Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Τέλος και η Εκκλησία για τους ανεμβολίαστους - Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί ιερέων: Αυτά θα αποφασίσει αύριο η Ιερά Σύνοδος

 

Αποφάσεις σοκ αναμένεται να πάρει η Ιερά Σύνοδος την Τρίτη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είναι αρκετά πιθανό να αποφασιστεί η απαγόρευση εισόδου σε ανεμβολίαστους πιστούς, αλλά και οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί των ιερέων. 

Συγκεκριμένα, για αύριο Τρίτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου όπου θα ληφθούν αποφάσεις και θα δοθούν κατευθύνσεις για τους εμβολιασμούς κληρικών αλλά και πιστών. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι παρόντες στην συνεδρίαση της ΔΙΣ θα είναι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο τραπέζι της συζήτησης δεν αποκλείεται να βρεθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των κληρικών, ακόμη και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού από την πλευρά των πιστών για να εισέρχονται στους ναούς.

Ένα εγχείρημα που αποδεικνύεται δύσκολο στην πράξη αφού θα υπάρξουν σίγουρα αντιδράσεις από τους πιστούς αλλά και από πολλούς μέσα στην Εκκλησία.

Πολλοί ιερείς είναι αντίθετοι στους μαζικούς και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και για τον λόγο αυτό έχουν επιστρατευτεί ιεράρχες που είναι υπέρμαχοι των εμβολιασμών προκειμένου να πείσουν τους πάντες να εμβολιαστούν.

Αυτό που σίγουρα αναμένεται είναι να εκδοθεί από τη ΔΙΣ και μια εγκύκλιος που θα καλεί όχι μόνο τους κληρικούς αλλά και τους πιστούς που αρνούνται ή φοβούνται να εμβολιαστούν να το πράξουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.

πηγή