Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Αρχιμανδρίται εν τω κόσμω παραποιούν το σχήμα του Σταυρού που φορούν σε αρχιερατικό εγκόλπιο

......Την διάλεξη προλόγισε ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και Γενικός Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, φερων επιδεικτικα αρχιερατικο εγκολπιο, ο οποίος αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου αναφέρθηκε στο έργο του Γεωργίου Χατζηθεοδώρου.

   Από  σωματοφύλακας του μοιχεπιβάτου  Ιγνατίου Λάππα ο Βαρθολομαίος Μαργαριτόπουλος στη φωτογραφία ως λαϊκός  (αριστ. με το μπλέ πουκάμισο)  προήχθη σε αρχιμανδρίτης






Το ιδιο φαινομενο αρχιμανδριτου με εγκολπιο ειδαμε για πρωτη φορα στην ενθρονισι του μητροπολιτου Λαρισης Ιερωνυμου. Ειδαμε καποιον αρχιμανδριτη γυιο αστυνομικου, οπως μας πληροφορησαν, το ονομα Βαρθολομαιος Μαργαριτοπουλος, που εφερε επανω του επισκοπικο εγκολπιο παρομοιο σχεδον με τα επισκοπικα εγκολπια και .... που ετρεχε ...λαχανιασμενος.....και ασθμαινων....να διανοιξη τον δρομον....υποδοχης....

Γι αυτον τον αρχιμανδριτη ακουσαμε πολλα κατορθωματα...μαλιστα παντα προθυμος και συνεχης κατηγορος μαρτυρας στα δικαστηρια των Αγωνιζομενων χριστιανων της Λαρισας και του πατρος Ευθυμιου Τρικαμηνα... μεχρι και προχθες σε δικαστηριο της Λαρισας κατεθεσε οτι τον ειπε καποια νεωκορος οτι οι χριστιανοι που μοιραζαν στο προαυλιο του ναου την νομιμη εφημεριδα του Εκκλησιαστικου Αγωνα της Λαρισας παρεμποδιζαν τους χριστιανους να εισελθουν στον ναο!!!!!! Χειροκροτηστε τον και καντε τον και δεσποτη ειναι καταλληλος για την εποχη μας!!!!!!!

1 σχόλιο:

Δεν είναι εγκόλπια αυτά Οδυσσεύ. Είναι επιστήθιοι Σταυροί, ειδικά σχεδιασμένοι με τόσα πλουμίδια μεταξύ των κεραιών του Σταυρού, ώστε να προσομοιάζουν με εγκόλπια.
Είναι ειδικά σχεδιασμένοι για "ψώνια" αρχιμανδρίτες, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο, κατασιγάζουν κάπως το άσβεστο πάθος τους για επισκοποποίηση. Συνήθως, συνδυάζονται με ρώσικου τύπου φαιλόνια, τα οποία με την υπερυψωμένη πλάτη τους, δίνουν την αίσθηση ωμοφορίου.
Οι εταιρείες που κατασκευάζουν τα άμφια και τους Σταυρούς, το έχουν πιάσει το νόημα και ξέρουν πολύ καλά να εκμεταλλευτούν τους μύχιους πόθους των πελατών τους.