Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ο απαίδευτος θεατρίνος Γκλέτσος Απόστολος, δήμαρχος της Στυλίδος, διαταράσσει θρησκευτική συνάθροιση Αγιασμού έναρξης της σχολικής χρονιάς



κ. Νικόλαε Φθιώτιδος , εκτός από την μεριμνά σας για την "αγία" Αθανασία του Αιγάλεω, και την τοιχογράφηση του ειδώλου σας υπεράνω του Ιησού Χριστού, επιληφθείτε και διδάξετε την ιστορία του απολυτίκιου του Τιμίου Σταυρού στον Απόστολο Γκλέτσο της Στυλίδος.



Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ


 
Ένεκα των εκπτώσεων των δεσποτάδων φθάσαμε εδώ. Κάντε και επίπληξη στον παραδοσιακό Ιερέα... γιατί δεν έκανε τα κέφια του θεατρίνου... άλλωστε για σας οι Παραδοσιακοί πατέρες είναι ακραίοι ...

Όταν οι Φθιωτείς εγερθούν δεν θα προλάβετε να πάτε στην ιδιωτική σας έπαυλη- προσκύνημα στη νήσο Τήνο, ούτε στην Στυλίδα δεν θα προλάβετε να φθάσετε...
Μέμνησο των παθημάτων των ομογάλακτων φίλων σας μοιχεπιβατών της Λάρισας Ιγνάτιου Λάππα και Δημητρίου Μπεκιάρη.


Ο «βάρβαρος»  της Στυλίδας
Κατά τον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο δήμαρχος Στυλίδας απαίτησε από τον ηλικιωμένο ιερέα να αλλάξει την λέξη «βασιλεύσι» με το «ευσεβέσι» στο απολυτίκιο του Σταυρού.

Θεώρησε ο θεατρίνος ότι η τελετή είναι …παράσταση και μπορούσε να δώσει σκηνοθετικές οδηγίες!!!

Μου θυμίζει τον δημοκράταρο χωριάτη ,που έπαψε να εκκλησιάζεται αφού ο ψάλτης εξυμνούσε !!! τον βασιλιά πρίν την Μεγάλη Είσοδο με το «ως τον Βασιλέα των όλων υποδεξόμενοι»!!!

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 614,ψάλλοντας τον ίδιο ύμνο (που δεν άντεχε να ακούσει ο πολύς δήμαρχος) μαζί με  τον λαό, ύψωνε τον Τίμιο Σταυρό στο Γολγοθά μετά από νίκη κατά των Περσών ,που Τον είχαν πάρει ως λάφυρο.

Ο ίδιος ύμνος αντηχούσε και στην Πόλη  σε δύσκολες στιγμές αλλά και σε ευχαριστηρίους τελετές. Και να φανταστεί κανείς πως το Βυζάντιο δεν είχε βασιλείς ,όπως οι εχθροί του (Πέρσες κ.α.) αλλά αυτοκράτορες!!!που δεν αντιδρούσαν σαν τον δήμαρχο.

Το να απαιτήσεις ετυμολογική εξήγηση της λέξεως «βασιλεύς» από τον ναρκισσευόμενο, τσαμπουκαλή αποτυχημένο ηθοποιό ούτε να το σκεφτείς.

Πιστεύει πως ο ύμνος αυτός γράφτηκε στο παλάτι του …Τατοϊου εξυμνώντας τους βασιλιάδες (τρομάρα του)…

Για τους Βαρβάρους… τι είπαν οι πρόγονοί μας

  Ο Θαλής ή ο Σωκράτης ευχαριστούσε την τύχη που τον έκανε άνθρωπο κι όχι ζώο, άνδρα κι όχι γυναίκα, Ελληνα κι όχι βάρβαρο.!!!

Ο Ισοκράτης «προσδιόρισε» πως:  Ελλην είναι ο μετέχων της Ελληνικής παιδείας.

Υπάρχει και το «πας μη Ελλην, βάρβαρος».

Ο εν λόγω δήμαρχος «μετέχει της Ελληνικής παιδείας»;

Και επειδή υπάρχει και ο αντιρατσιστικός νόμος να θυμίσω πως  για τους Εβραίους, οι μη Εβραίοι είναι εθνικοί…


Ασκληπιάδης.