Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Σωτήρης Τζούμας με λιβανίσματα και εκφοβισμούς προπαγανδίζει την αναγνώριση των σχισματικών της Ουκρανίας!


Υπάρχει λύση σε αυτή την κατρακύλα των δημοσιογραφίσκων;;;


O άσχετος και αθεολόγητος δημοσιογραφίσκος προσπαθεί να κάνει «μπούλυινγκ» σε όσους αγιοπατερικούς διαφωνούν με το έγκλημα της Ουκρανίας ,έτσι έμαθε ο ταλαίπωρος κοντά στον Χριστόδουλο; 
Αναμασά τις πλάνες περί πρώτου και και και … 
Μα ο Οκτώβρης είναι κοντά και κάθε καρτεγάρης συνήθως πηγαίνει  στο πάγκο του...
Δείτε φίλοι μας λιβανίσματα  και εκφοβισμούς !

Η Ιεραρχία θα αποφανθεί για το Ουκρανικό- Έτσι αποφάσισε η ΔΙΣ- Η τρίπλα του Αρχιεπισκόπου για να κοπάσει τις λίγες αντιδράσεις 



Του Σωτήρη Τζούμα
Ανθρακες ο θησαυρός για το Ουκρανικό ή για να κυριολεκτούμε τον Οκτώβριο θα περιμένουμε να δούμε τον λευκό καπνό να βγαίνει από την καμινάδα της Ιεραρχίας.
Η τελευταία συνεδρίαση της 162ης Συνοδικής Περιόδου της ΔΙΣ σήμερα , Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εμπλεκομένων Συνοδικών Επιτροπών και τις θέσεις που εξέφρασαν κορυφαίοι Συνοδικοί Ιεράρχες όπως οι Μεσογαίας Νικόλαος, Πατρών Χρυσόστομος,Κορίνθου Διονύσιος, Ιερισσού Θεόκλητος κ.ά.Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενημέρωσε τα Μέλη της ΔΙΣ για την χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όσα είπαν σχετικά με την θέση της Κυβέρνησης για το Ουκρανικό.Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε ο Πρωθυπουργός άφησε ελεύθερη την Εκκλησία να χειριστεί το θέμα από την δική της εκκλησιαστική σκοπιά, χωρίς την ανάμιξη της πολιτείας σε ένα τέτοιο θέμα.
Αμέσως μετά ακούστηκαν τα αποτελέσματα των εισηγήσεων των Ειδικών Επιτροπών για το Ουκρανικό ζήτημα, παρουσία των δύο Προέρδρων των Επιτροπών Μητροπολιτών Διδυμοτείχου Δαμασκηνού και Δημητριάδος Ιγνατίου και έγινε συζήτηση επ´αυτών.
Οι Συνοδικοί Ιεράρχες όλοι πλην ενός(του Σεβ. Κυθήρων, που αποτελεί την θλιβερή παραφωνία στο θέμα) συμφώνησαν στην αναγνώριση της νέας Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας και εξουσιοδότησαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ως Πρώτο της Εκκλησίας μας και Πρόεδρο της Συνόδου να χειριστεί το θέμα από δω και στο εξής.
Και επειδή ο Αρχιεπίσκοπος ήθελε ομόφωνη απόφαση και οι παράφωνες φωνασκίες του Κυθήρων δεν βοηθούσαν σε μία τέτοια εξέλιξη, γιαυτό και προέβη σε μία τρίπλα για να κοπάσει τις λίγες πλην όμως ενοχλητικές αντιδράσεις: εισηγήθηκε στο Σώμα να φέρει το θέμα στην προσεχή Ιεραρχία και μάλιστα εκτός ημερήσιας διάταξης, αφού δεν συμπεριλαμβάνεται στην ημερησία διάταξη της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου η οποία είναι ήδη έτοιμη και έχει σταλεί στους Ιεράρχες.
Μάλιστα μπροστά στις αψυχολόγητες αντιδράσεις του Σεβ. Κυθήρων και στον ισχυρισμό του ότι δεν είναι μόνο αυτός που έχει αντιρρήσεις και γιαυτό πρέπει να πάει Ιεραρχία, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος του είπε να σας μαζέψουμε όσους διαφωνείτε και να σας πάμε στον Πατριάρχη να πείτε και να συζητήσετε με τον ίδιο τις αντιρρήσεις σας! Και επί τω ακούσματι μίας τέτοιας προοπτικής ο Σεβ. Κυθήρων δεν ξαναμίλησε.
Και μολονότι ένα τέτοιο θέμα με βάση τα μέχρι τώρα ιστορικά δεδομένα και τα ισχύοντα στην Εκκλησία μας δεν θέλει την απόφαση του συνόλου της Ιεραρχίας για να προχωρήσει , ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποφάσισε να το χειριστεί ο ίδιος προσωπικά και να πάει το θέμα στην Ιεραρχία ώστε να αποφανθεί η Εκκλησία μας δια της Ιεραρχίας που αποτελεί το μεγαλύτερο και ισχυρότερο Συνοδικό όργανο διοίκησης της Εκκλησίας μας. 
 πηγή