Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Ο.Χ.Σ Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής: O Άγιος Νεκτάριος και των αλλοτρίων η φωνή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη, 9-11-19
Εορτή σήμερα του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού και τιμά όλη η Ορθοδοξία τον εσχάτοις χρόνοις φανέντα γνήσιο φίλο του Χριστού.
Τον Άγιο Νεκτάριο τον γνωρίσαμε στις ολονύκτιες αγρυπνίες, που πριν από λίγα χρόνια τελούσε με το αγιορείτικο τυπικό στον Ιερό Bυζαντινό Ναό του Προφήτη Ηλία Θεσσαλονίκης ο π. Νικόλαος Μανώλης. Τα χρόνια πέρασαν, ο πατήρ Νικόλαος εκδιώχθηκε από τον Προφήτη Ηλία για τον υπέρ της Ορθοδοξίας του αγώνα και εκείνες οι ατελείωτες μυσταγωγικές αγρυπνίες έγιναν για μας μια γλυκιά ανάμνηση και μια ανεκτίμητη εμπειρία.
Όμως ο Άγιος Νεκτάριος, σήμερα που βρισκόμαστε στον χώρο της Αγίας Αποτείχισης, σήμερα που δεν μπορούμε να τον εορτάσουμε με την μεγαλοπρέπεια που αρμόζει, δεν μας εγκατέλειψε. Τον νιώθουμε δίπλα μας, ακούμε τη φωνή του, βιώνουμε την παρουσία του.
Κατανοούμε όσο ποτέ άλλοτε τα λόγια του Κυρίου: “Ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ὁ μὴ εἰσερχόμενος διὰ τῆς θύρας εἰς τὴν αὐλὴν τῶν προβάτων, ἀλλὰ ἀναβαίνων ἀλλαχόθεν, ἐκεῖνος κλέπτης ἐστὶ καὶ λῃστής· ὁ δὲ εἰσερχόμενος διὰ τῆς θύρας ποιμήν ἐστι τῶν προβάτων. Τούτῳ ὁ θυρωρὸς ἀνοίγει, καὶ τὰ πρόβατα τῆς φωνῆς αὐτοῦ ἀκούει, καὶ τὰ ἴδια πρόβατα καλεῖ κατ’ ὄνομα καὶ ἐξάγει αὐτά. Καὶ ὅταν τὰ ἴδια πρόβατα ἐκβάλῃ, ἔμπροσθεν αὐτῶν πορεύεται, καὶ τὰ πρόβατα αὐτῷ ἀκολουθεῖ, ὅτι οἴδασι τὴν φωνὴν αὐτοῦ· ἀλλοτρίῳ δὲ οὐ μὴ ἀκολουθήσωσιν, ἀλλὰ φεύξονται ἀπ’ αὐτοῦ, ὅτι οὐκ οἴδασι τῶν ἀλλοτρίων τὴν φωνήν”. (Ιωαν. ι΄ 1-5)
Εμείς αναγνωρίζουμε τη φωνή του Αγίου Νεκταρίου, του ποιμένα μας, που μας βροντοφωνάζει ότι ο παπισμός είναι Αίρεση, ότι η Εκκλησία είναι μόνο η Ορθόδοξη, ότι το Πρωτείο είναι σατανική επινόηση. Οι φωνές του κ. Βαρθολομαίου, των αιρετιζόντων πατριαρχών και επισκόπων, των σχισματικών, των αχειροτόνητων, των πάσης φύσεως οικουμενιστών, που αναγνωρίζουν εκκλησιαστικότητα στους αιρετικούς, που προωθούν την κακοδοξία του Πρωτείου του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και το Πρωτείο του Πατρός στην Αγία Τριάδα, μας είναι άγνωστες και δεν τις ακολουθούμε. Η ομοφωνία των Αγίων Πατέρων, παλαιών και νέων, μας προειδοποιούν ότι όλοι αυτοί είναι κλέφτες και ληστές.
Οι θρησκευτικοί μας ταγοί παίζουν εν ού παικτοίς· για το δικό τους καλό ας μην παίζουν με τον Άγιο Νεκτάριο, ο οποίος είναι θαυματουργός και ως θαυματουργός ευεργετεί, αλλά και τιμωρεί!
Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος – Χρήστος Γαλατάς
Ο γραμματέας – Δήμος Σερκελίδης
https://katanixi.gr/