Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Φορβάς εν αλωνίω...!

Το ύπουλο χτύπημα της Ντόρας στον Κυριάκο 

Δεν κρατιέται η Ντόρα Μπακογιάννη για το Σκοπιανό, η οποία δηλώνει μάλιστα ότι η Ν.Δ. «θα τιμήσει» τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ (!)

Δεν κρατιέται και δηλώνει ότι η Ν.Δ. «θα τιμήσει» τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό
Δεν κρατιέται η Ντόρα Μπακογιάννη για το Σκοπιανό, η οποία δηλώνει μάλιστα ότι η Ν.Δ. «θα τιμήσει» τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ (!) Η «γαλάζια» αναδίπλωση επί του μείζονος εθνικού θέματος προκαλεί σοκ, κυρίως λόγω του ρήματος που επέλεξε να χρησιμοποιήσει η πρώην υπουργός Εξωτερικών, καθώς για να τιμήσεις κάτι, είτε πρόκειται για πρόσωπο είτε για αντικείμενο ή εν προκειμένω για μια συμφωνία, αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι υπολογίζεις την αξία του, ότι το σέβεσαι και σε κάθε περίπτωση το αξιολογείς ως θετικό. 
Επιπροσθέτως, η εν λόγω τοποθέτηση χαρακτηρίζεται, αν μη τι άλλο, και ένα ύπουλο χτύπημα της κυρίας Μπακογιάννη στον αδελφό της Κυριάκο, τον οποίο και φέρνει σε ιδιαιτέρως δύσκολη θέση.
Αυτό, γιατί ο ίδιος είχε κάνει σημαία προεκλογικά πόσο κακή και εθνικά επιζήμια είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία τώρα η κυρία Μπακογιάννη διατρανώνει ότι θα τιμήσει.

Η Ντόρα Μπακογιάννη προέβη σε αυτή την απίστευτη δήλωση στη Βουλή μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών στο περιθώριο ενημέρωσης από τον Νίκο Δένδια, όπου επιχείρησε να δικαιολογήσει τη στροφή της Νέας Δημοκρατίας μετά τις εκλογές.
Ισχυρίστηκε ότι είναι «περί όνου σκιάς η παραφιλολογία ότι η Ν.Δ. άλλαξε θέση», υποστηρίζοντας ότι το κόμμα της είχε πει και προεκλογικά ότι άπαξ και η συμφωνία ψηφιστεί δεν μπορεί να αναιρεθεί.
Χαρούμενη
«Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει αδυναμίες, αλλά θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε» είπε η ίδια, χωρίς να μπορεί να κρύψει τη χαρά της για την... εξαιρετική συμφωνία που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ.
Ενδιαφέρον είχε στη συνέχεια και το επικό... τρολάρισμα του τέως υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος κατηγόρησε τη «γαλάζια» παράταξη για «διγλωσσία» και «διχαστική και δημαγωγική πολιτική», διερωτώμενος -ευλόγως- πώς γίνεται «να τιμήσει κανείς μια προδοσία ή μια εθνικά επιζήμια συμφωνία».
Μάλιστα σημείωσε ότι υπάρχουν φωνές στη Ν.Δ. που μιλούν ξεκάθαρα για προδοσία, ενώ και κυβερνητικά στελέχη αρνούνται να αποκαλέσουν τη γείτονα με το επίσημο όνομά της, όπως είπε, κάτι το οποίο έχει επιπτώσεις στην εξωτερική πολιτική της χώρας.
Ζήτησε δε από τη Ν.Δ. να δημιουργηθεί κοινοβουλευτική ομάδα φιλίας στην ελληνική Βουλή, όπως έγινε και στα Σκόπια…
Στη συνέχεια ο Νίκος Δένδιας απάντησε κεκλεισμένων των θυρών στις ερωτήσεις των βουλευτών, ενώ το κλίμα δεν ήταν καλό και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα σχολίασαν ότι ο υπουργός έχει υιοθετήσει τη θεσμική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δένδιας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τη συμφωνία, προσθέτοντας ότι η πορεία των Σκοπίων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση περνά μέσα από την αυστηρή εφαρμογή της.
Απαντώντας δε σε ερωτήσεις για την Αλβανία τόνισε ότι προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή ένταξη είναι η τήρηση των προαπαιτουμένων, όπως ο σεβασμός της μειονότητας, ενώ για το Κυπριακό σημείωσε ότι η κατάργηση των εγγυήσεων είναι προαπαιτούμενο.
πηγή