Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Το χορό του σχίσματος στη Φωκίδα, σέρνουν οι παπαροκάδες!

Γράφει ο Μέτοικος 
Ο επίσκοπος Φωκίδος Θεόκτιστος, υπό την επήρεια της μουσικής μπάντας Μουλατσιώτη, δέχθηκε εν «τυμπάνω και χορώ [και] κυμβάλοις αλαλαγμού» στην Μητρόπολη τούς καθηρημένους, αχειροτόνητους, αφορισμένους, αυτοχειροτόνητους, σχισματικούς και αιρετικούς της «ουκρανικής εκκλησίας Βαρθολομαίου».
Ο επίσκοπος Θεόκτιστος και, οι περί αυτόν λιβανιστές και ψάλτες οικουμενιστικών ασμάτων, σε στοίχους και μουσική Δημητρίου Αρχοντώνη, προσποιήθηκαν πως δεν άκουσαν κατά την υποδοχή των σχισματικών, τον τριγμό των Ιερών Λειψάνων που είναι αποθησαυρισμένα σε Ναούς και Μονές της Μητροπόλεως.
Βεβαίως, το δημόσιο κράξιμο του Θεόκτιστου, ήταν ανάλογο της πράξης του! Όμως, ο «υψηλόβαθμος θρησκευτικός υπάλληλος του κράτους» στην επισκοπή Φωκίδος, δεν πτοήθηκε! Από το Δεσποτικό θρόνο, ξεφώνησε στη λογική του «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» πως δεν «θα γίνονται πλέον δεκτοί στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος Ρώσοι κληρικοί και λαϊκοί που δεν αναγνωρίζουν την υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου μας κ. Βαρθολομαίου χορηγηθείσα αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας υπό τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιον»!!
Ο ρεκασμός αυτή τη φορά του Θεόκτιστου, έγινε κλαυσιγέλωτας! Αλλά και πάλι ο ακοινώνητος, δεν σιώπησε. Έβγαλε «διευκρινιστικό» μανιφέστο, για την απαγόρευση επίσκεψης των Ρώσων, μηδέ εξαιρουμένου και του Βλαντίμιρ Πούτιν στα όρια του «δεσποτάτου» του.
Προφανώς, είναι θέμα χρόνου, η έκδοση επισκοπικού φιρμανιού και για όσους Έλληνες αποδεδειγμένα πιστεύουν πως «Η προδοσία έχει… μπει πλέον μέσα στο ράσο, μέσα στην εκκλησιαστική διοίκηση! [καθώς] Σήμερα υπάρχουν Ιεράρχες και Ιερείς [που είναι] «εχθροί του Τριαδικού Θεού και της Παναγίας μας» και προδίδουν την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό»!
Είναι θέμα χρόνου λοιπόν, η απαγόρευση εισόδου στην Φωκίδα, για εκείνους τους Ορθοδόξους χριστιανούς που δεν αναγνωρίζουν, όχι μόνο τη σχισματική «εκκλησία Βαρθολομαίου» στην Ουκρανία αλλά και επισκοπική αξία σε εκείνους τους κληρικούς, που είναι υπόλογοι για παράβαση του 2ου Ιερού Κανόνα της Συνόδου της Αντιοχείας, που συνοψίζει τα όσα παρέδωσαν οι Άγιοι Απόστολοι και οι πατέρες των Οικουμενικών Συνόδων ορίζοντας ότι: «ο κοινωνών ακοινωνήτω ακοινώνητος έσται».
Πάντως, στις «διευκρινήσεις» για την παρερμηνεία που υπέστησαν οι εμπνευσμένοι λόγοι τού «επισκόπου» Φωκίδος, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην αρχιεπισκοπή Κωνσταντινουπόλεως, με υπογράμμιση πως ο Βαρθολομαίος είναι ο «δικός μας Πατριάρχης»! και, ακόμα, «Κάθε… ύβρη [στο πρόσωπό του] αποτελεί ύβρη κατά της ίδιας της Εκκλησίας της Ελλάδος!!
Τι παραδοχή υποτέλειας!
Από πότε η Εκκλησία της Ελλάδος «επίσκοπε» έπαψε να είναι αυτοκέφαλη;
Μπας και νομίζει ο Φωκίδος Θεόκτιστος ότι ζει στα «κατεχόμενα» νησιά μας στο Αιγαίο Πέλαγος ή, στα μουλωχτά έγινε πράξη η εκφρασμένη δημόσια πεποίθηση του ακοινώνητου Ιερώνυμου, που ζητούσε από τον Βαρθολομαίο «να καταργήσει το αυτοκέφαλο»;
Μπορεί άραγε ο «επίσκοπος» Θεόκτιστος να καταλάβει ότι με αυτού του είδους τις τάχα μου πατριωτικές πομφόλυγες προμοτάρει, όπως θα έλεγαν και οι παπαροκάδες, την αίρεση του εθνοφυλετισμού;
Και να, η κορωνίδα του γελοίου!
Στο «διευκρινιστικό» κείμενο του Θεόκτιστου τονίζεται πως, όσοι έχουν ακούσει-διαβάσει «τους λόγους του Σεβ. Μητροπολίτου μας σχετικά με την έλευση Ρώσων προσκυνητών, κληρικών και λαϊκών, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν την Αυτοκεφαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας» πρέπει να καταλάβουν πως, η απαγόρευση από τον Θεόκτιστο της εισόδου Ρώσων Ορθοδόξων στη Φωκίδα δεν ήταν έκφραση προσωπικού δεσποτισμού, δεν ήταν εκδήλωση απολυταρχισμού που, βεβαίως-βεβαίως, δεν υπάρχει στην «καρδιά» κανενός Έλληνα επισκόπου, πολλώ μάλλον όσων προσκυνούν τον πατριάρχη της φαναριώτικης «αγάπης» ως Αυθέντη και Δεσπότη τους!
Η απαγόρευση εισόδου των Ρώσων κληρικών και λαϊκών, όχι μόνο για προσκύνημα στους ναούς και τα Μοναστήρια που εποπτεύονται από τον Φωκίδος Θεόκτιστο αλλά «στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος» ούτε και για καφέ! Ήταν έκφραση «ιεράς αγανάκτησης» και πράξη πρόνοιας! Ναι! και Μάλιστα! ήταν πράξη πρόνοιας! Ενός σκοτισμένου… από έγνοιες «επισκόπου», που προσπάθησε να προφυλάξει «το κύρος αυτής της Εκκλησίας», δηλαδή, το κύρος του Ρωσικού Πατριαρχείου!! Και ταυτόχρονα έκφραση «του μεγαλείου της αγάπης του Σεβασμιωτάτου»!
(Θεέ μου) πώς κρατάς τα κεραμίδια ξεκάρφωτα; 
πηγή