Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Σάλος από τις απαιτήσεις παπά βραβευμένου με οφφίκιο από τον κ. Ιερωνύμον στη Λάρισα -- «Λειτουργικά έξοδα» η ταρίφα των 25 ευρώ λέει ο ιερέας που την επέβαλε ΒΙΝΤΕΟ

  Οι ευνοούμενοί σου, κ. Ιερώνυμε, αυτοί οι "παπα-ταρίφες"  περιμένεις να ανεγείρουν Ι.Ναούς και να μεγαλύνουν το κάλλος της Εκκλησίας; 

  Πάλι καλά, σε σχέση με τα 60 Ευρώ που ζητούσε δικός σου συνοδός και "φαρμακώθηκε" η γιαγιούλα, που δεν είχε να πληρώσει, σε ναό που εξέφρασες την ευαρέσκειά σου για τον "ασκητή  Άγιό του  και την  θαυμασία αρχιτεκτονική του" και τον πρωτοαγίασες...

Σημείωση Διαχειριστών του Ιστολογίου: Είναι επιβεβλημένο τα Τίμια Δώρα που Προσφέρονται εις τον Ναό πρέπει  να είναι τα Άριστα και όχι   κοινά, όπως προβλέπεται από τα διατασσόμενα  από την Εκκλησία. Οι Πιστοί οφείλουμε να έχουμε την γνώση αυτή αλλά και να διδάσκεται από τους Λειτουργούς . Εν προκειμένω η εκμετάλλευση των μυστηρίων είναι το ημαρτημένο.

   Λάρισα: «Λειτουργικά έξοδα» η ταρίφα των 25 ευρώ λέει ο ιερέας που την επέβαλε.

  Σάλος από τις απαιτήσεις παπά στη Λάρισα – Ήθελε παρθένο ελαιόλαδο, επώνυμα κρασιά και μετρητά!                      Εξηγήσεις για την ταρίφα τέλεσης της λειτουργίας στη διάρκεια της νηστείας δίνει ο ιερέας - Ενόχληση της Μητρόπολης και συστάσεις στον παπά που ζητούσε χρήματα, λάδι και κρασί


 ΝΤΟΥΚΟΜΕΝΤΟ!

Ιερέας στη Λάρισα ζήτησε από τους πιστούς να καλύψουν
τα έξοδα για τη λειτουργία της νηστείας των 40 ημερών προσφέροντας χρήματα, λάδι αλλά και συγκεκριμένο είδος κρασιού.
Η κίνησή του εξόργισε το Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου ο οποίος του έκανε συστάσεις.

Η «ταρίφα» για την τέλεση της λειτουργίας ήταν 25 ευρώ με αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο ιερέας έκανε λόγο για άδικη στάση απέναντί του και εξήγησε τους λόγους που ζητά τα χρήματα.

«Τα 25 ευρώ που ζητάμε είναι τα λειτουργικά έξοδα που συμμετέχει η κάθε οικογένεια στο Σαρανταλείτουργο. Δηλαδή, αυτές τις 40 μέρες θα πρέπει η εκκλησία να πληρώσει έξτρα λεφτά στον ψάλτη, στο νεωκόρο, στην καθαρίστρια, στο πετρέλαιο.

Επίσης θα πρέπει να πληρώσουμε το ηλεκτρικό και όλα αυτά τα λειτουργικά έξοδα που μαζεύονται από την προσφορά των πιστών» ανέφερε χαρακτηριστικά.







Στην επιστολή που μοιράστηκε υπάρχουν και άλλες οδηγίες. Αγνό, παρθένο ελαιόλαδο μόνο θα πρέπει να προσφέρουν οι πιστοί, συγκεκριμένο τύπο κρασιού και μάλιστα κατόπιν ραντεβού.

«Αυτό που ζητάμε είναι το κρασάκι το γλυκό. Με αυτό το κρασάκι το γλυκό μπορούμε πιο εύκολα να κοινωνήσουμε τα παιδάκια, τα μωράκια. Αν τους δώσουμε τους άλλους τύπους, είναι λιγάκι πιο στυφά και ξινά». 
Το ποσό που αξιώνει ο ιερέας ενόχλησε τον Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου.
Τι λέει στον ΑΝΤ1 ο ιερέας που επέβαλε “ταρίφα” για να γίνονται λειτουργίες έως τα Χριστούγεννα
«Ίσως ήταν λάθος του ιερέα να διατυπώσει επάνω στο χαρτί το ποσό που ζήτησε για τη λειτουργία του Σαρανταλείτουργου. Ο Σεβασμιώτατος από την πρώτη ώρα που έγινε γνωστό το θέμα έκανε σύσταση στον ιερέα για να μπορέσει να λήξει το θέμα και να μη δοθεί τόσο μεγάλη έκταση όσο δόθηκε» τόνισε από την πλευρά του ο υπεύθυνος του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητρόπολης Λάρισας.






 
Σάλος από τις απαιτήσεις παπά στη Λάρισα – Ήθελε παρθένο ελαιόλαδο, επώνυμα κρασιά και μετρητά!











Έκπληκτοι έμειναν ενορίτες της Λάρισας από την επιστολή που τους διανεμήθηκε από τον ιερέα ιερού ναού με «οδηγίες» για την τέλεση του Σαρανταλείτουργου κατά τη διάρκεια της νηστείας προ των Χριστουγέννων.
Συμπολίτισσα από τη συγκεκριμένη ενορία διαμαρτυρήθηκε στη Μητρόπολη, αλλά και στην «Ε», το ονοματεπώνυμό της είναι στη διάθεση κάθε υπεύθυνου για την «ταρίφα του ιερέα για την τέλεση της ακολουθίας για την οποία απαιτεί το καλύτερο παρθένο ελαιόλαδο, άριστης ποιότητας έως και δύο λίτρα, συγ­κεκριμένα κρασιά ετικέτας, τύπου Νάμα και όχι άλλη μάρκα και το κυριότερο 25 ευρώ «κατ’ ελάχιστη προσφορά για τα λειτουργικά έξοδα του Σαρανταλείτουργου».
Στο κείμενο που διανεμήθηκε στον ναό προς τους πιστούς δίνονται και άλλες οδηγίες για το τελετουργικό του Σαρανταλείτουργου, το οποίο θα είναι για την οικογένεια και τους συγγενείς πρώτου βαθμού, γεγονός που σημαίνει ότι συγγενείς, γείτονες και άλλα φιλικά πρόσω­πα θα πρέπει να κάνουν άλλο σαρανταλείτουργο προσφέροντας όλα τα πα­ραπάνω υλικά και φυσικά και άλλα 25 ευρώ.
Και η επιστολή καταλήγει με τα εξής κα­ταπληκτικά προς τους πιστούς: « Τις ατομικές σας προσφορές λάδι, Νάμα κ.λπ. ανωτέρω είδη θα προδηλώσετε τη μέρα που θα δώσετε το δίπτυχό σας και τα λε­φτά και θα δημιουργηθεί σχετική λίστα.
Κατόπιν θα τα φέρετε μόνο την ημέρα που θα οριστείτε και θα ειδοποιηθείτε
από τον ιερέα και μόνο (τηλ.69…..)….
Μιλώντας στην «Ε» η καταγγέλλουσα ενορίτισσα ζητά την προσωπική παρέμ­βαση του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου σε καιρούς οικονομικής κρίσης να εξαλειφθούν παρόμοια φαινόμενα, όταν πολ­λοί συμπολίτες δεν έχουν ελαιόλαδο ούτε καν σπορέλαιο για το φαγητό των παιδιών τoυς κάποιοι ιερείς, ευτυχώς μεμονωμένα, να απαιτούν προσφορά ακό­μα και δύο λίτρων «παρθένου ελαιόλα­δου αρίστης ποιότητας» για το Σαρανταλείτουργο.
Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία


Ο Σεβασμιώτατος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Λαρίσης 

ΠΗΓΉ: https://imlarisis.gr/


ΛΑΡΙΣΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: “Με τη χάρη του Θεού να ανέβουμε και στον επάνω Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων”
Μεγαλοπρεπώς εορτάσθηκε η ανάμνηση του μεγάλου θαύματος του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος, στο νεόδμητο υπόγειο Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στη Νέα Πολιτεία Λαρίσης, όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιερώνυμος, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019.
Πολλοί ήταν οι πιστοί που με ιδιαίτερη ευλάβεια συμμετείχαν στην ευχαριστιακή αυτή σύναξη και κοινώνησαν των αχράντων Μυστηρίων. Τόσο στον Όρθρο, όσο και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, έψαλε θαυμάσια, πολυμελής χορός των Ιεροψαλτών της ενορίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιερώνυμος, στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ανάμνηση του δια κολύβων μεγάλου θαύματος του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου,του Τήρωνος και με αφορμή αυτό το θαύμα, έκανε λόγο για την ζωντανή και βιωματική πίστη που πρέπει να διέπει τους ορθόδοξους χριστιανούς, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πώς πρέπει όλοι οι χριστιανοί, όχι να διαβάζουμε, αλλά να μελετούμε την Αγία Γραφή προσεκτικά και να λαμβάνουμε μεγάλη ωφέλεια εξ ‘ αυτής.
 Στο τέλος της ιεράς πανηγύρεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, προχείρισε Οικονόμο τον εφημέριο της ενορίας, Αιδεσιμολογιώτατο π.Κωνσταντίνο Φρέτσιο, προς τον οποίο, δίδοντας του το οφφίκιο του ιερού επιγονατίου, απηύθυνε ευχαριστίες για την έως τώρα ιερατική του διακονία, ενώ παράλληλα ευχήθηκε καλή συνέχεια στην ιερατεία του και στο πνευματικό του έργο.
 Και κατακλείοντας τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος, επαινώντας το ζήλο των πιστών της ενορίας, τους παρεκάλεσε να μην αποκάμουν αλλά όλοι μαζί να ενεργήσουν και να αγωνισθούν, ώστε με τη χάρη του Θεού και τις πρεσβείες των Αγίων Θεοδώρων να ανέλθουν και στον επάνω Ιερό Ναό και να ζήσουν όλοι μαζί και την χαρά του εγκαινιασμού του.