Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Το ''ύστατο χαίρε'' στον Αγωνιστή Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Σεραφείμ Ζαφείρη -Τώρα μαζί με τον Πενταπόλεως ιεραπόστολο π. Ιγνάτιο Μαδενλίδη

istato serafeim ierokirix 4

Το ''ύστατο χαίρε'' στον μακαριστό Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Σεραφείμ Ζαφείρη

Στην γη της Αττικής αναπαύεται εδώ και λίγη ώρα το σκήνωμα του μακαριστού Αρχιμανδρίτου και Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος π. Σεραφείμ Ζαφείρη, καθώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, με κανονική άδεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ετέλεσε την ακολουθία της ταφής του στο Κοιμητήριο του Ζωγράφου.


Χθες, Τρίτη 20 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών με Ιερείς της πόλεως και παρουσία του Εξάρχου του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ραφαήλ Γρίβα, υποδέχθηκε το σκήνωμα του μακαριστού Αρχιμ. π. Σεραφείμ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, όπου ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια ακολούθησε η ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, ενώ πλήθος πνευματικών τέκνων του π. Σεραφείμ και πιστών συνέρευσε για να λάβει την ευχή του.

Στις 16:00 εψάλη η Εξόδιος Ακολουθία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, μετά του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, παρουσία του Προϊσταμένου της Ιεράς Αδελφότητος “Ο Σωτήρ” Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αστερίου Χατζηνικολάου, πολλών Πατέρων της Ιεράς Αδελφότητος απ’ όλη την Ελλάδα, καθώς και Κληρικών της Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Για την προσωπικότητα του μακαριστού Ιεροκήρυκος ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, ο οποίος και τον χαρακτήρισε ως «ζηλωτή κατά πάντα και διαπάντα» αναφερόμενος εκτενώς στην μεταξύ τους συνδιακονία και συνοδοιπορία από τις 16 Νοεμβρίου 2019 έως και τις 16 Ιουλίου 2021, όπου και λίγες μόνο ώρες πριν την κοίμησή του είχαν την τελευταία επι γης συνάντηση τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στα 38 χρόνια πνευματικού συνδέσμου και μακράς φιλίας που είχε με τον μακαριστό, σκιαγραφώντας μέσα από δράσεις και γεγονότα την σπουδαία προσωπικότητα του εκλιπόντος, και ο Πρόεδρος του Ηθικοθρησκευτικού Συλλόγου “Ο Ευαγγελιστής Λουκάς” κ. Παναγιώτης Ντούρος, με ιδιαίτερη συγκίνηση και παλμό αναφέρθηκε στο πολλαπλό πνευματικό και ιεραποστολικό έργο του π. Σεραφείμ στην πόλη της Λαμίας μέσα από την Χριστιανική Εστία και το πολυσχιδές έργο της, ενώ η ομιλία του επισφραγίστηκε με την παλλαϊκή ιαχή «Άξιος»!!!

Σήμερα στις 10 το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ετέλεσε την ταφή του σκηνώματός του στο Κοιμητήριο του Ζωγράφου στην Αθήνα, στον Μνημειακό Οίκο της Αδελφότητας, όπου αναπαύονται σπουδαίες και εμβληματικές προσωπικότητες αυτής, ενώ σε λίγη ώρα θα μεταβεί και στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Αδελφότητος Θεολόγων “Ο Σωτήρ”, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Προϊσταμένου της Αδελφότητας, προκειμένου να έχει μια εκ του σύνεγγυς πνευματική επικοινωνία με τους εν Αθήναις εγκαταβιούντες πατέρες και αδελφούς.

Το προσεχές Σάββατο 24 Ιουλίου ο κ. Συμεών, με πρωτοβουλία του, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό των Αγίων Αθανασίου και Παντελεήμονος στις κατασκηνώσεις της Χριστιανικής Εστίας στο ορεινό Ελευθεροχώρι Φθιώτιδος, όπου θα τελέσει και το εννιαήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος π. Σεραφείμ Ζαφείρη.

istato serafeim ierokirix 1

istato serafeim ierokirix 1

istato serafeim ierokirix 1

istato serafeim ierokirix 1

istato serafeim ierokirix 1

istato serafeim ierokirix 1

istato serafeim ierokirix 1

istato serafeim ierokirix 1

istato serafeim ierokirix 1

istato serafeim ierokirix 1

istato serafeim ierokirix 1

istato serafeim ierokirix 1

istato serafeim ierokirix 1

istato serafeim ierokirix 1

 

Πάτερ Σεραφείμ, εύχου και υπέρ ημών. 

ΟΝΓΚΠ ΚΕΘΑΗΑΠΧ 

Σχετικό

Βαρύ πένθος στη Εκκλησία – Εκοιμήθη ο Αγωνιστής Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Ζαφείρης Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Φθιώτιδας

 =============================

Ζωντανή μετάδοση Η Εξόδιος Ακολουθία Πατρός Σεραφείμ Ζαφείρη 20-7-2021

«αναπεσών εκοιμήθης ως λέων και ως σκύμνος"

Ο π. Σεραφείμ Ζαφείρης  εμβολιασμένος με τον Χριστό, χωρίς να φορά μάσκες υποκρισίας, που ξεχώρισε με την παρουσία του στην Ορθοδοξία της εποχής μας, για το θάρρος του, την υπομονή του, την επιμονή του, την αγάπη του, την καρτερία του και την διάθεσή του για προσφορά σε κάθε άνθρωπο.

Το κήρυγμά του  ΧΡΙΣΤΟΣ και ΕΛΛΑΔΑ!

===================

ΣΧΟΛΙΑ

21-ΙΟΥΛΊΟΥ -2021  κηδεύσαμε τον πνευματικό γίγαντα της Λαμίας, τον π. Σεραφείμ Ζαφείρη.

Αξιος της κλήσεως του Δεσπότη Χριστού τον οποίο υπηρέτησε αοκνα και με όλες του τις δυνάμεις.

Δεν έκλεισε ποτέ τις εκκλησίες, κάτω από το επιτραχηλιο του βρήκαν αφεση οι πιστοί που έμειναν από πνευματικό, αφού ο δικός τους εξαφανίσθηκε εν μέσω πανδημίας, βρήκαν εκκλησιασμό στις γιορτές και εν κρυπτω πάντοτε..

Στις εσχατιές των βουνών που τον έστελναν για να μην μπορεί να ακολουθήσει το μικρο ποίμνιο.. Στο διωγμό ήταν μαζί μας. Το στήριγμα μας, ο οδοδείκτης κι ο φάρος ορθοδοξίας.

Με χιούμορ, πολυμαθεστατος, εύθυμος αλλά ορθόδοξος, πατριώτης που δεν έβαζε νερό στο κρασί του σε θέματα πίστεως.

 Οι φυλακισμένοι, Έλληνες κ αλλοθρησκοι, οι νοσηλευομενοι, οι κατηχουμενοι, οι κατασκηνωσεις, όλοι μας είχαμε πνευματικό πατέρα να μας σκεπάζει με τις φτερούγες του με το λόγο και τις προσευχές του.

Δε μας άφησε ποτέ μόνους, ξεκρεμαστους.

Δυσαναπληρωτος τέτοιος, εργάτης του Ευαγγελίου.

Ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Αγωνιουντες Ορθόδοξοι!