Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Δεπότης κ. Ιερώνυμος Λαρίσης προς τους Μαθητές είπε: «…Το Ευαγγέλιο του αγιασμού των σχολείων είναι το Ευαγγέλιο της κοπάνας του Χριστού …. την κοπάνησε ο Χριστός… τρεις ημέρες… κοπάνα…» Αποκαλυπτικός Λαϊκισμός !!!


Ο νέος Δεπότης κ. Ιερώνυμος Λαρίσης στον αγιασμό του Μουσικού  Σχολείου απευθυνόμενος προς τους Μαθητές είπε: «…Το Ευαγγέλιο του αγιασμού των σχολείων είναι το Ευαγγέλιο της κοπάνας του Χριστού …. την κοπάνησε ο Χριστός… τρεις ημέρες… κοπάνα…»  Αποκαλυπτικός Λαϊκισμός    




   Ο κ. Ιερώνυμος Λαρίσης  αν και είναι καλός χειριστής του λόγου, κατά αντιπαιδαγωγικό τρόπο απευθύνθηκε στους  μαθητές ως λαϊκιστής. Νομίζουμε ότι δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος προσέγγισης των νέων και μάλιστα από επίσκοπο  ταπεινώνοντας  το Ιερό Ευαγγέλιο.

  Το γεγονός  δεν παύει να είναι ένας αποκαλυπτικός λαϊκισμός των πτυχών της προσωπικότητας του επισκόπου, ίσως να περνούσε ως απαρατήρητος αστεϊσμός, αν δεν είχε δώσει πολύ σοβαρές αρνητικές  αφορμές στο πρόσφατο παρελθόν.

  Ως φαίνεται οι Λαρισαίοι έτυχαν ειδικής εύνοιας από την Σύνοδο ....
    Μακάρι να κάνουμε Λάθος .

       π. Αντώνιος

     Σχόλια

Ο μετρ της κοπάνας στηρίζει «αγιογραφικά» το σκασιαρχείο.

 Όσα είπε, ότι ο Χριστός την «κοπάνησε» και έμεινε στην Συναγωγή, όπου «κατατρόπωσε» τους Εβραίους τα είπε για να δικαιολογήσει τις κοπάνες του από την μητρόπολη τους τελευταίους μήνες!!!

 Και ο ίδιος πήγε στην συναγωγή και «κατατρόπωσε» τόσο πολύ τους Εβραίους, που ο ραβίνος  έγινε κολλητάρι και τακτικός επισκέπτης του Επισκοπείου!!! Η πόρτα είναι ανοικτή, μην σας πώ πως τον περιμένει και στο πλατύσκαλο…
 Αυτή η πόρτα που είναι κλειστή για το «παπαδαριό» και τους πιστούς, αλλά και για υπερήλικους ιεροκήρυκες…
 Αλήθεια,  την  έκανε  και ο πολλά υποσχόμενος  α… εροκήρυξ  Χερουβήμ….

 Μου δίνει την εντύπωση πως κάνει τις «αταξίες» προκειμένου να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου να ασχοληθούν μαζί του, σαν το παιδάκι που κάνει ζουζουνιές για να αποσπάσει το ενδιαφέρον των γονέων του ….
  Πάντως, όλοι σχεδόν οι πιστοί, αν θέλει να μάθει, αναρωτιούνται, αν ακροβατεί στα όρια της μασονίας; Επισήμανση που του έγινε από πολλούς.
  Αντιοικουμενιστής, όπως μας τον παρουσίαζαν,  δεν φαίνεται να είναι.
    Λαρισαίος