Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Η προδοτική στάση Ιερώνυμου για το «το "ουδετερόθρησκο κράτος" και η επιτροπή της ντροπής».

 Όρισε ο Ιερώνυμος επιτροπή 8 ατόμων για να συζητήσουν με τους άθεους το πως θα ονομάζεται το Κράτος που ζω εγώ, εσύ, εμείς. ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ;; Ποτάμια αίματος χύθηκαν σ’ αυτόν τον Τόπο, εκατομμύρια επώνυμοι και ανώνυμοι θυσίασαν την ζωή τους υπέρ Πίστεως και Πατρίδος και τώρα αυτοί θα τα βάλουν όλα στο τραπέζι να τα ξεπουλήσουν για τους μισθούς των Κληρικών.

================

Η πρόταση των άθεων της κυβέρνησης να χαρακτηρίσουν την Ελληνική Πολιτεία «θρησκευτικά ουδέτερη» έχει ως κύριο σκοπό να σπάσει την ισχυρή ταυτότητα των Ελλήνων που συνδέεται άρρηκτα με την Ορθόδοξη Πίστη. 
Τα μεγαλοπρεπή συλλαλητήρια έδειξαν ότι κρατάμε γερά αυτήν την ταυτότητα, ότι είμαστε το πρότυπο του λαού που απεχθάνεται η νέα τάξη, όπως και το ότι εάν δεν ήμασταν ακέφαλοι θα απειλούσαμε ευθέως την εξουσία τους.      Δηλώσεις επ’ αυτού είναι άπειρες. Θυμάμαι έτσι στα γρήγορα δήλωση του Φίλη (δεν υπάρχει Ελληνορθοδοξία, υπάρχει Ορθοδοξία) και του Βούτση σε 2 περιπτώσεις (όχι σε μια Ελλάδα Ελλήνων Χριστιανών, και πιο παλιά ότι εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε Ορθόδοξος λαός). Όλα τ’ άλλα περί «εξορθολογισμού των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους» ή το άλλο περί «διακριτών ρόλων Εκκλησίας-Κράτους» έχουν πει και άλλοι καλύτεροι γνώστες του θέματος από μένα ότι είναι ανύπαρκτα θέματα. Μας έχουν όμως βάλει να τα συζητάμε αυτοί που διατηρούν αδιάκριτες, μυστικές και υπόγειες σχέσεις ανάμεσα στην Εκκλησία και στο Κράτος.
Η πρόταση αυτή των άθεων της κυβέρνησης δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από το παρελθόν, ούτε από το μέλλον. Είναι η συνέχεια ενός έργου που αρνούμαστε να αναγνωρίσουμε ως ενιαίο διότι εάν το κάνουμε θα πρέπει να δικαιολογήσουμε την απραξία μας.
      Όλα τα αντιχριστιανικά νομοσχέδια που ψηφίστηκαν στο παρελθόν αποσκοπούν στο να αλλάξουν το πρόσωπο της Ελλάδος βίαια από τα πάνω προς τα κάτω. Να επιβάλουν αντίχριστα ήθη, να διαφθείρουν και να αποχριστιανοποιήσουν τον λαό. Να τον φέρουν δηλαδή σε σημείο που πραγματικά να χαρακτηρίζει λαό «ουδετερόθρησκου κράτους».

     Σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β΄, ο οποίος τα τελευταία τουλάχιστον 3 έτη «διαπραγματευόταν» μυστικά με τον Τσίπρα για μισθοδοσία/περιουσία και για το «ουδετερόθρησκο κράτος» ή αλλιώς, τα θέματα «κοινού ενδιαφέροντος» για τα οποία θα συνεχίσουν τον διάλογο, όπως μας είπαν. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο όχι μόνο δεν προέβαλε καμία αντίσταση στους αντιχριστιανικούς νόμους που βάδιζαν προς την κατεύθυνση του «ουδετερόθρησκου κράτους» αλλά μας το έπαιζε άνετος και υπεράνω με γελοίες δηλώσεις του τύπου «όλα αυτά είναι παιχνιδίσματα, παιχνιδίσματα είναι»! Στο δε κοινό ανακοινωθέν που έδωσε μαζί με τον Τσίπρα, δεν παρέλειψε να τον
ευχαριστήσει 10 φορές για αυτήν τους την συνεργασία. Για όλα όσα δηλαδή σοκαρίστηκε το πανελλήνιο, εκείνος τον ευχαρίστησε!
     Περιττό δε να πει κανείς ότι η 16/11/2018 απόφαση της Ιεράς Συνόδου «να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος» είναι ύβρις κατά του Αγίου Πνεύματος, διότι το Άγιο Πνεύμα δεν θα ήθελε να συνεχιστεί ένας μυστικός «διάλογος» που «καρποφόρησε» σε σωρεία αντίχριστων νόμων. Δείχνει όμως η απόφαση αυτή την παραλυσία της Ιεράς Συνόδου και την έλλειψη βιωματικής Ορθοδοξίας στις τάξεις των Μητροπολιτών.
    Η πρόταση για «ουδετερόθρησκο κράτος» έχει σχέση όμως και με το μέλλον. Ο Τσίπρας ετοιμάζεται να υπογράψει το Παγκόσμιο Σύμφωνο Μετανάστευσης του ΟΗΕ που θα μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη αλλοθρήσκων. Φροντίζει λοιπόν ο Τσίπρας να αποδεσμεύσει το Κράτος ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ


       Η πρώτη επισημοποίηση του απελευθερωτικού αγώνα του Έθνους των Ελλήνων Χριστιανών – 26 Μαρτίου 1821 (από την επιστολή του Παλαιών Πατρών Γερμανού, του Κερνίτσης Προκοπίου και των προχούντων της Αχαΐας προς τον πρόξενο της Βρεταννίας στην Ελλάδα).

από την υποχρέωση να προστατεύει και να καλλιεργεί την Πίστη τους αφού στα μελλοντικά σχέδια θα είναι μειοψηφία σε περιβάλλον ετερότητας. Για να γίνει όμως μειοψηφία πρέπει πρώτα να είναι διωκόμενη πλειοψηφία. Αυτό ακριβώς ζούμε εδώ και καιρό, αυτό ακριβώς συμβαίνει και τώρα με την αναθεώρηση του Συντάγματος.
       Και το ερώτημα είναι. Στον σχεδιασμό αυτό της υπονόμευσης των συμφερόντων του Ελληνικού λαού συμμετείχε και ο Αρχιεπίσκοπος; Και η απάντηση είναι ότι δυστυχώς τα στοιχεία δείχνουν ότι ΝΑΙ συμμετείχε και συνεχίζει να συμμετέχει. Ας θυμηθούμε ότι την ώρα που ο Ιερώνυμος συζητούσε κρυφά με τον Τσίπρα, όρισε τον Μητροπολίτη Ύδρας Εφραίμ να κάνει την εισήγηση για το μάθημα των Θρησκευτικών. Ανάμεσα σε όλα τα «ωραία» ο Ύδρας Εφραίμ είπε τότε: «σέ μιά κοινωνία ἑτερότητας καλεῖται νά ζήσει ὁ μελλοντικός πολίτης καί σέ μιά κοινωνία ἑτερότητας καλεῖται νά καλλιεργήσει τή θρησκευτική του συνείδηση». Ούτε παραγγελιά να ήταν. Σε μία κοινωνία «ετερότητας» ή αλλιώς «ουδετερότητας» όπου η Ορθοδοξία θα ανήκει στο ιστορικό παρελθόν και όπου ο «μελλοντικός πολίτης» δεν θα είναι μόνο Έλληνας αλλά και Πακιστανός και Τούρκος και Ιρακινός και Αφρικανός και όλη η υδρόγειος σφαίρα. Είχα σχολιάσει το θέμα και εδώ.
     Παρεμπιπτόντως. Συνοδικό δικαστήριο -ή όπως αλλιώς λέγεται για αυτές τις περιπτώσεις- στην Εκκλησία της Ελλάδος υπάρχει; Τι θα κάνουμε τώρα; Θα κοροϊδευόμαστε; Είναι δυνατόν ένας γηραιός προκαθήμενος μαζί με τους κολλητούς του να καταστρέφει την Ελλάδα, να ξεφτιλίζει και την Εκκλησία και να παραμένει ακόμη στη θέση του;
     Το ειρωνικό είναι ότι εμείς οι Έλληνες με τόσο ισχυρή και υγιή ταυτότητα κινδυνεύουμε να εξαφανιστούμε από τον χάρτη την ώρα που η Ευρώπη πνέει τα λοίσθια και την ώρα που η παγκοσμιοποίηση βρίσκει σθεναρή αντίσταση, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ επειδή έχουμε ένα ανδρείκελο στην κυβέρνηση και έναν αριστερόπληκτο προκαθήμενο στην Εκκλησία της Ελλάδος.
        Όρισε ο Ιερώνυμος επιτροπή 8 ατόμων για να συζητήσουν με τους άθεους το πως θα ονομάζεται το Κράτος που ζω εγώ, εσύ, εμείς. ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ;; Ποτάμια αίματος χύθηκαν σ’ αυτόν τον Τόπο, εκατομμύρια επώνυμοι και ανώνυμοι θυσίασαν την ζωή τους υπέρ Πίστεως και Πατρίδος και τώρα αυτοί θα τα βάλουν όλα στο τραπέζι να τα ξεπουλήσουν για τους μισθούς των Κληρικών.
      Αυτή ήταν η μεγάλη νίκη του Ιερώνυμου, αυτό ήταν το μεγάλο δώρο που έκανε στον Τσίπρα, το γεγονός ότι κατάφερε να βάλει την Εκκλησία να συμμετέχει επίσημα σε αυτήν την ΒΡΩΜΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ, υφαρπάζοντας ταυτόχρονα και την συναίνεση του Ελληνικού λαού που εμπιστεύεται την Εκκλησία. Τσίπρας-Ιερώνυμος κατάφεραν να περάσουν την πρόταση περί «ουδετερόθρησκου κράτους» ως ένα από τα θέματα «κοινού ενδιαφέροντος» την ώρα που όλοι συζητάνε για την μισθοδοσία των Κληρικών. Και αντί να απαιτήσουν άμεσα την παραίτησή του πανηγύριζαν που η Ιεραρχία αποφάσισε «να εμμείνει στο υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των Κληρικών και των λαϊκών υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος». Οι δηλώσεις όμως της κυβέρνησης ευθύς αμέσως έδειξαν ότι η μισθοδοσία θα χρησιμοποιηθεί, το λιγότερο, ως μοχλός πίεσης για να γίνουν παζάρια στα υπόλοιπα θέματα «κοινού ενδιαφέροντος» -δεν είχαν καν την αντρειοσύνη να τα ονομάσουν στον Ελληνικό λαό.
Και χωρίς να το έχουμε καταλάβει μπήκαμε πάλι στο γνωστό τριπάκι να αναπαράγουμε το σανό που εκτοξεύουν Ιερώνυμος-κυβέρνηση για εξωτερική κατανάλωση, την ώρα που το σχέδιο προχωράει ολοταχώς.
      Ποιοί είναι αυτοί που θα αποφασίσουν εκ μέρους της Εκκλησίας για την Πατρίδα μου; Τρεις καθηγητάδες, ένας νομικός σύμβουλος, ένας ιερέας συνδικαλιστής και τρεις Μητροπολίτες. Ο προ-προ πάππους μου που πολέμησε κοντά 40 χρόνια Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος δεν ήταν τίποτε απ’ όλα αυτά. Ένας απλός, γενναίος άνθρωπος ήταν που ήθελε να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. Για αυτόν και για τα εκατομμύρια των ανωνύμων και επωνύμων Αγωνιστών που έπαιξαν τη ζωή τους κορώνα γράμματα οφείλω να μιλήσω. Αν ήταν όλοι αυτοί σαν εσάς θα έκαναν επιτροπές κι εμείς τώρα θα πιστεύαμε στον Αλλάχ.
      ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να παζαρέψετε τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας για τους μισθούς σας ή για ό,τι άλλο. Δεν έχετε το δικαίωμα να πάρετε οποιαδήποτε απόφαση δίχως την συμμετοχή του Ελληνικού λαού. Ο Ελληνικός λαός ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την πρόταση της άθεης εθνομηδενιστικής κυβέρνησης να μας μετατρέψει σε «ουδετερόθρησκο κράτος». ΕΣΕΙΣ, ΠΟΙΟΙ ΘΑΡΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ; Επειδή σας διόρισε ο Ιερώνυμος νομίζετε ότι έχετε το δικαίωμα να διαπραγματεύεστε αυτό που εμείς απορρίπτουμε, και να αποφασίζετε για όλους εμάς, για τους προγόνους μας και τους απογόνους μας; Μόνο και μόνο που κάθεστε στο τραπέζι μαζί τους σημαίνει ότι «νομιμοποιείτε» τις προθέσεις τους και ότι θα δώσετε κάτι για να πάρετε κάτι.
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΟ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ, ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ. ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΡΙΚΙΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ.
***
Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ