Πάτρα και την Αχαΐα, σχετικά με την προσπάθεια διάλυσης της ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, αναλογιζόμενη τις τεράστιες άμεσες & έμμεσες επιπτώσεις αφενός μεν στον τοπικό και ευρύτερο κοινωνικό ιστό της Αιτ/νίας και την συνοχή του, αφ ετέρου στο θρησκευτικό, εκκλησιαστικό, αλλά και στο οικονομικό, αναπτυξιακό και υπαρξιακό «είναι» της Ναυπακτίας, της Αιτ/νίας και ολόκληρης της πατρίδος μας, επισημαίνει,

ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

·       Η προσπάθεια να διαλυθεί η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου είναι  ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΕΙΝΑΙ  ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ ΔΙΩΚΤΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘ’ ΟΛΟΚΛΗΡΙΑ ΑΔΙΚΗ,

·        
Ο από ετών συστηματικός σκληρός διωγμός  της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου, οι εντελώς άδικες ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ εξοντωτικές ποινές τύπου ΙΕΡΑΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΣ  όλων  των Μοναχών της Αδελφότητας, η διακοπή όλων των μισθοδοσιών των μοναχών, οι απερίγραπτες απαγορεύσεις τέλεσης λατρευτικών εκδηλώσεων, οι διά του τύπου προσπάθεια δυσφήμησης της Μονής αποτελούν ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ της προϊσταμένης ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ, που αντικεινται στα στοιχειώδη ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ της ΑΓΑΠΗΣ και της ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ της Εκκλησίας μας.  ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ & ΟΛΙΣΘΗΜΑ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ της πατρικής περιουσίας του Αρχιμ. της Ιεράς Μονής π. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ από παράτυπα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ΑΤΥΠΑ και ΑΔΙΚΑ από την ίδια την επιχώρια Επισκοπή ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ!!

·       Δεν υφίσταται ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ, ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ, ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ πρόβλημα ή παράβαση. Οι μοναχοί της Αδελφότητας ούτε αλλόθρησκοι είναι ούτε αλλόδοξοι,

·      
Δεν υφίσταται ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Υπάρχουν έλεγχοι από ορκωτούς λογιστές και διαφάνεια . Υπάρχουν τα έγγραφα και μαρτυρίες που αποδεικνύουν ότι επίσημα η Μονή ζητούσε τον έλεγχο και αρνήθηκε την παραλαβή ο Μητροπολίτης!!
·       Το θέμα έχει γενεσιουργό αιτία και μόνο την προσωπική θέληση του επιχώριου Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπακτίας, να διαλύσει την Ιερά Μονή. Υπάρχουν διοικητικές και μόνον διαφορές  μεταξύ της Αδελφότητας και του επιχώριου επίσκοπου.

·        
Η αλήθεια είναι ότι  στο αίτημα του επισκόπου να γίνει έλεγχος των βιβλίων της Μονής, η Ιερά Μονή πειθάρχησε, αλλά  ο Σεβασμιώτατος, αρνήθηκε να τα παραλάβει γράφοντας στο έγγραφό του, προσχηματικές αιτιολογίες.

·       Οι μέχρι τώρα ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΑΤΕΥΟΝΤΕΣ όλοι παραπλανήθηκαν από λανθασμένα, ή παραποιημένα στοιχεία και αιτιάσεις.

·        
Η κοινωνία ολόκληρη της Ναυπακτίας, της Αιτ/νίας, της Αχαϊας αλλά και ολόκληρης της Επικρατείας ΕΚΤΙΜΑ, ΣΕΒΕΤΑΙ, ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ.  

·     
 Στους χώρους του Μοναστηριού αυτού έγιναν ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ μορφωτικά, επαγγελματικά, υγείας, περιβάλλοντος, θρησκευτικά, κ.λ.π με δεκάδες φίλες χώρες!!! Γερμανοί, Γάλλοι, Σέρβοι, Αμερικάνοι, Ισραηλινοί, Πέρσες, λοιποί Ασιάτες, Ιάπωνες, Κορεάτες, Ιταλοί, Άραβες, Αιγύπτιοι, Αυστραλοί, Αυστριακοί, Ρουμάνοι, κλπ. Συμμετείχαν σε αυτές της παγκοσμίου ακτινοβολίας εκδηλώσεις!!!  Μία άστοχη και άδικη  απόφαση διάλυσής της θα γίνει ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΘΕΜΑ & ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ!!!

·       Προ των θυρών κυοφορείται άποψη για οργανωμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας  των πιστών

  
                              Z   H   T  A  M  E

1.     Την άμμεση ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ που θα οδηγήσει στην άδικη διάλυση της Ιεράς Μονής και την υπαγωγή της σε μικρή άλλη απομακρυσμένη Μονή.

2.     Τον αξιότιμο κ.  Υπουργό Παιδείας να ερευνήσει σε βάθος και με κάθε μέσον την αποκρυβείσα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ του θέματος.

3.     Τον εξοχότατο κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατ6ίας να εξετάσει τα καταγγελλόμενα μας, να εξετάσει την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ της πράξης διάλυσης και να μην υπογράψει τέτοια ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΩΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΔΙΑΛΥΣΗΣ.

4.     Την άμμεση ΑΙΤΗΣΗ αρμοδίως ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ για διερεύνηση των ΚΙΝΗΤΡΩΝ του από τον απαράδεκτα φερόμενου επιχώριο επίσκοπο, ο οποίος προσπαθεί να διαλύσει ένα τέτοιο πρότυπο μοναστήρι, που έχει προσφέρει ένα τεράστιο έργο, αναγνωρισμένο ΔΙΕΘΝΩΣ & ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ .

5.     Τον αξιότιμο κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης να  επιβλέψει και διευκολύνει αυτό το δίκαιο αίτημά μας.

6.     Την ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ να κρίνει με γνώμονα πρώτον την ΑΓΑΠΗΝ και την ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, να ΕΞΕΤΑΣΕΙ και να αποδώσει την σωστή διάσταση στο θέμα και να ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. Ο καλός Θεός μας δεν ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ  ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΤΙΜΩΡΟΣ!!!  Μόνο εκφραστής και κήρυκας ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ!! Ως και αυτόν ακόμα τον φονιά του, τον περιέβαλε με ΑΓΑΠΗ, ΤΟΥ ΕΠΛΥΝΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ και του έδωσε ακόμα ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΟΥΚΙΑ ΤΟΥ!!!

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΤΕΛΟΣ

  • Το παραπάνω  ψήφισμα να δημοσιευθεί και σταλεί σε κάθε Αρχή, φορείς & Μ.Μ.Ε.
  • Η πρόταση «αποχής από  το παγκάρι - δίσκο» ή  καταβολή αντιτίμου κεριού κάτω από 0,10 ΕΥΡΩ  μελών & φίλων σε ναούς της Ναυπακτίας θα συζητηθεί σε άλλο Δ.Σ.
  • Η πρόταση να αναζητηθεί νομική φόρμουλα για ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΔΩΡΕΩΝ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΩΡΕΩΝ & ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ από τη Μονή στους δωρητές σε περίπτωση διάλυσης  θα ανατεθεί διερευνητικά στη Νομική μας υπηρεσία, έφ’ όσον δεν τηρείται  ο όρος της δωρεάς  των μελών & φίλων μας, ή παραβιάστηκε. Από πρόχειρη μελέτη μπορεί δικαστικά να γίνει δικαστική αγωγή για ανάκληση δωρεάς των 7/10 της σημερινής αξίας του συγκροτήματος.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

          
  Ο 
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ